Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Centar za socijalni rad

Opširnije: Decenija Centra za socijalni rad

Povodom 10 godina postojanja i rada Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac dana 08. novembra 2016. godine održana je prigodna svečanost u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac. Tom prilikom je dat osvrt na rad Centra za socijalni rad u vidu prezentacije gde je predstavljen rad i aktivnosti.

Jubileju su prisustvovali pomoćnica ministra Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka pitanja u oblasti briga o porodici i socijalna zaštita Branka Gajić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, predstavnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa saradnicima, kolege i saradnici iz drugih ustanova i instutucija u lokalnoj zajednici kao i predstavnici nevaldinog sektora sa kojima centar za socijalni rad u svom svakodnevnom radu ostvaruje intezivnu saradnju.

Opširnije: Decenija Centra za socijalni rad

Opširnije: Pomoć i podrška socijalno ugroženim porodicama

U velikom sali Skupštine opštine Bački Petrovac u okviru obeležavanja Dečije nedelje dana 06.10.2016. godine deci porodica, nosilaca prava na novčanu socijalnu pomoć, su uručena novčana sredstva u cilju pružanja podrške porodici za školovanje dece. Svakom detetu koji se redovno školuje, ukupno njih 67, je uručena novčana pomoć u iznosu od 4.000 din po detetu. Uz podršku lokalne samouprave Centar za socijalni rad je i ove godine iz sredstava za jednokratnu novčanu pomoć opredelio sredstva za decu.

Opširnije: Pomoć i podrška socijalno ugroženim porodicama

Informator o radu Centra za socijalni rad za 2014.god preuzmite ovde.

 

Opširnije: Radionica na temu “Porodično vaspitanje“

Dana 14.05.2015.godine u prostorijama opštinske Turističke organizacije održana je druga radionica, namenjena hraniteljima, na temu “Porodično vaspitanje“. Autorka i voditeljka radionice je bila,pedagog Centra za socijalni rad, Valeria Fabian. U okviru izabrane teme, autorka se posebno osvrnula na roditeljske stilove i autoritet, vaspitne mere ( nagrade i kazne) i postavljanje granica i disciplinu. Radionici koja je bila interaktivnog tipa prisustvovalo je 7 hranitelja. Opšti utisak voditelja radionice je da je rad  protekao u dobroj atmosferi, hranitelji su bili zadovoljni novim informacijama i znanjima koja su dobili. Ocenili su rad i prezentovanje sadržaja, od strane voditeljke radionice, visoko profesionalno.

Opširnije: Radionica na temu “Porodično vaspitanje“

Opširnije: Put do kompetentnog hraniteljstva

Dana 26.03.2015.godine u prostorijama opštinske Turističke organizacije održana je prva radionica na temu“Put do kompetentnog hraniteljstva - gubici,odvajanje“.Autorka i voditeljka radionice je bila,psiholog Centra za socijalni rad,Biljana Drakulić.Radionici koja je bila interaktivnog tipa prisustvovalo je 12 hranitelja.Opšti utisak voditelja radionice je da je rad  protekao u dobroj atmosferi,hranitelji su bili zadovoljni novim informacijama i znanjima koja su dobili.Ocenili su rad i prezentovanje sadržaja,od strane voditeljke radionice, visoko profesionalno.

Opširnije: Put do kompetentnog hraniteljstva

Strana 6 od 9

Potkategorije