Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Вести

Опширније: Poziv na javnu tribinu o energetskoj efikasnosti: obaveza i dobit

Pozivamo Vas na javnu tribinu o energetskoj efikasnosti: obaveza i dobit, koja će se održati u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac 28.11.2017.godine (utorak) u 18:00 časova.

Опширније: Poziv na javnu tribinu o energetskoj efikasnosti: obaveza i dobit

Опширније: Izveštaj sa 35. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 03.11.2017. godine održana je 35. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,10 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Опширније: Izveštaj sa 35. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Опширније: Смотра зимске службе за 2017 / 2018. годину

Пред наступајућу зимску сезону командант Штаба за ванредне ситуације, председник општине Срђан Симић са својим сарадницима, одржао је смотру зимске службе са  ЈКП „ПРОГРЕС“ Бачки Петровац, ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ Маглић и ГЛОАКВАЛИС Д.О.О. Гложан  дана 15. новембра 2017. године, на којој је проверена спремност механизације и утврђена количина соли и агрегата неопходне за одржавање саобраћајница у Општини Бачки Петровац у зимским месецима. Како се могло и видети, данашња смотра је показала потпуну опремљеност механизацијом и по тврдњама руководиоца службе, спремни су за све задатке које им предстоје ове зиме.

Опширније: Смотра зимске службе за 2017 / 2018. годину

Опширније: Prijava za Božićni Bazar koji se održava 17. decembra 2017.god

Poštovani izlagači,

Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:

Manifestacija Božićni bazar će se održati 17. decembra 2017. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode.

Опширније: Prijava za Božićni Bazar koji se održava 17. decembra 2017.god

Опширније: Бачки Петровац: Шест ђака промовисано на билборидма

У Општини Бачки Петровац од прошле недеље налазе се билборд панои на којима су истакнути најбољи ђаци са територије ове општине који су постигли запажене резултате на републичким и међународним такмичењима из науке и уметности.

Пројекат Учим+Знам=Вредим, који заједнички на територији ове локалне самоуправе спроводе Удружење за промоцију друштвене одговорности и Општина Бачки Петровац, представио је у Бачком Петровцу пет ученица Основне школе „Јан Чајак“ и у Гложану једну ученицу Основне школе „Јозеф Марчок Драгутин“. Такође, у Бачком Петровцу на једном билборду представљено је свих шест ђака са подручја бачкопетровачке општине који су учествовали у овогодишњем пројекту Учим+Знам=Вредим.

Опширније: Бачки Петровац: Шест ђака промовисано на билборидма

Опширније: Обилазак радова на државном путу IIА реда број 111

Дана 08. новембра 2017. године делегација Општине Бачки Петровац на челу са председником Срђаном Симићем обишла је радове на државном путу II.А реда број 111 који се одвијају на деловима деонице пута на раскрсници улица Хвиездославове и 14. ВУСБ и на раскрсници улица Партизанске и Новосадске где се ради комплетна хладна рециклажа тих деоница, ново аутобуско стајалиште код Врбаре, три пешачка острва која ће омогућити умирење саобраћаја односно повећати безбедност свих учесника а у току је и комплетна реконструкција моста на Бегеју.

Опширније: Обилазак радова на државном путу IIА реда број 111

Опширније: Пријем јуниорског државног првака у стрељаштву

У малој сали Скупштине општине Бачки Петровац дана 8. новембра 2017. године председник општине Срђан Симић је примио младог спортисту Зорослава Бртку, јуниорског првака Србије и Војводине у спортској дисциплини ТРАП, спортске гране летеће мете. Пријему је присуствовао и помоћник председника општине за спорт и друштвене делатности  Срђан Стојановић.

Опширније: Пријем јуниорског државног првака у стрељаштву

Опширније: Обавештење o подели  дечијих ауто седишта

Обавештавају се грађани наше општине да ће у току месеца новембра текуће године бити организована подела дечијих ауто седишта у организацији Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац. Наиме, посредством Фонда за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац планирана су новчана средства за ову намену а поред поделе самих седишта биће организовано и едукативно предавање на тему правилне употребе и значаја дечијих ауто седишта.

Опширније: Обавештење o подели дечијих ауто седишта

Опширније: Позивамо Вас на трибину „Пут ка успеху“

Општина Бачки Петровац Вас позива на трибину и поделу књига  „ ПУТ КА УСПЕХУ“ која ће се реализовати у понедељак 27. новембра 2017. године са почетком у 19.00 часова у великој Сали Скупштине општине Бачки Петровац.

Трибина је одложена са 14.новембра на 27.новембар.

Опширније: Позивамо Вас на трибину „Пут ка успеху“

Опширније: Потписивање Уговора са извођачем радова ДОО „ПУТ ИНВЕСТ“ за пројекат пута Бачки Петровац - Кулпин

У петак 03. новембра 2017. године са почетком у 14.00 часова у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац реализовано је потписивање Уговора између Општине Бачки Петровац коју заступа њен председник Срђан Симић и ДОО „ПУТ ИНВЕСТ“ Сремска Каменица кога заступа Иван Плазонић.

Опширније: Потписивање Уговора са извођачем радова ДОО „ПУТ ИНВЕСТ“ за пројекат пута Бачки Петровац - Кулпин

Опширније: Извештај са 34. седнице Општинског већа Општине Бачки Петровац

Дана 12.10.2017. године одржана је 34. седница Општинског већа Општине Бачки Петровац, са почетком у 15,05 часова, по позиву председника Општинског већа Срђана Симића.

Опширније: Извештај са 34. седнице Општинског већа Општине Бачки Петровац

Опширније: Obaveštenje JKP „Progres“ Bački Petrovac

Obaveštavaju se građani i pravna lica naselja Bački Petrovac da će se u petak 03. novembra 2017. vršiti UGRADNJA HIDRANATA U ABC BLOKOVIMA U BAČKOM PETROVCU u periodu od 08.00 do 13.00 časova te u istom periodu neće biti vode u naseljenom mestu Bački Petrovac.

Molimo građane da se pripreme i obezbede dovoljnu količinu vode dok se isti radovi ne završe.

Опширније: Обележен 28. октобар

Већ 76. годину Општина Бачки Петровац као и њени грађани брижљиво негују успомену на жртве окупатора и пале борце у НОР-у. Тим поводом је у суботу 28. октобра 2017. године са почетком у 10.00 часова у дворишту Словачког војвођанског позоришта обележено сећање на исте полагањем венаца и кратким културно-уметничким програмом. Венце су положили председник општине Срђан Симић и његов заменик Јан Брна који се уједно и обратио скупу.

Опширније: Обележен 28. октобар

Опширније: Обавештење за грађане поводом радова на државном путу IIa реда кроз Бачки Петровац

Обавештавамо грађане наше општине и грађане који транзитирају кроз Бачки Петровац да су у току радови на појачаном одржавању државног пута IIA реда број 111, деоница кроз насеље Бачки Петровац те да се радови изводе у 3 фазе.

Опширније: Обавештење за грађане поводом радова на државном путу IIa реда кроз Бачки Петровац

Опширније: Пажљивко у посети Општини Бачки Петровац

Дана 17.10.2017. године први пут у гостима у нашој општини био је Пажљивко са предстaвницима Агенције за безбедност саобраћаја.

Наиме, Савет за безбедност саобраћаја општине Бачки Петровац на челу са председником општине Срђаном Симићем, угостио је представнике Агенције за безбедност саобраћаја, начелника сектора за локалне самоуправе Бранка Стаматовића са његовим сарадницима и том приликом одржан је први заједнички састанак са члановима Савета наше општине. На састанку је поред предложеног дневног реда било речи и о мерама које је локална самоуправа предузела у циљу унапређења безбедности свих учесника у саобраћају као и предлозима и мерама чија се реализација планира за наредни период.

Опширније: Пажљивко у посети Општини Бачки Петровац

Опширније: Започети радови на реконструкцији државног пута IIА реда

Поводом Дана Општине Бачки Петровац 16. октобра 2017. године са почетком у 13:00 часова по завршетку свечане седнице Скупштине општине председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић званично се отворио почетак радова на Реконструкцији - појачаном одржавању државног пута IIА реда бр. 111 у Бачком Петровцу деоница од км 31 + 520 (укрштај са Масариковом улицом ) до км 33 + 460.

Опширније: Започети радови на реконструкцији државног пута IIА реда

Опширније: Обележен Дан Општине Бачки Петровац

Свечаном седницом у великој сали Скупштине општине Бачки Петровац 16. октобра 2017. године са почетком у 12 часова обележен је Дан Општине Бачки Петровац. Дан општине се традиционално одржава 15. октобра, али изузев и ове године, прослава је померена за један дан.

Опширније: Обележен Дан Општине Бачки Петровац

Опширније: Први Јесењи сајам пољопривреде у Бачком Петровцу

У суботу 14. октобра 2017. године са почетком у 10.00 часова на вашаришту у Бачком Петровцу је одржан први Јесењи пољопривредни сајам на којем се презентовало сточарство, пољопривредни производи, механизација, стари занати, еколошка пољопривредна производња, етно и екотуризам. Било је присутно више од 25 излагача са територије наше општине а и шире, међу којима су били и наша удружења жена, пензионера, приватника, са разним домаћим производима као што су мед, сиреви, кобасице и друго.

Опширније: Први Јесењи сајам пољопривреде у Бачком Петровцу

Опширније: Јавна расправу о нацрту Локалног антикорупцијског плана (ЛАП) за Општину Бачки Петровац На основу Плана и програма рада Радне групе за израду Локалног антикорупцијског плана за Општину Бачки Петровац, који је усвојен на седници дана 28.09.2017. године, јавности Општине Бачки Петровац се упућује на јавну расправу израђен нацрт Локалног антикорупцијског плана(ЛАП) за Општину Бачки Петровац, ради упознавања те давања предлога, примедби и сугестија на исти.

Опширније: Јавна расправу о нацрту Локалног антикорупцијског плана (ЛАП) за Општину Бачки Петровац

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL