Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

OŠ Maglić

 Svetski dan energetske efikasnosti se obeležava svake godine 5. marta  počev od 1998. godine, kada je u  Austriji prvi put održan  sastanak o energetskoj krizi  u svetu i  njenom rešavanju.

  • energetska efikasnost jeste odnos između ostvarenog rezultata u uslugama, dobrima ili energiji i za to utrošene  energije
  • poboljšanje energetske efikasnosti je povećanje energetske efikasnosti usled tehnoloških promena, promena ponašanja i/ili ekonomskih promena

Osnovni cilj obeležavanja 5. marta je podizanje  ekološke  svesti građana o očuvanju neobnovljivih resursa energije i uopšte očuvanju resursa. Taj dan bi trebali da razmislimo o tome, kako da trošimo energiju i kako da  je  uštedimo u našim domaćinstvima, na radnom mestu i uopšte u našoj okolini.  Opština Bački Petrovac  prati aktivnosti a  analizira  potrošnju energenata u objektima koji spadaju u  nadležnost lokalne samouprave.

U okviru obeležavanja  Svetskog dana energetske efikasnosti u  školama Opštine Bački Petrovac održane su planirane aktivnosti edukativnog karaktera, lepljeni su plakati na datu temu  a deca su učestvovala u društvenoj igri „Igraj za energiju“ koja je  organizovana u okviru projekta iz donacije  koju je opština dobila iz Ministarstva  rudarstva i energetike uz podršku nemačke organizacije GIZ.  Deca su ovaj dan obeležili svojim radovima odnosno  crtežima na temu energetske efikasnosti i obnovljivih  resursa.

Ovom prilikom  želimo apelovati na građane da doprinesu  uštedi energetskih  resursa i  više koriste obnovljive  izvore  energije.

pano hložany

pano hložany 2

pano hložany 3

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Канцеларија за локални економски развој
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih