Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovnaDanOpstine

Dana 15. oktobra 2019. godine obeležen je već tradicionalno Dan Opštine Bački Petrovac. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnja proslava otpočela je polaganjem venaca ispred spomenika u centru Bačkog Petrovca, podignutog u čast boraca i rodoljuba iz ovog kraja, koji su poginuli za vreme II svetskog rata ( 1941-1945) braneći svoju otadžbinu i svoj narod

Centralna proslava otpočela je svečanom sednicom Skupštine opštine u Domu kulture u Gložanu sa početkom u 12:00 časova koju je otvorio njen predsednik Jan Šuljan i tim povodom pozdravio je sve cenjene goste. Sa rečima dobrodošlice se gostima takođe obratio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji.

Potom je usledila svečana dodela nagrada i priznanja Opštine Bački Petrovac. Nagrada Opštine Bački Petrovac za 2019. godinu je dodeljena dr Danielu Horvatu iz Bačkog Petrovca, lekaru opšte prakse u penziji, za dugogodišnji rad u oblasti zdravstvene zaštite, doprinos unapređenju zdravlјa društvene zajednice i doprinos očuvanju kulture i identiteta Slovaka koji žive na ovim prostorima. Posebno javno priznanje za 2019. godinu dodeljeno je Miliški Anušjakovoj – Majerovoj iz Bačkog Petrovca, profesorki razredne nastave, za zapažene rezultate u radu u oblasti prosvete i kulture, te za doprinos očuvanju kulture i identiteta Slovaka koji žive na ovim prostorima kao i Janu Pavlisu – Uči iz Bačkog Petrovca, posthumno, za dugogodišnji rad i zapažene rezultate u oblasti prosvete i sporta, te za afirmaciju sporta u ovoj sredini a Sportsko priznanje za 2018. godinu je dodeljeno Milošu Saviću iz Maglića , reprezentativcu Republike Srbije u atletici, za postignute vrhunske rezultate u sportskoj disciplini skok s motkom u 2018. godini, kao i prethodnim godinama.

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac