Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
U petak 28. oktobra u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeležena je 70. godišnjica pogibije prvoboraca narodnooslobodilačkog rata. U Bačkom Petrovcu se svake godine održava komemorativna svečanost i to na mestu i u vreme pogubljenja osam protivfašističkih aktivista iz Petrovca i okoline. I ove godine uz prisutvo rodbine palih prvoboraca, boraca, omladine, zaposlenih i građana Opštine Bački Petrovac prisetili smo se nemilog događaja te 1941. godine, kada su svoje mlade živote položili Pavel Đuga, Jan Labat, Martin Hrubik, Jan Marčok, Rudo Hrubik, Branislav Mokić, svi iz Petrovca, Jovan Žeravljev iz Novog Sada i Ljubomir Dobroslovački iz Bečeja.
Na spomen svečanosti u ime Opštine Bački Petrovac prisutnim se obratio zamenik predsednika opštine Jan Hansman a u ime Matice slovačke u Srbiji njena predsednica Katarina Melegova-Melihova.
Na spomenik posvećen palim martirima vence i cveće su položili predstavnici lokalne samouprave, Udruženja petrovačkih žena i opštinske Sindikalne organizacije.

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac