Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

vico2.jpg 

U maloj sali zgrade Opštine Bački Petrovac je danas bilo svečano uručenje najvišeg priznanja republičkog SUBNOR-a Srbije. 

Priznanje je dobila Marica Vico rođ. Glušac iz Maglića, nosilac partizanske spomenice 1941-1945.  SUBNOR kao posebna organizacija osnovana je 1948. godine  a tokom 60 godina svog postojanja bavila se materijalnim obezbeđivanjem i zabrinjavanjem ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca, dece siročadi itd. Postepeno organizacija je prerasla u društveni aspekt delovanja i bavi se zdravstvenom zaštitom boraca, radi na očuvanju i unapređenju materijalnog položaja boraca i očuvanju istorijske vrednosti NOR-a 1941-1945, njegovih tekovina i istine o narodnooslobodilačkom ratu.  
Povodom 60.godina postojanja Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata 1941-1945 dodelio je povelju Marici Vico za doprinos ostvarivanja ciljeva i zadataka Saveza udruženja  boraca  narodnooslobodilačkog rata,  negovanja tradicija i očuvanja tekovina narodnooslobodilačkog rata. Povelju je imenovanoj uručila Zuzana Königova, predsednica OO SUBNOR-a Bački Petrovac a u ime opštine na priznanju je čestitao zamenik predsednika opštine Radomir Zotović.

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac