Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

DSC 7302 resize

U nedelju 17. decembra 2017. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je osmi po redu Božićni bazar. Ova već tradicionalna manifestacija je u našoj sredini postala više nego uspešna čiji je cilj da pokrene božićno raspoloženje i duh ne samo tokom Božića, već tokom celog adventnog perioda i svim građanima ponudi program i sadržaj po ugledu na Božićne bazare u drugim evropskim državama.

 I ove godine su na bazaru svoje proizvode predstavili i promovisali udruženja građana, samostani izlagači i poljoprivredni proizvođači iz Bačkog Petrovca i okolnih mesta. Ove godine je Božićni bazara obeležen rekordnim brojem izlagača kojih je bilo skoro devedeset kao i sama posećenost ove manifestacije.

Svečano otvaranje Božićnog bazara je počelo u 14.00 časova uz reči dobrodošlice predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića. Nakon toga usledio je kulturno- umetnički program na kojem su učestvovala deca iz osnovnih škola, crkveni horovi, mladi muzičari i solisti sa teritorije naše opštine. Uz božićnu pesmu i igru uživali su svi brojni posetioci tokom celog trajanja programa.

Na najveću radost najmlađih tu je bio i deda Mraz sa svojom pomoćnicom Mini, koji su delili paketiće ne samo učesnicima programa već i ostaloj deci koja su ovom prilikom došla na manifestaciju. Posebnu radost su izazvala deca iz udruženja sa posebnim potrebama „MI“ iz Bačkog Petrovca i „ ZAGRLJAJ“ iz Kulpina, napravivši poklone u  vidu božićnih ikebana za starije učesnike programa.

Glavni organizator Božićnog bazara je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Bački Petrovac i JKP „ Progres“ Bački Petrovac.

U večernjim časovima ljubitelji zabavne muzike su mogli da se zabave uz TRIO MIO bend koji je ujedno i zatvorio ovu manifestaciju.