POČELA REALIZACIJA LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA ROME

naslovna

U okviru lokalnog akcionog plana za Rome opštine Bački Petrovac danas je u osnovnoj školi „Jan Čajak,, u Bačkom Petrovcu organizovana prva aktivnost lokalnog akcionog plana za Rome u 2020 godini sa temom „Identitet Roma„ sa đacima završnih razreda osnovne škole u Bačkom Petrovcu.

Tribinu je otvorila pokrajinska poslanica Jelena Jovanović koja je pohvalila aktivnosti koje opština Bački Petrovac realizuje kada je u pitanju romska zajednica, a posebno današnju aktivnost koja se realizuje u osnovnoj školi, jer svakako je obrazovanje za romsku nacionalnu zajednicu najvažnije i jedini put da se izađe iz bede i siromaštva, a današnja tribina koja se realizuje sa decom osnovno školskog uzrasta u širenju upoznavanja romske kulture i tradicije medu školskom decom predstavlja upravo bogatstvo različitih kultura koje Vojvodine ima. Na ovoj tribini su aktivno uzeli učešće i predstavnici romskih udruženja iz Bačko Petrovačke opštine Danijela Bogdanović, Miroslav Necić i Romeo Mihajlović.
Edukaciju je održao predstavnik Kancelarije za Inkluziju Roma Romeo Mihajlović na teme:" Rom znači čovek" i " Kulturni identitet Roma". Koordinator za romska pitanja Danijela Bogdanović je istakla da je ova aktivnost i povod za obeležavanje 10 godina postojanja rada Udruženja "Čiriklji'. Ista je navela da je najveći rezultat rada udruženja upravo 10 generacija učenika koje je udruženje ispratilo i izvelo na put od predškolskih dana pa do završetka srednjih škola i fakulteta. Miroslav Necić je istakao dobru saradnju svih institucija i lepo razvijanje multikulturalnih odnosa Romske i Slovačke zajednice.

3

1

4

5

 

zastava222BANER

Budi popisivac

kulen3

vakcina19

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

izbori2022

bilbord izmena baner

kupci 1

baner2022

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика