Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
Menu

naslovna

Dana 24.10.2019 u Opštinu Bački Petrovac je ponovo došla pokrajinska poslanica Jelena Jovanović radi  pružanja podrške inkluzivnim prosecima romske populacije. Pokrajinska poslanica je pohvalila Opštinu Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem koja čini ogroman napredak kako bi se poboljšao položaj romske nacionalne zajednice. Imenovana je zatim zajedno sa zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Janom Brnom, koordinatorkom za romska pitanja Danijelom Bogdanović i predsednikom Udruženja Roma Bački Petrovac Miroslavom Necićem posetila OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu i dodelila romskim učenicima školski pribor prema planiranim aktivnostima iz LAP za obrazovanje Roma 2018-2020.  Ukupno je podeljeno 40 paketića školskog pribora na nivou cele opštine.

Prvo je izvršena podela u OŠ „Jan Čajak“ uz prisustvo direktorke Vlaste Werle  i stručnog pedagoga Janke Struharove. Istaknuta je dobra saradnja svih institucija opštine Bački Petrovac, osnovnih škola, predškolske ustanove i nevladinih organizacija, kao i saradnja sa romskim roditeljima i decom a zamenik predsednika opštine Jan Brna je saopštio da će se i  ubuduće nastaviti dobra sradnja sa romskom populacijom. Koordinatorka za romska pitanja Danijela Bogdanović je upoznala pokrajinsku poslanicu sa realizovanim aktivnostima iz Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma 2018-2020 kao i sa budućim aktivnostima koje sveobuhvatno doprinose romskoj populaciji i opštini Bački Petrovac.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je  posetila i OŠ „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu gde je isto podelila školski pribor učenicima romske populacije uz prisustvo direktorke Jovanke Zimove i stručnog pedagoga Zagorke Marinković. Podela školskih paketića je izvršena i u OŠ „Jozef Marčok Dragutin“ u Gložanu,  OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Magliću i u PU „Včielka“ u Bačkom Petrovcu.

1poseta

2poseta

3poseta

4poseta

5poseta

6poseta

7poseta

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac