Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Predsednik Vlade Slovačke Republike Peter Pelegrini je u četvrtak 30. maja 2019. godine boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, gde se sastao sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem kao i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić povodom potpisivanja sporazuma i otvaranja Srpsko-slovačkog privrednog foruma u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Tokom kratke posete  Srbiji premijer Slovačke Republike Pelegrini je u pratnji  NJ.E. Dagmar Repčekove, ambasadorke Slovačke Republike u Srbiji, posetio i Opštinu Bački Petrovac,  gde su uvaženog gosta ispred zgrade opštine dočekali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Libuška Lakatoš i predsednik Matice slovačke u Srbiji  Jan Brtka. Kako je u svom obraćanju izneo predsednik Vlade SR,  poseta sredini u kojoj žive Slovaci  je za  njega posebna. Ovdašnji Slovaci   su sačuvali svoje  lepe tradicije, kulturu a naročito svoj jezik, što   izuzetno ceni.  Lepa vest koju je doneo jeste, da je  potpisan međudržavni sporazum o izmirenju duga Srbije prema  Slovačkoj a  veći deo tog  duga biće vraćen u Srbiju odnosno posvećen slovačkoj manjini u  Srbiji  za izgradnju slovačkog doma.

Nakon pozdravnih reči i kratkog kulturno-umetničkog programa u izvođenju Kamernog hora „Zvoni“ iz Selenče prisutni su razgovarali sa premijerom o trenutnoj situaciji i položaju Slovaka na ovim prostorima kao i budućim poslovnim planovima.

pelegrini0

pelegrini1

pelegrini3

pelegrini4

pelegrini5

pelegrini6

pelegrini7

pelegrini8

pelegrini9

pelegrini10

pelegrini11

pelegrini12

pelegrini13

pelegrini14

pelegrini15

pelegrini16

 

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac