Свечано откривена статуа Матеја Чањија

Matej Cani 06

Дана 05. марта 2016. године у Парку Матеја Чањија (испред сувенирнице у Бачком Петровцу) свечано је откривена статуа Матеја Чањија. Том приликом је нашу општину посетила Њ.Е. Дагмар Репчекова, амбасадорка Словачке Републике у Србији, која је заједно са председником Општине Бачки Петровац Павелом Марчоком открила статуу.
Овом догађају су присуствовали и Катарина Мелегова Мелихова, председница Матице словачке у Србији, Ана Томанова Маканова, председница Националног савета словачке националне мањине, представнице Удружења петровачких жена, ученици и професори школа у словачким срединама у Војводини, учесници шаховског турнира и бројни грађани.

У парку је одржан пригодан програм у којем су учествовали Мирослав Бабјак и Мирослав Менђан а присутнима су се обратили председник Општине Бачки Петровац Павел Марчок и Њ.Е. Дагмар Репчекова. На крају шаховског турнира Матеја Чањија, који је одржан у Основној школи „Јан Чајак“ у Петровцу за ђаке основних школа из словачких средина у Војводини, уследило је финално такмичење и додела награда. Награде су уручили председник Општине Бачки Петровац и амбасадорка Словачке Републике у Србији.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика