Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
Menu

Вести

Опширније: Пријем делегације партнерског града Полицијске станице Нитра код председника општине

Дана 06.10.2016. године у малој сали Скупштине општине председник општине Срђан Симић је угостио и примио делегацију Полицијске станице из партнерског града Нитра из Републике Словачке, начелника Полицијске станице Нитра Мгр. Ерика Духоња, заменика начелника Полицијске станице Нитра Мгр. Павела Сабу као и њихове сараднике. Овај свечани пријем је уприличен поводом сусрета двеју делегација, партнерског града Полицијске станице Нитра и Полицијске станице Бачки Петровац који се сваке године одржава код нас у Бачком Петровцу или у Нитри. Пријему су присуствовали заједно са председником општине и његови сарадници, заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна и помоћници председника општине Јасна Шпрох и Срђан Стојановић. 

Опширније: Пријем делегације партнерског града Полицијске станице Нитра код председника општине

Опширније: Делегација председника општине са гостима из Нитре у посети првацима

Дана 05. и 06. октобра 2016. године представници Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац у оквиру Дечије недеље посетили су основне школе у Маглићу, Гложану, Кулпину и Бачком Петровцу. Том приликом ђацима првацима приказан је цртани филм „Пажљивко“, подељен едукативни материјал „Пажљивкова правила у саобраћају“, звонца за бицикле и пешачке дозволе. У оквиру посете ОШ у Петровцу осим чланова поменутог Савета, ђаке прваке су посетили и председник општине Срђан Симић, његов заменик Јан Брна, помоћници председника општине Јасна Шпрох и Срђан Стојановић, начелник Полицијске станице Вукашин Иванишевић са гостима из Нитре, начелником полиције Ериком Духоњом и његовим замеником Павелом Сабом. 

Опширније: Делегација председника општине са гостима из Нитре у посети првацима

Опширније: Пријем ученика код председника поводом Дечије недеље

Дана 04. октобра 2016. године су зграду Општине Бачки Петровац посетили ученици седмог разреда Основне школе „Јан Чајак“ из Бачког Петровца.  Посета је уприличена поводом обележавања Дечије недеље. Седмаке је примио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника Општине Бачки Петровац Јаном Брном и начелницом Општинске управе Милином Лабат. Овом приликом су ученицима приближили начин рада  Општинске управе односно објаснили сам рад локалне самоуправе и спровели их у кратак обилазак  општинске зграде. 

Опширније: Пријем ученика код председника поводом Дечије недеље

Опширније: Извештај са 6. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (29.09.2016.)

 Шеста седница Скупштине општине Бачки Петровац одржана је дана 29.09.2016. године, са почетком у 17,05 часова, на позив председника Скупштине Јана Шуљана.

 Седници је присуствовало 28 одборника Скупштине општине Бачки Петровац, 

Опширније: Извештај са 6. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (29.09.2016.)

Опширније: Пријем пара репрезентативца у пливању Стевана Накића код председника општине

У четвртак 29. септембра 2016. године у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 9.00 часова председник општине Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника општине Јаном Брном и помоћницима председника општине Јасном Шпрох и Срђаном Стојановићем примио је нашег успешног спортисту, парарепрезентативца у пливању  Стевана Накића. Пријем је реализован поводом Стевановог учешћа прошлог викенда на београдском митингу где је освојио прво место у категорији С8 и уочи најаве за такмичење у државном првенству које ће се одржати овог викенда. 

Опширније: Пријем пара репрезентативца у пливању Стевана Накића код председника општине

Опширније: 28. Петровачки маратон

Дана 25. септембра 2016. године, одржан је 28. Петровачки маратом са стартом на школском игралишту  ОШ „ Јан Чајак“ у Бачком Петровцу у  9.00 часова и Тргу слободе са почеток у 10.00 часова. Ову традиционалну спортску манифестацију и њено свечано отварање на Тргу слободе је уприличио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић који је у свом говору истакао да је маратон прави начин да промовишемо спорт и здрав начин живота.

Опширније: 28. Петровачки маратон

Опширније: Свечано отворена спортска хала у Гложану

У петак 23. септембра  2016. године поводом отварања спортске хале у Гложану Општину Бачки Петровац званично су  посетили председник покрајинске Владе АП Војводине  Игор Мировић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и покрајински посланик Павел Сурови. Цењене госте је  примио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника општине Бачки Петровац Јаном Брном, председником Скупштине општине Јаном Шуљаном и  члановима Општинског већа. Овом приликом одржан је радни састанак на коме су разматрани приоритети Општине Бачки Петровац, могућности за капитална улагања, развој привреде и пољопривреде.

Опширније: Свечано отворена спортска хала у Гложану

Опширније: Делегација Општине Бачки Петровац у посети Словенији

Дана 15. и 16. септембра 2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима, члановима Општинског већа - Радомиром Зотовићем, задуженим за локални развој, Миланом Анушјаком, задуженим за привреду и Татианом Забунов, задуженом за област пољопривреде посетили су  Општину Словенска Бистрица у Словенији. Председника Срђана Симића и његове сараднике је примио  градоначелник  ове општине др Иван Жагар. У разговору са њим су размењена  мишљења о могућностима сарадње на пројектима ЕУ који ће бити отворени за Србију, о привредној и културној сарадњи две општине, реформи локалне самоуправе и  искуствима Словеније у тој области. Након ових разговора за очекивати је  интензивнији контакт и сарадња општина Бачки Петровац и Словенске Бистрице. 

Опширније: Делегација Општине Бачки Петровац у посети Словенији

Опширније: Информација Комисије за признања Скупштине општине Бачки Петровац

У складу са чланом 17. став 3. Одлуке о Награди општине и осталим јавним признањима Општине Бачки Петровац (пречишћени текст), Комисија за признања Скупштине општине Бачки Петровац, са своје I конститутивне а уједно и радне седнице одржане 15.09.2016. године, јавност општине информише о следећем:

Опширније: Информација Комисије за признања Скупштине општине Бачки Петровац

Опширније: Извештај са 5. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (08.09.2016)Пета седница Скупштине општине Бачки Петровац одржана је дана 08.09.2016. године са почетком у 10,05 часова, на позив председника Скупштине Јана Шуљана.

Опширније: Извештај са 5. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (08.09.2016)

Опширније: Покрајински секретар у посети Општини Бачки Петровац

Дана 09. септембра 2016. године је Општину Бачки Петровац званично посетио Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Поводом те посете у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 12.00 часова је председник општине Срђан Симић са председником Скупштине општине Бачки Петровац Јаном Шуљаном, замеником председника општине Јаном Брном, помоћницом председника општине за комуналне делатности Јасном Шпрох, помоћником председника општине за спорт и друштвене делатности Срђаном Стојановићем и чланом Општинског већа задуженим за локални развој Радомиром Зотовићем одржао први радни састанак са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем.

Опширније: Покрајински секретар у посети Општини Бачки Петровац

Опширније: Поклон пакети за безбедности ђака првака у саобраћају

Председник општине Срђаном Симићем који је уједно и председник Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац, заменик председника општине Јан Брна, помоћници председника Јасна Шпрох и Срђан Стојановић,  представници Полицијске станице Бачки Петровац  и истоименог Савета  дана 09. септембра 2016. године су посетили основне школе на територији наше општине. 

Опширније: Поклон пакети за безбедности ђака првака у саобраћају

Опширније: Радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем

Дана 02.09.2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је одржао радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем и његовим сарадником у присуству помоћнице председника општине за комуналне делатности Јасне Шпрох, комуналног инспектора Лукач Душка и инспектора за заштиту животне средине Татиане Милине Туран. 

Опширније: Радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем

Опширније: Председник Општине заједно са својим сарадницима поделили поклон-пакете ђацима првацима

У четвртак 01.09.2016. године поводом почетка нове школске године и пријема ђака првака у школске клупе, председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, председником Скупштине општине Бачки Петровац Јаном Шуљаном, замеником председника Општине Бачки Петровац Јаном Брном и чланом Општинског већа задуженим за образовање Предрагом Бојанићем, обишли су све основне школе на територији наше општине и том приликом ђацима првацима поделили поклон-пакете у виду школског прибора. По први пут је Општина Бачки Петровац издвојила средства из локалне самоуправе и припремила поклоне за сву децу на територији општине која крећу у први разред и на тај начин олакшала родитељима у припреми њиховог детета за полазак у школу.

Опширније: Председник Општине заједно са својим сарадницима поделили поклон-пакете ђацима првацима

Опширније: IN MEMORIAM - Проф. др сц. мед. Ружица Бељански-Чонкић

Са жаљењем обавештавамо све грађане Општине Бачки Петровац да је после кратке болести преминула проф. др сц. мед. Ружица Бељански-Чонкић,  спец. пнеумофизиолог (1932-2016) која је у Дому здравља „Бачки Петровац“ радила 50 година, од 1964. до 2014. године и самостално водила антитуберкулозни диспанзер.

У име Општине Бачки Петровац  породици изјављујемо дубоко и  искрено саучешће.

Опширније: Поводом почетка нове школске године...

Поводом почетка нове школске године у петак 26.08.2016. године са почетком у 14,00 часова у малој сали Скупштине општине председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима, замеником председника општине Јаном Брном и чланом Општинског већа задуженим за образовање Предрагом Бојанићем, одржао је први радни састанак са свим директоркама основних школа и гимназије на територији наше општине. 

Опширније: Поводом почетка нове школске године...

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског одржана је премијера позоришне представе...

Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта 27.08.2016. године у великој сали Словачког војвођанског позоришта у Бачком Петровцу са почетком у 20.00 часова одржана је премијера позоришне представе „Испод балдахина“ у режији Љубослава Мајере, чији организатор је било истоимено позориште. Премијери су присуствовали председник Скупштине општине Бачки Петровац Јан Шуљан и заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна, са супругама.

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског одржана је премијера позоришне представе...

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта одржан је стручан колоквијум

Дана 27.08.2016. године поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта у великој сали Скупштине општине са почетком у 10.00 часова одржан је стручан колоквијум са панел дискусијом под називом „Пут између традиционалног и модерног“. Главни организатори су били Позоришни музеј Војводине и Позоришни институт Братислава. Догађају је присуствовао заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна који се присутнима обратио срдачном добродошлицом.

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта одржан је стручан колоквијум

Опширније: Уметничка академија ”Мит о позоришту на Доњој земљи”

Поводом прославе обележавања 150 година постојања Словачког војвођанског позоришта 26.08.2016. године у свечаној сали Гимназије “Јан Колар” са почетком у 20.00 часова одржана је Уметничка академије под називом ”Мит о позоришту на Доњој земљи”. Уметнича академија је подсетила на граничне тачке у развоју словачког војвођанског позоришта и окупила значајне личности. Овом значајном догађају је својим присуством указао част и председник покрајинске Владе Игор Мировић, који је овом приликом отворио позоришне свечаности у Бачком Петровцу и својим говором указао на битни моменат овог догађаја.

Опширније: Уметничка академија ”Мит о позоришту на Доњој земљи”

Опширније: Радни састанак са представницима Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине

У уторак, 23. августа у Општини Бачки Петровац одржан је радни састанак са представницима Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине. Састанак је одржан у циљу успостављања сарадње између Фонда и Општине као и повећање информисаности о могућностима које пружа Фонд. 

Опширније: Радни састанак са представницима Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ZAIZBORE2020

Plakat PROGRAM SNS 2021 web1

sergej ćetković web

vakcina19

JAZAVAC2

Преузимање докумената

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac