Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opština Bački Petrovac zajedno sa Mesnom zajednicom Bački Petrovac organizovali su dana 18. februara 2017. godine II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017. Učestvovale su 32 ekipe sa teritorije Opštine Bački Petrovac, iz Novog Sada, Beograda, Aradca, Kisača i drugih gradova, te gosti iz Slovačke i Rumunije odnosno iz Martina i Nadlaka.
Na festivalu su zainteresovani mogli učestvovati kao članovi takmičarske ekipe, kao prodavci vlastitih proizvoda ili kao posetioci koji su glasanjem ocenjivali kvalitet izrađenih kobasica. Osim degustacije ponuđenih specijaliteta, posetioci su mogli da se zabave, zaigraju, zapevaju uz slovačku muziku ili igraju tombolu.

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacPredsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je za 08.02.2017. godine sazvao 17. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Sednici Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Simić Srđan, i članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac – Aleksandar Nakić, Jan Meleg, Zotović Radomir, Werle Karol, Bojanić Predrag, Anušjak Milan i Tatjana Zabunov.

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)Deseta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 30.01.2017. godine, sa početkom u 18,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 30 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

U četvrtak 02. februara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je zvanično posetio potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12.00 časova gde je održan radni sastanak sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem. Sastanku su prisustvovali i saradnici predsednika opštine kao i pokrajinska poslanica AP Vojvodine dr Tatijana Vujačić. Cilj ove posete kao i samog radnog sastanka je bio predočenje plana i programa lokalne samouprave u 2017. godini, infrastrukturnih projekata, podsticajnih mera i mogućnosti za unapređenje saradnje u predstojećem periodu.

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 16. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o usvajanju Početnog likvidacionog bilansa Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju Bački Petrovac“ Bački Petrovac u likvidaciji,

2. Donošenje Plana javnih nabavki direktnih korisnika Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu ...>

Opširnije: Izveštaj sa 16. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Dana 27. januara 2017. godine u Osnovnoj školi „ Žarko Zrenjanin“ u Magliću je tradicionalno obeležena školska slava Sveti Sava. Tim povodom u goste su pristigli roditelji i prijatelji škole, postavljena je slavska trpeza gde su kolačari i sveštenstvo uz slavsku sveću lomili kolač.

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Opširnije: Pušten u rad video nadzorU petak 27. januara 2017. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je posetio Policijsku stanicu u Bačkom Petrovcu. Cilj ove posete je bio uključivanje sistema video nadzora opšte namene na saobraćajnici  glavnog puta u Bačkom Petrovcu kod ulaza iz pravca Novog Sada. Sredstva za ovu namenu su obezbeđena od strane Pokrajinske Vlade. Primopredaja ove opreme je ostvarena 19. januara 2017. godine između Opštine Bački Petrovac i Ministarstvo unutrašnjih poslova PS u Bački Petrovac.

Opširnije: Pušten u rad video nadzor

Opširnije: Potpisivanje protokola sa CPSU

Dana, 23.01.2017. godine u prostorijama Centra za socijalni rad održan je radni sastanak v.d. direktorke centra Biljana Drakulić i stručnih radnika centra sa direktorkom Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, Ivanom Koprivicim i supevizorom centra Vesnom Aničić. Na sastanku su stručni radnici razmenili svoja iskustva u dosadašnjem radu kao i i aktivnosti koje predstoje u narednom periodu u okviru saradnje ove dve ustanove.

Opširnije: Potpisivanje protokola sa CPSU

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Dana 20. januara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je posetio potpredsednik Pokrajinske vlade koji je ujedno i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana povodom obilaska Poslovnog inovativnog centra u Bačkom Petrovcu.

Pokrajinskog potpredsednika g. Ivana Đokovića su u PIC-u primili predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima kao i direktorka centra gđa Jana Zabunov.

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Želimo da Vas obavestimo da je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Privrednom komorom Srbije, započelo zajednički rad na primeni nove metodologije upisne politike u srednje škole za školsku 2017/18 godinu. 

Novom metodologijom predviđeno je da jedinica lokalne samouprave održi niz konsultativnih sastanaka tokom januara i februara  meseca ove godine.

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

U utorak 17. januara 2017. godine sa početkom u 18:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je javna tribina za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine. Ova tribina je realizovana od strane Opštine Bački Petrovac, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS SEME Novi Sad.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić koji je naglasio da Opština Bački Petrovac u saradnji sa sekretarijatom i institutom po prvi put organizuje ovakvu vrstu tribine i da na ovakav način žele edukativno da podstaknu i pomognu poljoprivrednicima u pripremama za predstojeću sezonu sadnje i održavanje mehanizacije kao i da im se predoče sredstva koje je Pokrajinska vlada za njih izdvojila i ove godine. Imenovani se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu, jer poljoprivreda je još uvek nosilac razvoja u našoj opštini.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike

Obaveštavaju se svi poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bački Petrovac da će danas 17. januara 2017. godine u velikoj Sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 18:00 časova, održati javna tribina na temu poljoprivrede.

Na ovoj tribini će učestvovati pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo g. Mladen Petković i g. Vladislav Krsmanović a ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dr Jan  Turan i dr Milisav Stojaković.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Dana 13. januara 2016. godine sa početkom u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predstavnicima Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, načelnikom i komandantom štaba Južnobačkog okruga za vanredne situacije g. Milanom Novakovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije Novi Sad g. Draganom Cvetićaninom i načelnikom Odeljenja za upravljanje rizikom u upravi za vanredne situacije u Novom Sadu g. Vladimirom Ragaji.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Povodom predstojećih praznika u velikoj sali Skupštine opštine je u četvrtak 29. decembra 2016. godine sa početkom u 16.00 časova bila organizovana dodela paketića deci romske nacionalnosti. Ova akcija je bila sprovedena od strane Udruženja „Čirikli“ i Udruženja Roma Bački Petrovac koje predvodi predsednik udruženja Miroslav Necić.

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Dana 29. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojom saradnicom Tatjanom Zabunov, članom Opštinskog veća zaduženom za oblast  poljoprivrede i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine obišao kulpinski atar. Razlog obilaska je bio uređenje kanalske mreže od 4,2 km i za tu namenu su iz Javnog vodovodnog preduzeća „ Vode Vojvodine „  Novi Sad  dobijena sredstva od 4 miliona dinara.

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.Deveta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 28.12.2016. godine, sa početkom u 09,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 27 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.

Opširnije: Izveštaj sa 15. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac Dnevni red: 1. Imovinsko – pravni predmeti:
a) Razmatranje Izveštaja o sprovedenom postupku javnog nadmetanja za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Bački Petrovac
b) Razmatranje nacrta Rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bački Petrovac sticaocu ..>

Opširnije: Izveštaj sa 15. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Čestitka

Prijatne novogodišnje i božićne praznike,
puno zdravlјa, sreće, lјubavi i porodičnog blagostanja u novoj 2017. godini
svojim sugrađanima i svim ljudima dobre volje želе

        predsednik Opštine                   predsednik Skupštine opštine
Bački Petrovac                                     Bački Petrovac
Srđan Simić.                                        dr Jan Šuljan

Opširnije: Čestitka

Centar za socijalni rad Opštine Bački Petrovac je u toku decembra realizovao dodelu jednokratne novčane pomoći porodicama sa decom kao i ostarelim, samačkim domaćinstvima bez porodične podrške u cilјu zadovolјenja egzistencijalnih potreba kao podrška i pomoć porodicama za prevazilaženje predstojećeg zimskog perioda. Porodice koje su obuhvaćene akcijom nalaze se u sistemu socijalne zaštite kroz ostvareno pravo na novčanu socijalnu pomoć.

Opširnije: Dodela jednokratne novčane pomoći

Opširnije: Izveštaj sa 13. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1.Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017 godinu,
2.Razmatranje i donošenje Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu Opštine Bački Petrovac, ...>

Opširnije: Izveštaj sa 13. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Strana 1 od 21