Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Obaveštavamo Vas da će se dana 06.08.2020. godine izvršiti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji naše opštine.

Opširnije: OBAVEŠTENjE O TERMINU IZVOĐENjA TRETMANA

Opširnije: Izveštaj sa 130. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 17.07.2020. godine održana je 130. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.
Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Jan Meleg i Tatjana Zabunov,. Sa sednice je su odsustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Karol Verle, Aleksandar Nakić, Predrag Bojanić i Milan Anušjak.

Opširnije: Izveštaj sa 130. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obilazak radova na rehabilitaciji opštinskog puta Gložan-Bački Petrovac

Dana 22.07.2020. godine predsednik opštine Srđan Simić je sa svojim saradnicima obišao radove na rehabilitaciji putne mreže deonice opštinskog puta br. 1 Gložan-Bački Petrovac.

Opširnije: Obilazak radova na rehabilitaciji opštinskog puta Gložan-Bački Petrovac

Opširnije: OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

Obaveštavamo sve građane naše opštine i one u tranzitu da će se u vremenskom periodu od dana 20.07. (ponedeljak) do 23.07. (četvrtak) 2020. godine od 08:00 do 17:00 časova izvoditi radovi na održavanju odnosno rehabilitaciji putne mreže deonice opštinskog puta br. 1 Gložan-Bački Petrovac, približna deonica: od km 06+600 do km 08+960, L=2,36 km (od putnog prelaza-prelaza puta preko pruge do ulice Lenjinove-prva krivina prema centru naselju Bački Petrovac).

Opširnije: OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

Opširnije: Prijem nosilaca  Vukove diplome i đaka generacije

U petak 10. jula 2020. godine sa početkom u 12.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano je svečano uručenje nagrada najboljim đacima i vukovcima osnovnih škola i gimnazije sa teritorije Opštine Bački Petrovac. Njih 25 najuspešnijih su obeležili završetak još jedne školske godine a njih šestoro je ponelo titulu đaka generacije.

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije

Opština Bački Petrovac, u skladu sa odredbama čl. 32. i 34. Zakona o planskom sistemu Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, broj 30/18), obaveštava zainteresovanu javnost o početku izrade Nacrta programa unapređenja zapošljivosti i zapošljavanja mladih u Opštini Bački Petrovac 2020 - 2023, u okviru projekta Podrška zapošljavanju mladih u dunavskom regionu južne Bačke koji finansira EU (IPA 2014) kroz program Podrške Evropske unije aktivnom uključivanju mladih, a koji kofinansira Vlada Republike Srbije.

Opširnije: OBAVEŠTENЈE O POČETKU IZRADE NACRTA PROGRAMA UNAPREĐENЈA ZAPOŠLЈIVOSTI I ZAPOŠLJAVANJA MLADIH U...

Opširnije: Izveštaj sa 129. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 29.06.2020. godine održana je 129. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Pored Srđana Simića kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Radomir Zotović se izjasnio da ne učestvuje u telefonskim sednicama. Jan Meleg nije želeo da se izjasni povodom predložene tačke dnevnog reda. Nije bilo moguće stupiti u kontakt sa sledećim članom Opštinskog veća: Karol Werle.

Opširnije: Izveštaj sa 129. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BAČKI PETROVAC
OPŠTINSKA UPRAVA BAČKI PETROVAC
NEMOJTE SPALjIVATI BILjNE OSTATKE!


Sačuvajmo zemljište za buduće generacije


Paljenjem se razvijaju visoke temperature, čime se površinski sloj zemljišta pretvara u pepeo i prašinu, koju odnose vetrovi i spiraju kiše, tako da nestaje sloj najvažniji za donošenje roda u narednim godinama.
Paljenjem se ubijaju svi živi organizmi zemljišta (kišne gliste, mikroorganizmi) koji imaju nezamenljivu ulogu u ishrani biljaka prevodeći biljna hraniva iz đubriva u oblike pristupačne biljkama, vrše razlaganje organskih materija zemljišta.

Opširnije: NEMOJTE SPALjIVATI BILjNE OSTATKE!

Opširnije: Uručena dečija autosedišta

Dana 19. juna 2020. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 10:00 časova, Saveta za bezbednost saobraćaja na čelu sa predsednikom opštine koji je ujedno i predsednik Saveta Srđanom Simićem, organizovao je kampanju namenjenu upotrebi dečijih zaštitnih sistema odnosno dečijih auto sedišta.

Opširnije: Uručena dečija autosedišta

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

U četvrtak 18. juna 2020. godine u holu zgrade Opštine Bački Petrovac sa početkom u 14.00 časova održano je svečano potpisivanje ugovora o finansiranju godišnjih programa od javnog interesa između predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića i predstavnika udruženja. Ovom prilikom je potpisano 55 ugovora za realizaciju programa u oblasti kulture kao i za realizaciju godišnjih programa humanitarnog, prosvetnog, invalidskog i verskog karaktera i ostalih programa i aktivnosti od javnog interesa za Opštinu Bački Petrovac za 2020. godini.

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

Opširnije: Izveštaj sa 128. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 18.06.2020. godine održana je 128. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Pored Srđana Simića kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Radomir Zotović se izjasnio da ne učestvuje u telefonskim sednicama. Nije bilo moguće stupiti u kontakt sa sledećim članom Opštinskog veća: Karol Werle.

Opširnije: Izveštaj sa 128. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 127. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.06.2020. godine održana je 127. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Pored Srđana Simića kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Radomir Zotović se izjasnio da ne učestvuje u telefonskim sednicama. Jan Meleg se nije izjasnio o predloženim tačkama dnevnog reda.

Opširnije: Izveštaj sa 127. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Poseta ministra omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru svog redovnog obilaska lokalnih klubova širom Srbije u subotu 13. juna 2020. godine  posetio je i Opštinu Bački Petrovac i tom prilikom obišao Fudbalski klub „Budućnost“ Gložan.

Opširnije: Poseta ministra omladine i sporta

Opština Bački Petrovac organizuje akciju prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za  zaštitu bilja  dana 17. juna 2020. godine (sreda) prema sledećem rasporedu:

Opširnije: AKCIJA SAKUPLJANA AMBALAŽE OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Opširnije: Srbija u ritmu Evrope 2020

Povodom predstojećeg najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održava u Vranju, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić dana 11. juna 2020. godine primio je decu iz naše opštine koja su učesnici ovogodišnje manifestacije u pratnji sa direktorom televizijskog programa i takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Igorom Karadarevićem i izvršnim direktorom manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Davidom Makević.

Opširnije: Srbija u ritmu Evrope 2020

Opširnije: POTPISIVANjE MEMORANDUMA O MEĐUOPŠTINSKOJ SARADNjI U OBLASTI ODRŽIVOG RAZVOJA OPŠTINE BAČ ,...

Dana 09.06.2020. godine u maloj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac je realizovano svečano potpisivanje Memoranduma o međuopštinskoj saradnji u oblasti održivog razvoja Opštine Bač, Opštine Bački Petrovac i Opštine Bačka Palanka u okviru formiranja Lokalne akcione grupe „Ravnica Bačke“ . Ovaj memorandum ispred svojih opština su potpisali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednik Opštine Bač Borislav Antonić i u ime predsednika Opštine Bačka Palanka Zoran Jovičin u prisustvu svih članova Tima za formiranje LAG-a.

Opširnije: POTPISIVANjE MEMORANDUMA O MEĐUOPŠTINSKOJ SARADNjI U OBLASTI ODRŽIVOG RAZVOJA OPŠTINE BAČ ,...

Opširnije: Izveštaj sa 126. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 27.05.2020. godine održana je 126. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Pored Srđana Simića kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Radomir Zotović se izjasnio da ne učestvuje u telefonskim sednicama. Nije bilo moguće stupiti u kontakt sa sledećim članom Opštinskog veća: Karol Werle.

Opširnije: Izveštaj sa 126. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Strana 1 od 24