Ambasador Švedske u poseti Opštini Bački Petrovac

Ambasador Svedske 00

Dana 08. maja 2017. godine je Opštinu Bački Petrovac zvanično posetio Nj. E. Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu zajedno sa glavnim organizatorima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ Igorom Karadarevićem, izvršnim direktorom ove manifestacije i Davidom Makević, direktorom kancelarije za konekciju sa Ambasadama EU.

Poseta je bila realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 11.00 časova, gde su goste svečano dočekali predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima.

 

Povod posete je prvenstveno bio predstojeće najveće muzičko takmičenje u Srbiji „Srbija u ritmu Evrope“, gde će po drugi put deca iz naše opštine učestvovati i takmičiti se sa jednom pesmom i plesom na jeziku ambasade Evropske unije ovom prilikom na švedskom jeziku, pošto je Švedska ktitor naše opštine na pomenutoj manifestaciji.

Prilikom posete predsednik opštine je Njegovoj ekselenciji preko prezentacije ukratko predstavio ekonomske, kulturne, obrazovne i turističke kapacitete Opštine Bački Petrovac.

Po završetku formalnog dela sastanka, cenjeni skup je posetio Osnovnu školu „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu i kaštel porodice Dunđerski u Kulpinu.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика