Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovnaDanOpstine

Dana 15. oktobra 2019. godine obeležen je već tradicionalno Dan Opštine Bački Petrovac. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnja proslava otpočela je polaganjem venaca ispred spomenika u centru Bačkog Petrovca, podignutog u čast boraca i rodoljuba iz ovog kraja, koji su poginuli za vreme II svetskog rata ( 1941-1945) braneći svoju otadžbinu i svoj narod

Centralna proslava otpočela je svečanom sednicom Skupštine opštine u Domu kulture u Gložanu sa početkom u 12:00 časova koju je otvorio njen predsednik Jan Šuljan i tim povodom pozdravio je sve cenjene goste. Sa rečima dobrodošlice se gostima takođe obratio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji.

Potom je usledila svečana dodela nagrada i priznanja Opštine Bački Petrovac. Nagrada Opštine Bački Petrovac za 2019. godinu je dodeljena dr Danielu Horvatu iz Bačkog Petrovca, lekaru opšte prakse u penziji, za dugogodišnji rad u oblasti zdravstvene zaštite, doprinos unapređenju zdravlјa društvene zajednice i doprinos očuvanju kulture i identiteta Slovaka koji žive na ovim prostorima. Posebno javno priznanje za 2019. godinu dodeljeno je Miliški Anušjakovoj – Majerovoj iz Bačkog Petrovca, profesorki razredne nastave, za zapažene rezultate u radu u oblasti prosvete i kulture, te za doprinos očuvanju kulture i identiteta Slovaka koji žive na ovim prostorima kao i Janu Pavlisu – Uči iz Bačkog Petrovca, posthumno, za dugogodišnji rad i zapažene rezultate u oblasti prosvete i sporta, te za afirmaciju sporta u ovoj sredini a Sportsko priznanje za 2018. godinu je dodeljeno Milošu Saviću iz Maglića , reprezentativcu Republike Srbije u atletici, za postignute vrhunske rezultate u sportskoj disciplini skok s motkom u 2018. godini, kao i prethodnim godinama.

ZAIZBORE2020

Preuzimanje dokumenata

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48
Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih