Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Den Petrovca 2017

Od 19. do 21. maja 2017. godine održani su Dani Petrovca. Glavni organizator ove proslave je bila Mesna zajednica Bački Petrovac a suorganizator iste Opština Bački Petrovac.

Proslava je otpočela u petak 19. maja otvaranjem raznih izložbi u organizaciji članica udruženja žena, likovnih umetnika i penzionera iz Bačkog Petrovca, na kojima su prikazani razni tradicionalni petrovački proizvodi, slike i druge znamenitosti.

 

Subota 20. maja je bila rezervisana za centralnu proslavu koja je otpočela svečanom akademijom Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac u velikoj sali Skupštine opštine uz prigodan kulturno-umetnički program, kojoj su prisustvovali brojni gosti među kojima su bili i predstavnici partnerskih gradova iz Nadlaka iz Rumunije, Martina iz Slovačke i Babušnice iz Srbije. Bila je to prilika prisetiti se okruglih jubileja: 70 godina postojanja Mesne organizacije penzionera, 50 godina Petrovačkog radija, 50 godine Kluba radio amatera, 30 godina Šahovskog kluba „Mladost“ Petrovac i 40 godina od potpisivanja sporazuma o saradnji između MZ Petrovec i MZ Babušnica.

Centralna proslava je nastavljena podizanjem zastava ispred Slovačkog vojvođanskog pozorišta. Dani Petrovca su oficijalno otvoreni na Trgu slobode, gde su se prisutnim obratili gosti, među kojima je bio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

Povodom ove proslave posetioci su na istoimenom trgu imali mogućnost razgledati i kupiti proizvode raznih udruženja, posetiti prodajnu izložbu cveća, te pogledati kulturno-umetnički program koji su priredila deca predškolske ustanove i osnovne škole iz Bačkog Petrovca.

U dvorištu mesne zajednice održano je takmičenje za najbolju svežu kobasicu i kulen. Program koji se ovde održavao trajao je do kasnih sati a završen je narodnim veseljem.

Nedelja je bila određena za sportska takmičenja koja su trajala tokom celog dana. 

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

SPG