Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

mobilnost1

Ove godine, SKGO  u okviru Evropske nedelje mobilnosti organizuje akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“. U okviru ove akcije, SKGO je pozvala predsednike opština i gradonačelnike da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti  tako što će u petak  21. septembra na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom).

Naš predsednik opštine Srđan Simić sa članovima Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac  - Jasnom Šproh, Nebojšom Stojisavljevićem  i Miroslavom Častvenom se pridružio ovoj manifestaciji, koju su do danas podržali i gradonačelnici Beograda, Sombora, Niša, Šapca, Kruševca, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Loznice, Pirota, Smedereva, Leskovca, Vranja kao i predsednici opština Bela Palanka, Lapovo, Osečina, Batočina, Vrbas, Mionica, Preševo, Srbobran, Gadžin Han, Aranđelovac, Bečej, Kanjiža, Svilajnac, Bačka Topola, Čajetina, Sokobanja i gradskih opština Stari Grad iz Beograda i Pantelej iz Niša.

Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva. Cilj Evropske nedelje mobilnosti je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere u gradu ili opštini učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka. Tema ovogodišnje kampanje je multimodalnost – kombinovanje različitih vidova prevoza i zbog toga odabran je slogan „Kombinuj i kreći se!“

mobilnost2

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih