Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

DSC 32

U ponedelјak 18. novembra 2019. godine sa početkom u 12.00 časova u pavilјonu Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac realizovao je po četvrti put edukaciju za učenike završne godine tj. maturante.

U sklopu akcije „Još uvek vozim“ predavanja vrše lica sa invaliditetom koja su invalidnost stekla u saobraćajnim nezgodama, pa je tako gost Opštine Bački Petrovac i gimnazije po prvi put bio koordinator ovog projekta Slaviša Savić iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

U gostima su nam ponovo bili predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, odnosno Radivoje Trifunović koji je zajednički sa gospodinom Savićem održao edukativno predavanje na temu mladih učesnika u saobraćaju.

Nakon predavanja podelјene su silikonske narukvice i bedževi a predstavlјen je i poligon-simulator „pijane naočare“ gde je učenicima prikazan negativan uticaj alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci na lјudski organizam kao vodećih uzroka saobraćajnih nezgoda, odnosno njihovo negativno dejstvo na psihomotorne sposobnosti čoveka.

DSC 04

DSC 08

DSC 40

DSC 45

DSC 46

DSC 50

DSC 53

DSC 57

DSC 58

DSC 59