Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Dana 02. decembra 2019. godine u Ulici narodne revolucije u parku „Mateja Čanjija“ i dečijem parku kao i u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu otpočeta je sadnja mladica u okviru „Nedelje za zeleniju Vojvodinu“ od strane predstavnika Opštine Bački Petrovac na čelu sa njenim predsednikom Srđanom Simićem, predstavnika komunalnih preduzeća „Progres“ i „Komunalac“ i udruženja „Zeleni“ Bački Petrovac.

Naime Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela je Deklaraciju o zaštiti životne sredine u APV. U toku je akcija „Nedelјa za zeleniju Vojvodinu“ koja obuhvata ozelenjavanje u okviru lokalnih samouprava na teritoriji pokrajine. Organizator  akcije je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašuma“.

Akcija „Nedelјa za zeleniju Vojvodinu“ je predviđena tokom prve nedelјe decembra meseca. Tim povodom Opštini Bački Petrovac je dodeljeno 615 sadnica crnog bora, 10 sadnica katalpe, 500 sadnica hrasta i 200 sadnica topole. Ukupno 1325 mladica će biti posađeno na teritoriji naše lokalne samouprave.

Pored Ulice narodne revolucije i industrijske zone u Bačkom Petrovcu, gde je i ova akcija svečano započeta, sadnja će se izvršiti još na tri lokacije i to u Ulici generala Štefanika, JNA i ugao Ulice Šafarikove i Partizanske u Bačkom Petrovcu.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih