„Nedelja za zeleniju Vojvodinu“

naslovna

Dana 02. decembra 2019. godine u Ulici narodne revolucije u parku „Mateja Čanjija“ i dečijem parku kao i u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu otpočeta je sadnja mladica u okviru „Nedelje za zeleniju Vojvodinu“ od strane predstavnika Opštine Bački Petrovac na čelu sa njenim predsednikom Srđanom Simićem, predstavnika komunalnih preduzeća „Progres“ i „Komunalac“ i udruženja „Zeleni“ Bački Petrovac.

Naime Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela je Deklaraciju o zaštiti životne sredine u APV. U toku je akcija „Nedelјa za zeleniju Vojvodinu“ koja obuhvata ozelenjavanje u okviru lokalnih samouprava na teritoriji pokrajine. Organizator  akcije je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine u saradnji sa JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašuma“.

Akcija „Nedelјa za zeleniju Vojvodinu“ je predviđena tokom prve nedelјe decembra meseca. Tim povodom Opštini Bački Petrovac je dodeljeno 615 sadnica crnog bora, 10 sadnica katalpe, 500 sadnica hrasta i 200 sadnica topole. Ukupno 1325 mladica će biti posađeno na teritoriji naše lokalne samouprave.

Pored Ulice narodne revolucije i industrijske zone u Bačkom Petrovcu, gde je i ova akcija svečano započeta, sadnja će se izvršiti još na tri lokacije i to u Ulici generala Štefanika, JNA i ugao Ulice Šafarikove i Partizanske u Bačkom Petrovcu.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика