Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Obaveštenja

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Želimo da Vas obavestimo da je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Privrednom komorom Srbije, započelo zajednički rad na primeni nove metodologije upisne politike u srednje škole za školsku 2017/18 godinu. 

Novom metodologijom predviđeno je da jedinica lokalne samouprave održi niz konsultativnih sastanaka tokom januara i februara  meseca ove godine.

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike

Obaveštavaju se svi poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bački Petrovac da će danas 17. januara 2017. godine u velikoj Sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 18:00 časova, održati javna tribina na temu poljoprivrede.

Na ovoj tribini će učestvovati pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo g. Mladen Petković i g. Vladislav Krsmanović a ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dr Jan  Turan i dr Milisav Stojaković.

Opširnije: Poziv za učešće u volonterskim progamima u Slovačkoj

Pozivamo sve zainteresovane da se prijavite za programe „On the footsteps of history“ 2015-2017 i „ Traditional farmstead“ 2016-2018 pod okriljem civilne organizacije Centaurus iz Slovačke. Ovaj volonterski projekat pod pokroviteljstvom je Erasmus+ Evropskog volonterskog servisa čiji je akreditovani parter Inicijativa za razvoj i saradnju.

Program volontiranja počinje 01. 12. 2016. godine i traje 6 meseci, do 1. 6. 2017. godine. Volonteri su smešteni na ranču lociranom u Banjskoj Bistrici u Slovačkoj. Program obuhvata trškove puta, troškove izdavanja vize po dolasku, životno osiguranje voontera, smeštaj, hranu i volonterski džeparac.

Opširnije: Poziv za učešće u volonterskim progamima u Slovačkoj

Opširnije: Rešenje o imenovanju stručne Komisije za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja Imenuje se Komisija za ocenjivanje projekata podnetih na Javni  poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog  informisanja na teritoriji opštine Bački Petrovac u 2016. godini i izradi predloga o dodeli sredstava (u dalјem tekstu: Komisija) u sastavu:

Opširnije: Rešenje o imenovanju stručne Komisije za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja

Opširnije: Javna rasprava o Programu razvoja sporta u Opštini za period 2016-2018U postupku pripreme nacrta Programa razvoja sporta, Opština Bački Petrovac sprovodi javnu raspravu o Programu razvoja sporta u Opštini Bački Petrovac za period 2016 - 2018.
Javna rasprava o Programu razvoja sporta sprovodi se u periodu od 16.12. do 18.12.2015.godine.

Opširnije: Javna rasprava o Programu razvoja sporta u Opštini za period 2016-2018

Opširnije: Obaveštenje predstavnicima javnih glasila za akreditaciju Skupština opštine Bački Petrovac je na svojoj 29. sednici, koja je održana dana 25.09.2015. godine donela Pravilnik o načinu i postupku obezbeđenja javnosti na sednicama Skupštine opštine Bački Petrovac i njenih radnih tela.

Opširnije: Obaveštenje predstavnicima javnih glasila za akreditaciju

Opširnije: Obaveštenje o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata sa prebivalištem u Opštini Bački...Na osnovu Odluke o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata sa prebivalištem u Opštini Bački Petrovac ( „Sl.list Opštine Bački Petrovac“, br.7/2014) od dana 26.09.2014.godine, regresiranje cene mesečnih karata za školsku 2015/2016 godinu vršiće Opštinska uprava Opštine Bački Petrovac:

Opširnije: Obaveštenje o regresiranju troškova prevoza učenika i studenata sa prebivalištem u Opštini Bački...

Opširnije: Sastanak na temu razvoja preduzetništva 
Dana 03. decembra 2014 Opštinu Bački Petrovac posetila je delegacija Regionalne privredne komore Novi Sad. Delegaciju je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok sa svojim saradnicima,načelnikom opštinske uprave Opštine Bački Petrovac Vladislavom Tarnocim, pomoćnikom predsednika Ondrejom Benkom, predstavnicom KLER-a Tamarom Kaćanski, Brnaislavom Kevenskim članom opštinskog Veća i predsednikom opštinskog udruženja privrednika Pavelom Palenkašom. 
Tema sastanka je bila uloga lokalne samouprave u razvoju i afirmaciji preduzetništva i preduzetničkog duha. 
Opširnije: Kompjuterska oprema za novu zadrugu    Opširnije: Kompjuterska oprema za novu zadrugu   Opširnije: Kompjuterska oprema za novu zadrugu
Dana 02. decembra 2014. godine predsednik Opštine Bač Dragan Stašević posetio je povrtarsku zadrugu u Gložanu i tom prilikom predsedniku Opštine Bački Petrovac Pavelu Marčoku i predstavniku zadruge Miroslavu Kudronu uručio računarsku opremu. Računarska oprema je nabavljena iz projekta Exange 4 pod nazvom „Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge“, koji finansira Evropska unija a opština Bač i Bački Petrovac su partnreri na projektu.

Opširnije: Kompjuterska oprema za novu zadrugu

U okviru projekta "Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge"
četvrto predavanje će se održati u ponedeljak 01.12.2014. godine sa početkom u 19 časova u plavoj Sali KP centra u Baču.
Organizovan je besplatan prevoz koji kreće iz Bačkog Petrovca u 17:30 a zatim će ići do Gložana i iz centra će krenuti u 18 časova.
U okviru projekta "Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge"
Drugo predavanje će se održati u petak 31.10.2014. godine sa početkom u 19 časova u velikoj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac.
Teme koje će biti obrađene na drugom predavanju su:
- Zadružne vrednosti i principi
- Početne aktivnosti nakon osnivanja zadruge i primeri dobre prakse.
U okviru projekta  "EKONOMSKA KONKURENTNOST KROZ UDRUŽIVANJE U POLJOPRIVREDNE ZADRUGE" Opština Bački Petrovac u saradnji sa Opštinom Bač organizuje set predavanja na temu zadrugarstva a naredna aktivnost će biti i osnivanje zadruge. 
Prvo predavanje će se održati  u petak 24.10.2014. godine sa početkom u 19 časova u velikoj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac.
Teme koje će biti obrađene na prvom predavanju su:
- Pravci razvoja zadrugarstva u AP Vojvodini i Republici  Srbiji
- Osnivanje zadruge.
Poštovani sugrađani, 
Opština Bački Petrovac u saradnji sa Notarskom kancelarijom iz Novog Sada obaveštava sve zainteresovane da će u subotu 25. oktobra 2014. godine u vremenu od 08,00 do 14,00 časova u prostorijama Opštine Bački Petrovac svoje usluge pružati notarska kancelarija . 
Bliže informacije se mogu dobiti u kabinetu predsednika Opštine Bački Petrovac na telefon br. 021/780-247.
Poštovane, Opština Bački Petrovac i Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova organizuju informatički kurs naprednog nivoa znanja. Kurs će se održati u svim naseljenim mestima Opštine u informatičkim kabinetima osnovnih škola a početak je planiran za novembar mesec. 
Pozivamo sve zainteresovane žene, koje već poseduju osnovno znanje rada na računaru i žele svoje znanje da unaprede, da se prijave na ponuđen napredan kurs informatike.

Prijave i bliže informacije se mogu dobiti : 
- u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bački Petrovac lično ili putem telefona 021/780-378 lok. 211 , mobilni 062/8852816 ili 
- kod profesora informatike u osnovnoj školi u mestu stanovanja. 
U zavisnosti od broja zainteresovanih i broja prijava prednost će imati nezaposlene žene starije od 40. godina. 

Opširnije: Informatički kurs naprednog nivoa znanja

U skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o Nagradi opštine i ostalim javnim priznanjima Opštine Bački Petrovac (prečišćeni tekst), Komisija za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac, sa svoje IV sednice održane 17.09.2014. godine, javnost opštine informiše o sledećem:
Na poziv predsednika Komisije, koji je upućen javnosti lokalne samouprave dana 27.08.2014. godine, pristiglo je 24 inicijativnih predloga za Nagradu Opštine Bački Petrovac, i to od: 
- Drahotine Dorča, odbornice iz Bačkog Petrovca, MO MS Bački Petrovac, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Regionalnog odeljenja Novi Sad, Ekspoziture Bački Petrovac, SEa.v.CZ Bački Petrovac, Asocijacije slovačkih udruženja žena, Udruženja žena „Slovenka“ Gložan, Udruženja petrovačkih žena Bački Petrovac, Udruženja žena Kulpin, Opštinskog javnog pravobranioca, Rajka Perića, odbornika iz Maglića – predlog – Katarina Melegova-Melihova, iz Bačkog Petrovca;

Opširnije: Informacija Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac

Cene se primenjuju od 01.07.2014. godine. Povećanje iznosi 15% na sve vrste komunalnih usluga.

 Ceo dokument preuzmite ovde.

GRAĐANI OPŠTINE BAČKI PETROVAC, ZAPOSLENI U OPŠTINSKOJ UPRAVI OPŠTINE BAČKI PETROVAC, PRIVREDNI SUBJEKTI
Poštovani sugrađani,
 Poslednjih dana svedoci smo prirodne katastrofe velikih razmera u Republici Srbiji. Iako je pretrpljena materijalna šteta ogromna, ona će vremenom biti sanirana, ali ljudske žrtve jesu najteži udarac koje je naše društvo pretrpelo. Zahvaljujući zajedničkim naporima svih građana Opštine Bački Petrovac i njihovom saosećanju prema postradalima, Opština Bački Petrovac je prikupila više od 15 tona humanitarne pomoći i 50.000 litara flaširane pijaće vode, koja je isporučena prijateljskoj Opštini Krupanj. Razmere ove kataklizme nam nedozvoljavaju da sada stanemo i podstiču nas da nastavimo, te stoga još jednom pozivamo sve građane Opštine Bački Petrovac da u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima pomognu pogođenim sugrađanima naše zemlje. 

Opširnije: Dopis predsednika opštine povodom poplava

Opširnije: Opština Bački Petrovac po drugi put poslala pomoć ugroženima 
Po drugi put uspešno se realizovala akcija prikupljanja humanitarne pomoći ugroženima, u kojoj se odazvao veliki broj građana, privrednika, lokalna samopurava, javnih institucija, lokalnih organizacija crvenog krsta i nevladinih organizacija koji su sakupili velike količine humanitarne pomoći.  
Danas u 10 časova iz Opštine Bački Petrovac je upućena humanitarna pomoć opštini Krupanj. Poslato je sedam transportnih vozila u kojima se nalaze agregati, potapajuće pumpe, aparati za pranje, motorne pumpe, 50 pari čizama, baterijske lampe, 2,5 tona brašna, kvasca, 3 tone flaširane vode, hrane, sanitarije i odeće.

Opširnije: Opština Bački Petrovac po drugi put poslala pomoć ugroženima

Opširnije: Humanitarna pomoć za opštinu Krupanj 
U katastrofalnim poplavama koje su zadesile Republiku Srbiju među poplavljenim i veoma ugroženim područjima našla se i opština Krupanj. 
Građani, privrednici, lokalna samouprava, javne institucije, lokalna organizacija crvenog krsta i nevladine organizacije sakupili su u prethodnih par dana velike količine humanitarne pomoći. Danas u 12 časova iz opštine Bački Petrovac u Krupanj je krenulo 12 tona prikupljene pomoći i 50.000 litara flaširane pijaće vode.

Opširnije: Humanitarna pomoć za opštinu Krupanj

Svi sugradjani ili firme, koji imaju želju da privremeno prihvate stanovnike ugroženih područja, kao i firme, koje imaju želju da ustupe mehanizaciju, ili dobrovoljci, koji žele da učestuvuju u akcijama pomaganja ugroženom stanovništvu ili građani ili firme koje žele da daju materijalnu pomoć u hrani, lekovima i odeći mogu se prijaviti u Štabu za vanredne situacije u prostorijama predsednika opštine Bački Petrovac ili na telefone 021/780-247 i 021/780-551.
Štab za vanredne situacije opštine Bački Petrovac u opštinskoj upravi kao i vatrogasna služba, dežuraće danonoćno, tako da se prijave mogu obaviti u bilo koje doba dana.
Štab za vanredne situacije opštine Bački Petrovac je odredio lokacije za prikupljanje pomoci ugroženom stanovništvu: 
- prostorije Crvenog Krsta u Bačkom Petrovcu , 
- mesnih zajednica, Maglic, Gložan i 
- dom kulture u Kulpinu, 
- Pomoc se prikuplja i u prostorijama omladinskih klubova.
Najpotrebniji artikli su, konzervirana hrana, flaširana voda, sredstva za higijenu, dezinfekciona sredstva a moguće je doneti i ćebad I odeću.

Strana 1 od 3