Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

edukacija

Želimo da Vas obavestimo da je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Privrednom komorom Srbije, započelo zajednički rad na primeni nove metodologije upisne politike u srednje škole za školsku 2017/18 godinu. 

Novom metodologijom predviđeno je da jedinica lokalne samouprave održi niz konsultativnih sastanaka tokom januara i februara  meseca ove godine.

Cilј ovih sastanaka je da da se , polazeći od plana koji budu dostavile škole , utvrdi predlog i struktura upisa učenika u sve srednje škole na teritoriji naše JLS, a koji je zasnovan na podršci lokalnih poslodavaca, kaonačno, plan treba da, u najvećoj mogućoj meri odslikava realne potrebe privrednog razvoja određene lokalne sredine.

Rezultat sastanka treba da bude: opštinski plan upisa učenika potpisan od strane direktora srednjih škola, predstavnika JLS i drugih zainteresovanih strana.

Predviđenom metodologijom, lokalna samouprava je zadužena da poslodavcima sa teritorije opštine, dostavi izjavu o nameri poslodavaca, koja se nalazi u prilogu. Popunjavanjem ove izjave poslodavci bi pokazali spremnost da pruže podršku ( stručnu ili materijalnu ) školi i učenicima i istovremeno potvrdili da imaju potrebu za zapošlјavanjem lica navedenog zanimanja u budućnosti.

Popunjene izjave, zainteresovani poslodavci treba da dostave na elektronsku poštu organizacione jedinice lokalne samouprave, e-mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Popunjene Izjave će biti jedan od važnijih kriterijuma za donošenje predloga plana upisa učenika u srednje škole na teritoriji naše LS i biće razmatrane na sastancima koji će se tim povodom organizovati u našoj sredini .

Molimo Vas , da ukoliko ste zainteresovani , popunjenu Izjavu dostavite do 27. januara 2017.godine na elektronsku poštu organizacione jedinice LS od koje ste i dobili izjavu o nameri .

Za sve dodatne informacije možete se obratiti kontakt osobi u našoj JLS  Dušanu Govorčinu , lično , ili na tel. 062/885 2810 .

                                                                         S poštovanjem ,

                                                                                                                                 Predsednik opštine

                                                                                                                                         SRĐAN SIMIĆ

 

Prilog :  IZJAVA

ZAIZBORE2020

Preuzimanje dokumenata

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac