Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+
brisel-predsednici.jpg
Po prvi put Opština Bački Petrovac učestvuje na Skupu evropskih gradova i regija koji se jedanaesti put održava u Briselu, glavnom gradu Belgije.
Skup evropskih gradova i regija, ove godine u Briselu, održava se pod sloganom “Evropske regije i gradovi u zaletu za 2020” a opštinu Bački Petrovac na ovom okupljanju evropskih zajednica predstavlja njen predsednik Pavel Marčok. Kako saznajemo pored njega na ovom trodnevnom skupu učestvuju još i predsednici opština Srbobran Zoran Mladenović, opštine Bečej Vuk Radojević i opštine Titel Dragan Božić. 
c_640_300_16777215_00_images_stories_vesti_2013_brisel-kolaz.jpg
- Niz seminara koji su deo ovog skupa, a u kojima ove nedelje naša opština aktivno učestvuje, svakako će doprineti da napravimo korak napred u stvaranju uslova za razvoj i približavanje evropskim standardima i vrednostima, kao i praktičnim rešenjima, kako bi smo mogli da ih značajnije i što pre implementiramo u naš svakodnevni život. Upoznavanje sa iskustvima drugih je uvek podsticaj da unapredimo život i primerimo sopstvene mogućnosti i želje sa realnim kapacitetima, kazao je u izjavi za naš portal Pavel Marčok iz Brisela, i dodao:

- Posebno je značajno da dobijemo uvid, na koje zahteve treba posebno obratiti pažnju u periodu do 2020. godine, koji su to projekti sa kojima možemo da idemo prema Evropskoj uniji i koliko je novca odvojeno za finansiranje lokalnih i regionalnih projekata. 

Novinar
Aleksandar Šijačić 
c_640_300_16777215_00_images_stories_vesti_2013_brisel-predsednici2.jpg