Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

DSC 7302 resize

U nedelju 17. decembra 2017. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je osmi po redu Božićni bazar. Ova već tradicionalna manifestacija je u našoj sredini postala više nego uspešna čiji je cilj da pokrene božićno raspoloženje i duh ne samo tokom Božića, već tokom celog adventnog perioda i svim građanima ponudi program i sadržaj po ugledu na Božićne bazare u drugim evropskim državama.

 I ove godine su na bazaru svoje proizvode predstavili i promovisali udruženja građana, samostani izlagači i poljoprivredni proizvođači iz Bačkog Petrovca i okolnih mesta. Ove godine je Božićni bazara obeležen rekordnim brojem izlagača kojih je bilo skoro devedeset kao i sama posećenost ove manifestacije.

Svečano otvaranje Božićnog bazara je počelo u 14.00 časova uz reči dobrodošlice predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića. Nakon toga usledio je kulturno- umetnički program na kojem su učestvovala deca iz osnovnih škola, crkveni horovi, mladi muzičari i solisti sa teritorije naše opštine. Uz božićnu pesmu i igru uživali su svi brojni posetioci tokom celog trajanja programa.

Na najveću radost najmlađih tu je bio i deda Mraz sa svojom pomoćnicom Mini, koji su delili paketiće ne samo učesnicima programa već i ostaloj deci koja su ovom prilikom došla na manifestaciju. Posebnu radost su izazvala deca iz udruženja sa posebnim potrebama „MI“ iz Bačkog Petrovca i „ ZAGRLJAJ“ iz Kulpina, napravivši poklone u  vidu božićnih ikebana za starije učesnike programa.

Glavni organizator Božićnog bazara je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Bački Petrovac i JKP „ Progres“ Bački Petrovac.

U večernjim časovima ljubitelji zabavne muzike su mogli da se zabave uz TRIO MIO bend koji je ujedno i zatvorio ovu manifestaciju.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

SPG

bannerEupravazasajt