Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

U okviru lokalnog akcionog plana za Rome opštine Bački Petrovac danas je u osnovnoj školi „Jan Čajak,, u Bačkom Petrovcu organizovana prva aktivnost lokalnog akcionog plana za Rome u 2020 godini sa temom „Identitet Roma„ sa đacima završnih razreda osnovne škole u Bačkom Petrovcu.

Tribinu je otvorila pokrajinska poslanica Jelena Jovanović koja je pohvalila aktivnosti koje opština Bački Petrovac realizuje kada je u pitanju romska zajednica, a posebno današnju aktivnost koja se realizuje u osnovnoj školi, jer svakako je obrazovanje za romsku nacionalnu zajednicu najvažnije i jedini put da se izađe iz bede i siromaštva, a današnja tribina koja se realizuje sa decom osnovno školskog uzrasta u širenju upoznavanja romske kulture i tradicije medu školskom decom predstavlja upravo bogatstvo različitih kultura koje Vojvodine ima. Na ovoj tribini su aktivno uzeli učešće i predstavnici romskih udruženja iz Bačko Petrovačke opštine Danijela Bogdanović, Miroslav Necić i Romeo Mihajlović.
Edukaciju je održao predstavnik Kancelarije za Inkluziju Roma Romeo Mihajlović na teme:" Rom znači čovek" i " Kulturni identitet Roma". Koordinator za romska pitanja Danijela Bogdanović je istakla da je ova aktivnost i povod za obeležavanje 10 godina postojanja rada Udruženja "Čiriklji'. Ista je navela da je najveći rezultat rada udruženja upravo 10 generacija učenika koje je udruženje ispratilo i izvelo na put od predškolskih dana pa do završetka srednjih škola i fakulteta. Miroslav Necić je istakao dobru saradnju svih institucija i lepo razvijanje multikulturalnih odnosa Romske i Slovačke zajednice.

3

1

4

5

 

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih

ssm2

sco2

Medjunarodni dan devojcica resize