Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Tribina u Glozanu 9

Dana 19. maja 2017. godine sa početkom u 19,00 časova u Gložanu  je održana  poljoprivredna  tribina na temu „Podsticaji za poljoprivredne proizvođače“ na kojoj su poljoprivrednici sa pokrajinskim podsticajima u poljoprivredi za 2017. godinu detaljno upoznati i upućeni od strane pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića.

Domaćin tribine bio je predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić  koji je između ostalog rekao da je tribina jedna od načina da se svi zainteresovani ohrabre da započnu novu ili prošire postojeću proizvodnju. Takođe je izrazio i veliko zadovoljstvo što su se po treći put poljoprivrednici okupili u značajnom broju i ujedno se zahvalio svima a naročito pokrajinskom sekretaru Vuku Radojeviću, koji već po drugi put ove godine u našoj opštini učestvuje na tribini.

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je poljoprivrednicima detaljno predstavio i objasnio godišnji plan za 2017. godinu koji se odnosi na plan AP Vojvodine odnosno koji je namenjen poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pošto je setva poljoprivrednih kultura već  završena, sekretar je skrenuo pažnju na pojedine mere kao što su navodnjavanje, prskanje i zaštita poljoprivrednih proizvoda. Takođe su predstavljeni i iznosi koji su namenjeni konkursima koji su planirani za ovu godinu  i to za: navodnjavanje, plastenike, protivgradne mreže, opremanje firmi i sl. Ono što je izazvalo najviše interesovanja je konkurs za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao  i program za mlade poljoprivrednike.

Osim o podsticajima i preventivnim merama pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević odgovorio je i na brojna pitanja poljoprivrednih proizvođača prisutnih na tribini. 

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

SPG