Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

1kr1

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Opština Bački Petrovac  se pridružila akciji Posadi svoj hlad.Ovom prilikom je organizovana  javna podela sadnica u podne 9. Aprila u našoj  opštini na parking iza opštinske zgrade.Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) uključila se u akciju „Posadi svoj hlad“, čiji je cilj da se u 2021. godini podeli 300.000 sadnica belog jasena. Nakon uspešne jesenja sadnje, kada je posađeno je 30.000 stabala širom Srbije, akcija se nastavlja prolećnom podelom u okviru koje više od 60.000 građana iz 140 opština čeka priliku da „posadi svoj hlad“.

Projekat Nemačke razvojne saradnje „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI)“ koji sprovodi GIZ, uključio se u akciju obezbedivši besplatne sadnice opštinama u kojima se sprovode aktivnosti. Tako će u 11 opština biti podeljeno ukupno 1.000 sadnica koje će biti posađene na zelenim javnim površinama. Od 2018. godine, zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava i javno-komunalnih preduzeća Projekat je radio na ublažavanju klimatskih promena kroz primenu cirkularne ekonomije u upravljanju otpadom kako na lokalnom, tako i regionalnom nivou. Kao rezultat pripremljeni su lokalni i regionalni planovi upravljanja otpadom, opštine su podržane u opremi (kantama i kontejnerima za odvojeno sakupljanje sirovina, kućnim komposterima, čak i manjim brojem vozila za odnošenje smeća). Istovremeno, u svim osnovnim školama, organizovan je edukativni kviz za učenike starijih razreda o životnoj sredini, principima reciklaže i pravilnom upravljanju otpadom. Dodatno uključivanje partnera u ovu vrstu aktivnosti Projekat vidi kao naredni korak pružanja podrške i podizanja svesti u lokalnim zajednicama o važnosti pošumljavanja zarad poboljšanja kvaliteta životne sredine i ublažavanja posledica klimatskih promena.

Pokretači akcije „Posadi svoj hlad“ su nevladine organizacije „Let’s do it Serbia” i „Zeleni razvojni centar” iz Sremske Mitrovice.

2

3

ZAIZBORE2020

Plakat PROGRAM SNS 2021 web1

sergej ćetković web

vakcina19

JAZAVAC2

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48
Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Podsticanje zapošljavanja mladih u Dunavskom regionu južne Bačke

banerkler

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih

ssm2

sco2

Medjunarodni dan devojcica resize