Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Madjaric.jpg

  Ministar kulture Slovačke Republike Marek Mađarič je u proteklim danima završio zvaničnu posetu Republici Srbiji. Cilj posete je bilo potpisivanje Sporazuma o bilateralnoj kulturnoj saradnji između Republike Slovačke i Republike Srbije za period 2010-2013. godine. Sporazum je potpisan u Beogradu sa ministrom kulture Republike Srbije Nebojšom Bradićem.
  Sporazum sadrži razmene informacija i iskustava iz pozorišne, muzičke delatnosti, književnosti a kulturnog nasleđa. Takođe sadrži i razmenu umetničkih ansambala, čime će se raširiti spektar kulturnih aktivnosti.
  Dana 27. februara 2010. godine ministar kulture je u okviru zvanične posete posetio i Opštinu Bački Petrovac.

  Delegaciju na čelu s ministrom kulture Slovačke Republike su činili: Silvia Salanska, generalna direktorka sekcije za međunarodnu saradnju ministarstava kulture Slovačke Republike, Ljudmila Palonderova , državna savetnica sekcije za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture Slovačke Republike.
Zajedno sa delegacijom ministra Bački Petrovac je posetio i ambasador Slovačke Republike u Beogradu Nj. E. Igor Furdik, Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine i potpredsednica IVAPV, Jozef Bednar , portparol Ministarstva kulture Slovačke Republike a Petra Fejdiova u ime istog ministarstva.
Delegaciju je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Vladimir Turan , koji je ministru predstavio kulturna i društvena bogatstva Bačkog Petrovca.

c_640_300_16777215_00_images_stories_vesti_Madjaric2.jpg

  Prilikom posete ministar Mađarič je boravio i u Domu Matice slovačke u Jugoslaviji „Ljudevita Mišika“, gde se susreo sa predstavnicima ove institucije. Posetio je i Galeriju „Zuzke Medveđove“ u Bačkom Petrovcu.
  Na kraju posete gosti su boravili u Slovačkom vojvođanskom pozorištu , odnosno odgledali su pozorišnu predstavu „Kontrabas“.