Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Dana 23.05.2019. godine je Opštinu Bački Petrovac posetila pokrajinska poslanica Jelena Jovanović. Sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac Jan Šuljan, koordinator za romska pitanja Danijela Mihajlović, predsednik Udruženja Roma Bački Petrovac Miroslav Necić i potpredsednik Udruženja „Čiriklji“ Mirko Bogdanović.

Na sastanku je predsednik opštine Srđan Simić predstavio rad i zalaganje jedinice lokalne samouprave u pružanju pune podrške romskoj populaciji. Koordinator za romska pitanja Danijela Mihajlović je istakla realizovane i buduće aktivnosti koje su predviđene u okviru  LAP za obrazovanje Roma 2018-2020, gde je akcenat stavljen na obrazovanje pripadnika romske nacionalnosti.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je izrazila zadovoljstvo što se u opštini Bački Petrovac, u kojoj živi mali broj romske populacije, velika pažnja  posvećuje inkluziji kako kroz Lokalni akcioni plan za obrazovanje Roma tako i kroz učešće na pokrajinskim konkursima koji se odnose na poboljšanje položaja romske zajednice. Na sastanku je zaključeno da prioritetna aktivnost na kojoj treba najviše raditi  je obrazovanje i negovanje kulturnog identiteta Roma. U planu su  zajedničke aktivnosti romske i slovačke nacionalne zajednice, te su dati predlozi za promovisanje bogatog kulturnog nasleđa obe nacionalne manjine.

zajednicka

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih