Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Predsednik Vlade Slovačke Republike Peter Pelegrini je u četvrtak 30. maja 2019. godine boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, gde se sastao sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem kao i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić povodom potpisivanja sporazuma i otvaranja Srpsko-slovačkog privrednog foruma u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Tokom kratke posete  Srbiji premijer Slovačke Republike Pelegrini je u pratnji  NJ.E. Dagmar Repčekove, ambasadorke Slovačke Republike u Srbiji, posetio i Opštinu Bački Petrovac,  gde su uvaženog gosta ispred zgrade opštine dočekali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Libuška Lakatoš i predsednik Matice slovačke u Srbiji  Jan Brtka. Kako je u svom obraćanju izneo predsednik Vlade SR,  poseta sredini u kojoj žive Slovaci  je za  njega posebna. Ovdašnji Slovaci   su sačuvali svoje  lepe tradicije, kulturu a naročito svoj jezik, što   izuzetno ceni.  Lepa vest koju je doneo jeste, da je  potpisan međudržavni sporazum o izmirenju duga Srbije prema  Slovačkoj a  veći deo tog  duga biće vraćen u Srbiju odnosno posvećen slovačkoj manjini u  Srbiji  za izgradnju slovačkog doma.

Nakon pozdravnih reči i kratkog kulturno-umetničkog programa u izvođenju Kamernog hora „Zvoni“ iz Selenče prisutni su razgovarali sa premijerom o trenutnoj situaciji i položaju Slovaka na ovim prostorima kao i budućim poslovnim planovima.

pelegrini0

pelegrini1

pelegrini3

pelegrini4

pelegrini5

pelegrini6

pelegrini7

pelegrini8

pelegrini9

pelegrini10

pelegrini11

pelegrini12

pelegrini13

pelegrini14

pelegrini15

pelegrini16

 

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih