Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Dana 09.06.2020. godine u maloj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac je realizovano svečano potpisivanje Memoranduma o međuopštinskoj saradnji u oblasti održivog razvoja Opštine Bač, Opštine Bački Petrovac i Opštine Bačka Palanka u okviru formiranja Lokalne akcione grupe „Ravnica Bačke“ . Ovaj memorandum ispred svojih opština su potpisali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić, predsednik Opštine Bač Borislav Antonić i u ime predsednika Opštine Bačka Palanka Zoran Jovičin u prisustvu svih članova Tima za formiranje LAG-a.

LAG (Lokalna Akciona Grupa) predstavlja lokalna privatna, javna, civilna, razvojna partnerstva ovlašćena da implementiraju lokalne razvojne strategije finansirane pod LIDER osovinom Evropskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD - European Agricultural fund for rural development (2014-2020). LIDER se u okviru novog programa ruralnog razvoja EU 2014 – 2020 oslanja na prioritetnu osu 6 koja se odnosi na promociju socijalne uključenosti, smanjenje siromaštva i ekonomski razvoj u ruralnim područjima.

Inicijativa za formiranje Lokalne akcione grupe pokrenuta je od strane sve tri opštine i do sada je održano 7 sastanak, gde su bili prisutni predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora. Na sastancima se dogovaralo o nazivu LAG-a , sedištu, njegovom funkcionisanju i načinu na koji opština može da pruži podršku. Sledeći korak je održavanje osnivačke Skupštine. Za potrebe osnivanja udruženja , potrebno je da osnivači budu iz svake opštine po jedan predstavnik iz civilnog privatnog i javnog sektora. Ispred Opštine Bački Petrovac za sada osnivanju LAG-a pristupili su Udruženje pčelara, Muzej vojvođanskih Slovaka i SZR Oglasnik-poljoprivredni oglasnik.

1

2

3

4

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih

ssm2

sco2

Medjunarodni dan devojcica resize