Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

evropa za gradjane

Program “Evropa za građane i građanke” je program Evropske Unije koji ima za cilј promovisanje saradnje, evropskog identiteta i evropskog građanstva, a namenjen je prvenstveno zemlјama članicama ali je otvoreni i za zemlјe koje su u procesu pristupanja za članstvo u Evropskoj Uniji.

U okviru poziva koji je bio otvoren do marta 2017. godine programa „Evropa za građane i građanke” za meru 2.1 Bratimljenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta.

 

Od ukupno 9 podnetih predloga projekata sa nosiocima iz Republike Srbije, odobrena su 4 od kojih je i projekat Opštine Bački Petrovac pod nazivom „Sustainability of Unification“.

Prošle godine je Opština Bački Petrovac zajedno sa svojim partnerima uspešno sprovela projekat „United in one Union“ koji je imao je za cilj predstavljanje Evropske unije kao Unije podrške sa aktivnim i svesnim građanima koji učestvuju u svim sferama života svoje lokalne zajednice.
Nakon tog velikog iskustva nastavljamo sa projektom „Sustainability of Unification“ koji predstavlja saradnju 7 partnera iz 4 zemalje, a čiji je glavni cilj da se podstakne građanstvo na aktivno učešće i sagledavanje značaja održivosti svih aktivnosti koje se sprovode na nivou Unije.

Partneri na projektu:
- Grad Vukovar (Hrvatska)
- Grad Ružomberok (Slovačka)
- Grad Nitra (Slovačka)
- Grad Stara Lubovnja (Slovačka)
- Československe renome - Praha (Češka)
- Regionalna razvojna agencija Bačka (Srbija)

Centralne projektne aktivnosti vezane su za termin događaja Slovačkih Narodnih Svečanosti koje se odvijaju svake godine prvi vikend u avgustu, a jedna su od većih manifestacija u ovoj regiji. S obzirom na veliku frekventnost ljudi iz zemlje i regiona u ovom periodu, očekuje se ostvarivanje maksimalnih rezultata.
Aktivnosti i teme koje će propratiti ceo događaj su predstavljanje dosadašnje saradnja partnera i značaj buduće saradnje; prezentacije, diskusije, radionice i razmena iskustava i dobre prakse iz oblasti:
• migracije mladih (zapošljavanje, volontiranje i edukacija);
• razmena primera dobrih praksi i sagledavanje izazova sa posebnim akcentom na održivosti akcija, partnerstava i razvoja;
• predstavljanje poglavlja 26. i njegov uticaj na zemlje članice i pridružene zemlje; zajednička ultura i lepota različitosti.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Podsticanje zapošljavanja mladih u Dunavskom regionu južne Bačke

banerkler

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih

ssm2

sco2

Medjunarodni dan devojcica resize