Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Projekt sanacije Kulturnog centra 01

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok potpisali su 1. juna 2015. godine Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju projekta sanacije i parternog uređenja Kulturnog centra u Bačkom Petrovcu. Dodeljenim sredstvima putem konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture, u ukupnom iznosu od 7.220.022,59 dinara, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pruža podršku Opštini Bački Petrovac da sanacijom postojećeg objekta Kulturnog centra obogati kulturno-umetnički život i nastavi da promoviše kulturu slovačke i drugih nacionalnih zajednica koji žive u našoj lokalnoj zajednici. Za realizaciju projekta opština je obezbedila 1.500.000,00 dinara u svom budžetu.

Projekt sanacije Kulturnog centra 02

Projektom sanacije i parternog uređenja Kulturnog centra biće obezbeđeni bolji uslovi rada javnih ustanova koje se nalaze u sklopu ovog centra. Bački Petrovac ima bogato pozorišno stvaralaštvo, kako profesionalno tako i amatersko, koje će u rekonstruisanom prostoru pronaći svoju scenu. Izgradnjom letnje pozornice u dvorištu Kulturnog centra rešiće se problem nedostatka prostora na otvorenom za potrebe odvijanja manifestacije Dani Petrovca i drugih kulturnih događanja. Uređenjem dvorišta deca i osobe sa invaliditetom, čije prostorije su smeštene u njegovoj blizini, moći će nesmetano da se kreću, bez prepreka. Realizacijom ovog projekta, obezbediće se i prostor za kulturno-umetničko društvo koje trenutno nema svoje prostorije.
Reorganizacija postojećih prostorija i parterno uređenje dvorišta Kulturnog centra Bački Petrovac omogućiće održavanje većeg broja kulturno-umetničkih aktivnosti u ovoj zajednici,što će u velikoj meri doprineti promociji multikulturalnog identiteta Opštine Bački Petrovac.

Projekt sanacije Kulturnog centra 03

Projekt sanacije Kulturnog centra 04

Projekt sanacije Kulturnog centra 05

Projekt sanacije Kulturnog centra 06