Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Prvi Jesenji sajam

U subotu 14. oktobra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova na vašarištu u Bačkom Petrovcu je održan prvi Jesenji polјoprivredni sajam na kojem se prezentovalo stočarstvo, polјoprivredni proizvodi, mehanizacija, stari zanati, ekološka polјoprivredna proizvodnja, etno i ekoturizam. Bilo je prisutno više od 25 izlagača sa teritorije naše opštine a i šire, među kojima su bili i naša udruženja žena, penzionera, privatnika, sa raznim domaćim proizvodima kao što su med, sirevi, kobasice i drugo.

Centralni događaj ove manifestacije je bila izložba ovaca u organizaciji Polјoprivredne stanice Novi Sad. Izlagača ovaca je bilo iz Bačkog Petrovca, Gložana, Silbaša, Kaća, Čeneja, Sremske Kamenice i drugih mesta.

U okviru sajma je organizovano i takmičenje u kuvanju ovčjeg paprikaša na kojem je učestvovalo 10 ekipa iz Opštine Bački Petrovac. Prvo mesto za najbolji ovčji paprikaš je pripalo Klubu poljoprivrednika Bački Petrovca sa glavnim kuvarom Gabrijelom Paulinim koji je kao nagradu dobio tri setvene jedinice kukuruza od NS seme, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i 10 litara Galaks ulja od „Agrotrac“, d.o.o. Bački Petrovac. Drugo nagradu je dobio poljoprivrednik Daniel Lekar iz Bačkog Petrovca a treću poljoprivrednik Jan Stracinski takođe iz Bačkog Petrovca. I njima je dodeljeno 10 litara Galaks ulja, te darovni paketi od DEM Kulpina i AD Petrovca iz Bačkog Petrovca.

Ovaj jedinstveni događaj je svečano otvorio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić. Nakon njegovih pozdravnih reči usledio je kulturno – umetnički program.

Glavni organizator ovogodišnjeg sajma je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Bački Petrovac i Polјoprivrednom stanicom Novi Sad.

U okviru prvog petrovačkog poljoprivrednog jesenjeg sajma je u petak 13. oktobra 2017. godine sa početkom u 18.30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano edukativno predavanje na sledeće teme:

  1. Subvencije u polјoprivredi - Vladislav Krsmanović, pomoćnik pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo
  2. Ekonomska isplativost ovčarske proizvodnje - Zoran Novaković, Polјoprivredna stanica Novi Sad
  3. Proizvodnja hmelјa u Petrovcu i doo Petrovec - generalni direktor AD PETROVEC dipl. ing. Rastislav Struhar
  4. Gajenje lekovitog bilјa i drugih alternativnih bilјaka, mogućnost za veću zaradu - Milica Aćimović naučni saradnik, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Odeljenje za alternativne kulture i organsku proizvodnju
  5. SCARYBIRD – ekološki uređaj za odbijanje ptica štetočina - dipl.ing.agr. Aleksandar Čerevicki, predstavnik za Centralnu Evropu i Balkan.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

SPG