Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove i predstavnici u okviru projekta Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) su u utorak 14. maja 2019. godine sa početkom u 11.30 časova u Belom dvoru u Beogradu svečano potpisali memorandum o saradnji sa 33 lokalne samouprave kojima će projekat RELOF2 u narednom periodu pružati stručnu podršku i sa kojima će zajedno raditi na unapređenju upravljanja lokalnim javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Lokalne samouprave koje će u narednom periodu biti deo projekta RELOF2 su: Knjaževac, Paraćin, Užice, Osečina, Lajkovac, Sremska Mitrovica, Šid, Aleksinac, Sokobanja, Ražanj, Bač, Odžaci, Bački Petrovac, Bečej, Žabalj, Ada, Čoka, Bogatić, Ljubovija, Mali Zvornik, Zrenjanin, Žitište, Sečanj, Kragujevac, Aranđelovac, Topola, Batočin, Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Trstenik, Varvarin i Vrnjačka Banja. U ime Opštine Bački Petrovac memorandum je potpisao predsednik opštine Srđan Simić.
RELOF2 će podržati lokalne samouprave u okviru četiri komponente: uvođenje ili unapređenje sistema finansijskog upravljanja i kontrole, uvođenje ili unapređenje funkcije interne revizije, unapređenje sistema nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća i napredne aktivnosti u poboljšanju reforme javnih finansija na lokalu (PFM inkubatori).
Prisutnima su se na svečanom potpisivanju obratili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, v.d zamenica direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler, pomoćnice ministra finansija i privrede Spomenka Vircburger i Dubravka Drakulić, direktorka projekta RELOF2 dr Ana Jolović, kao i predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić.

DSC 0217 002

DSC 0228 002

foto

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih