Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

sajam turizma 48

Dana 05. oktobra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Opština Bački Petrovac zajedno sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji u okviru manifestacije Gastroplanet je predstavila nacionalnu kuhinju Slovaka koju je prezentovala Nacionalna kuća „Aroma „ iz Bačkog Petrovca. Pored slovačkih tradicionalnih specijaliteta, našli su se i suveniri sa slovačkim motivima koje je prezentovala Ana Ljeginj kao i čuveni petrovački kulen proizvođača Karla Horvata iz Bačkog Petrovca. Sva jela i običaje Slovaka su kratkom prezentacijom dočarali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i Nj.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji i ujedno su pozdravili cenjene goste među kojima su se našli Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV i Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

 

Na kraju kratkog predstavljanja slovačke tradicije svi prisutni gosti su mogli da uživaju u degustaciji raznih slovačkih specijaliteta.

Na 50. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu u okviru „Veče šampiona“ u Kongresnom centru Novosadskog sajma je Opštini Bački Petrovac dodeljeno specijalno priznanje, zlatna medalja za manifestaciju Slovačke narodne svečanosti od strane Novosadskog sajma.

Vojvodina development agency
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

Baner RFV

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

logo csr

Web Baner Nagradna igra 2018