Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

uredjenje kanalske mreze

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević uručili su dana 14. juna 2017. godine ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja polјoprivrednog zemlјišta. Ukupna vrednost ove investicije, planirane programom Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2017. godinu, iznosi 920 miliona dinara.

 

Na ovaj način, prema rečima potpredsednika Pokrajinske vlade, postižu se dva važna cilјa. Prvi cilј se ogleda u podsticaju intenzivnije polјoprivredne proizvodnje kao strateške grane, ne samo u Vojvodini već u celoj Srbiji. Drugi važan cilј, koji će biti postignut redovnim održavanjem kanalske mreže, jeste smanjivanje štetnih posledica od velikih poplava, koje ugrožavaju i privredu i stanovništvo.

Opštini Bački Petrovac su obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 8.483.000,00 za izvođenje radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja polјoprivrednog zemlјišta na teritoriji Opštine u katastarskim opštinama Kulpin i Bački Petrovac gde sekretarijat po Ugovoru obezbeđuje sredstva u iznosu 3.983.000,00 dinara a Opština Bački Petrovac u iznosu 4.500.000,00 dinara.