Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac Na osnovu Plana i programa rada Radne grupe za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana za Opštinu Bački Petrovac, koji je usvojen na sednici dana 28.09.2017. godine, javnosti Opštine Bački Petrovac se upućuje na javnu raspravu izrađen nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac, radi upoznavanja te davanja predloga, primedbi i sugestija na isti.

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 02.10.2017. godine održana je 33. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša

U sklopu Petrovačkog jesenjeg poljoprivrednog sajma. 14. oktobra 2017 od 10h na Vašarištu u Bačkom Petrovcu biće takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša.

Opširnije: Takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša

Opširnije: Dečija nedelja - prijem đaka kod predsednika opštine

U okviru Dečije nedelje, kao i svake godine, dana 06. oktobra 2017. godine zgradu Opštine Bački Petrovac su posetili učenici Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca. Sedmake je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa saradnicima, svojim zamenikom Janom Brnom i sekretarom Skupštine opštine Bački Petrovac Svetoslavom Majerom. Ovom prilikom su učenicima bliže objasnili način rada lokalne samouprave, predstavili glavne organe lokalne samouprave i sproveli ih u kratak obilazak zgrade opštine.

Opširnije: Dečija nedelja - prijem đaka kod predsednika opštine

Opširnije: Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

Dana 05. oktobra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Opština Bački Petrovac zajedno sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji u okviru manifestacije Gastroplanet je predstavila nacionalnu kuhinju Slovaka koju je prezentovala Nacionalna kuća „Aroma „ iz Bačkog Petrovca. Pored slovačkih tradicionalnih specijaliteta, našli su se i suveniri sa slovačkim motivima koje je prezentovala Ana Ljeginj kao i čuveni petrovački kulen proizvođača Karla Horvata iz Bačkog Petrovca. Sva jela i običaje Slovaka su kratkom prezentacijom dočarali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i Nj.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji i ujedno su pozdravili cenjene goste među kojima su se našli Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV i Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Opširnije: Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

Opširnije: Prvaci dobili opremu za bezbednost u saobraćaju

Dana 25. i 26. septembra 2017. godine je održana tradicionalna akcija podela poklon paketa đacima prvacima u vidu edukativnog materijala o bezbednosti saobraćaja, reflektujućih prsluka, marama koja su obezbeđena iz sredstava Fonda za bezbednost u saobraćaju Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prvaci dobili opremu za bezbednost u saobraćaju

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. godPetnaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 22.09.2017. godine, sa početkom u 10,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šulјana.

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. god

Opširnije: Izveštaj sa 32. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 15.09.2017. godine održana je 32. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 32. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 31. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.09.2017. godine održana je 31. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 31. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Dana 24. septembra 2017. godine je održan 29. Petrovački maraton sa startom na školskom igralištu OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u 9,00 časova, gde su učestvovala deca predškolskog uzrasta i niži razredi osnovnih škola a drugi start je bio na Trgu slobode u Ulici maršala Tita sa početkom u 10,00 časova, gde su učestvovali viši razredi osnovnih škola, srednjoškolci i ostali ljubitelji ove sportske manifestacije.

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Opširnije: Uspešno završeni radovi na ambulanti u Magliću

U okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite od 19.01.2017.godine od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva u iznosu od 3.341.620,00 din za adaptaciju ambulante u Magliću. Učešće Opštine na projektu iznosilo je 200.000,00 din.

Opširnije: Uspešno završeni radovi na ambulanti u Magliću

Opširnije: Obilazak radova saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni

U utorak 19. septembra 2017. godine delegacija Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem je obišla radove na izgradnji saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu na katastarskim parcelama broj 6798/5 i 7424/1 k.o. Bački Petrovac koja je dužine 418 metara. Radovu zvanično počeli 25. avgusta 2017. godine a juče je započet drugi završni sloj asfaltiranja ove saobraćajnice.

Opširnije: Obilazak radova saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Dana 18. septembra 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 19.00 časova održana je prezentacija kompanije Ferrero koja je svetski lider u preradi lešnika i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada lesaka.

Tema prezentacije je bila „Projekat podizanja zasada lesaka u Srbiji„ koju su predstavnici ove kompanije konkretnije predočili svim prisutnim i bliže objasnili sve mogućnosti i uslove saradnje sa ovom kompanijom, kompletan proces gajenja lešnika kao i mogućnost kreditiranja putem Credit Agricol banke, jedina banka u Srbiji koja kreditira zasade lesaka sa grejs periodom od 4 godine.

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji kompanije Ferrero

Opština Bački Petrovac i kompanija Ferrero Vas pozivaju na prezentaciju sa temom proizvodnje lešnika i saradnje sa kompanijom Ferrero. Kompanija Ferrero je svetski lider u preradi lešnika, i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada leske. Ukoliko ste zainteresovani da čujete nešto više o samoj saradnji sa Ferrerom pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji koja će se održati 18. septembra 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Početak škole je događaj pun emocija za đake prvake, početak novog perioda života, zbog čega ostaje u sećanju za ceo život. Roditelji se uvek trude da taj događaj učine što lepšim za svoju decu, ali bez sumnje je sav potreban školski materijal takođe veliki trošak za budžet porodice. Opština Bački Petrovac je i ove godine izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred osnovne škole na teritoriji naše opštine izdvojivši određena sredstva iz budžeta opštine i pripremila za njih poklon pakete u vidu školskog pribora.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Opširnije: 29. Petrovački maraton

 Dana 24. septembra 2017. godine u nedelju će se održati 29. Petrovački maraton sa startom na Školskom igralištu OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u 9,00 časova (predškolska deca i niži razredi OŠ) i na Trgu slobode u ulici Maršala Tita u 10,00 časova (viši razredi OŠ, srednjoškolci i ostali).    

 Učesnici maratona će moći da se takmiče u 8 različitih kategorija:

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

U sredu 06. septembra 2017. godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je prezentacija Razvojnog fonda AP Vojvodine koju su prezentovali njihovi predstavnici iz sektora za kredite gđa Jelena Trenkić i g. Toma Sikirić.

Tema prezentacije su bili usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana polјoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Obaveštavaju se sva pravna lica, preduzetnici i registrovana poljoprivredna gazdinstva da će se u sredu 06. septembra 2017.  godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održati prezentacija Razvojnog fonda Vojvodine.

Tema prezentacije će biti usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Strana 7 od 31