Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je zajedno sa svojim pomoćnikom za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem dana 28. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petovac, primio i ugostio Miloša Botića iz Maglića studenta mehatronike, koji je u maju ove godine zajedno sa svojim timom predstavio Srbiju na takmičenju Eurobot u Francuskoj gde su osvojili drugo mesto u izradi dva autonomna robota, koja izvršavaju određene zadatke.

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

 Opština Bački Petrovac priključila se kampanji promocije najboljih učenika na bilbordima „Učim+Znam=Vredim“, koju sprovodi Udruženje za promociju društvene odgovornosti iz Novog Sada. Od jeseni u Bačkom Petrovcu i Gložanu biće na bilbordima istaknuto šest najuspešnijih đaka iz tih sredina koji su u minuloj školskoj godini postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

 Tim povodom predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić primio je delegaciju Udruženja za promociju društvene odgovornosti, a nakon sastanka fotografisani su i učenici čija će lica krasiti bilborde na području opštine.

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Dana 27. jula 2017. godine Opština Bački Petrovac u saradnji sa JKP „Progres“ Bački Petrovac izgradila je teren za odbojku na pesku u naselјenom mestu Kulpin. Novi teren se nalaze pored stadiona FK Kulpin.

Izgradnjom ovog igrališta građani Kulpina su dobili novi sportsko-rekreativni prostor, gde će moći u narednom periodu da uživaju u svom omilјenom sportu – odbojci.

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Opširnije: Obaveštenje iz Elektrodistribucije „Novi Sad“ Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Gložanu, obaveštavaju se građani Gložana da će dana 27. jula 2017. godine ostati bez struje u periodu od 8:00 do 14:00 časova.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

U ponedelјak 24. jula 2017. godine u 11.00 časova u sali 23/I  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedelјko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih institucija i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Sredstva su dodelјena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene  i socijalne zaštite.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

Opširnije: Program SNS 2017

Opširnije: Program SNS 2017

 Opštinsko veće Opštine Bački Petrovac poziva proizvođače stočne hrane sa teritorije Opštine Bački Petrovac da u skladu sa mogućnostima i preporukom Južnobačkog upravnog okruga br. 906-06-1/2017-01 od 26.06.2017. godine, učestvuju u pružanju humanitarne pomoći našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji.

 Pored Južnobačkog upravnog okruga organizaciji prikuplјanja pomoći priklјučila se i Gradska organizacija Crvenog krsta Grada Novog Sada u vidu skladištenja i distribucije stočne hrane.

Opširnije: Preporuka proizvođačima stočne hrane

Opširnije: Tribina za motocikliste i mopediste

Dana 13.07.2017. godine u velikoj sali Opštine Bački Petrovac Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Opštine Bački Petrovac i Agencija za bezbednost saobraćaja zajednički su realizovali tribinu namenjenu motociklistima i mopedistima na području naše opštine.  

Opširnije: Tribina za motocikliste i mopediste

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

U četvrtak 06. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova pristupilo se svečanom potpisivanju Ugovora o saradnji između Opštine Bački Petrovac i organizacije „ EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT „ s.r.o. pod čijim pokroviteljstvom je manifestacija „ Srbija u ritmu Evrope „.

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za Vašar umetnosti koji će se održati 5. avgusta 2017. godine na Trgu slobode u Bačkom Petrovcu u sklopu kulturne manifestacije Slovačke narodne svečanosti 2017. Sve potrebne informacije nalaze se u prijavi koju možete preuzeti sa link ispod.

Svi ste srdačno dobro došli!

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Program “Evropa za građane i građanke” je program Evropske Unije koji ima za cilј promovisanje saradnje, evropskog identiteta i evropskog građanstva, a namenjen je prvenstveno zemlјama članicama ali je otvoreni i za zemlјe koje su u procesu pristupanja za članstvo u Evropskoj Uniji.

U okviru poziva koji je bio otvoren do marta 2017. godine programa „Evropa za građane i građanke” za meru 2.1 Bratimljenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta.

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

U okviru letnjeg kampa u organizaciji nevladine organizacije YMCA Srbija, koja se već tradicionalno održava svake godine za vreme letnjeg raspusta, Opštinu Bački Petrovac su dana 26. juna 2017. godine posetila deca iz Osnovne škole „Jan Čajak„ iz Bačkog Petrovca koja su učesnici ovog kampa u pratnji volontera YMCA. Decu je u velikoj sali Skupštine opštine primio predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa zamenikom Janom Brnom i načelnicom Opštinske uprave Milinom Labat.

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

Opširnije: Bački Petrovac u ritmu Evrope

Povodom predstojećeg najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održava 25. juna 2017. godine u Somboru, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima dana 23. juna 2017. godine primio je decu iz naše opštine koja su učesnici ovogodišnje manifestacije. Takmičarima je poželeo mnogo sreće i uspeha na nastupu uz obećanje da će ih podržati glasanjem a takođe i svojim ličnim prisustvom sa delegacijom ispred opštine. Simbolično je podelio poklone za njihove navijače u vidu majica, zastavica i sl.

Opširnije: Bački Petrovac u ritmu Evrope

Opširnije: Potpisan ugovor sa izvođačem radova adaptacije ambulante u Magliću

Dana 21. juna 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine sa početkom u 13:30 časova je Opština Bački Petrovac na čelu sa njenim predsednikom Srđanom Simićem potpisala Ugovor o nabavci radova adaptacije ambulante u Magliću sa preduzećem „SLOVAN-PROGRES“ Selenča koga zastupa direktor Đura Bocka i koji se ovim ugovorom obavezuje kao izvođač radova.

Opširnije: Potpisan ugovor sa izvođačem radova adaptacije ambulante u Magliću

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

U ponedeljak 19. juna 2017. godine sa početkom u 12.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano je svečano uručenje nagrada najboljim đacima i Vukovcima osnovnih škola i gimnazije sa teritorije Opštine Bački Petrovac. Njih 29 najuspešnijih su obeležili završetak još jedne školske godine a njih šestoro je ponelo titulu đaka generacije.

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

Opširnije: Za uređenje kanalske mreže Opštini Bački Petrovac 8.483.000,00 dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević uručili su dana 14. juna 2017. godine ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja polјoprivrednog zemlјišta. Ukupna vrednost ove investicije, planirane programom Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2017. godinu, iznosi 920 miliona dinara.

Opširnije: Za uređenje kanalske mreže Opštini Bački Petrovac 8.483.000,00 dinara

Opširnije: Izveštaj sa XIII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (09.06.2017.)1. a.) Razmatranje i usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac u 2016. godini;
b.) Razmatranje predloga te donošenje Odluke o konsolidovanom Završnom računu budžeta Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu;
2. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Komisije za sprovođenje postupka komasacije zemlјišta u Opštini Bački Petrovac – k.o. Bački Petrovac za period 01.11.2016. – 15.03.2017. i dopune navedenog Izveštaja, od 04.05.2017. godine;

Opširnije: Izveštaj sa XIII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (09.06.2017.)

Opširnije: Izveštaj sa 24. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje Zahteva za saglasnost za prelaz preko parcela, podnetog od strane EPS - Elektrodistribucija Novi Sad.

Opširnije: Izveštaj sa 24. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 23. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje Dopune Izveštaja o radu Komisije za komasaciju k.o. Bački Petrovac br. 27/2017 od 04.05.2017. godine;
2. Razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu;

Opširnije: Izveštaj sa 23. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Edukacija EU fondova

Dana 07. juna 2017 u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac je sprovedena edukacija u oblasti evropskih integracija koja je ostvarena od strane Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine. Edukacije je trajala tri dana odnosno od 07. do 09. juna 2017. godine, kada su polaznicima iste uručeni sertifikati Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine kao dokaz o pohađanju obuke.

Obuka je realizovana iz razloga što boljeg podizanja institucionalnih kapaciteta opština i kancelarija za lokalno – ekonomski razvoj u AP Vojvodini za konkurisanje za EU sredstva kroz projekte.

Opširnije: Edukacija EU fondova

Strana 8 od 31