Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Potpisan ugovor imeđu nemačke kompanije SD Hirsch automotive i Biznis parka Bački Petrovac

U petak 29.juna 2018. godine sa početkom 14.00 časova u upravnoj zgradi Biznis parka u Bačkom Petrovcu realizovano je potpisivanje Ugovor o zakupu industrijskog prostora između privatne industrijske zone Biznis park Bački Petrovac i nemačke kompanije SD Hirsch automotive (SD GmbH Klaus Hirsch ).

Opširnije: Potpisan ugovor imeđu nemačke kompanije SD Hirsch automotive i Biznis parka Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 53. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 07.06.2018. godine održana je 53. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Svoje odsustvo sa sednice su opravdali Milan Anušjak i Jan Meleg.

Opširnije: Izveštaj sa 53. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 52. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 30.05.2018. godine održana je 52. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 15,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Svoje odsustvo sa sednice je opravdao Aleksandar Nakić.

Opširnije: Izveštaj sa 52. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 51. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 24.05.2018. godine održana je 51. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Svoje odsustvo sa sednice je opravdao Aleksandar Nakić.

Opširnije: Izveštaj sa 51. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prijem nosilaca  Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

U petak 22. juna 2018. godine sa početkom u 10.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano je svečano uručenje nagrada najboljim đacima i Vukovcima osnovnih škola i gimnazije sa teritorije Opštine Bački Petrovac. Njih 31 najuspešnijih su obeležili završetak još jedne školske godine a njih petoro je ponelo titulu đaka generacije.

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

Opširnije: Uručena dečija autosedišta

Dana 20. juna 2018. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 11:00 časova, Saveta za bezbednost saobraćaja na čelu sa predsednikom opštine koji je ujedno i predsednik Saveta Srđanom Simićem, organizovao je kampanju namenjenu upotrebi dečijih zaštitnih sistema odnosno dečijih auto sedišta.

Opširnije: Uručena dečija autosedišta

Opširnije: Održana dvodnevna radionica u cilju planiranja aktivnosti u okviru GIZ projekta „Upravljanje...

Grad Novi Sad i opštine Južnobačkog regiona za upravljanje otpadom – Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Srbobran, Temerin, Vrbas i Žabalj potpisali su Sporazum o tehničkoj saradnji na realizaciji projekta “Upravljanje otpadom u kontekstu klimatkih promena (DKTI)” koji sprovodi Nemačka razvojna saradnja GIZ. Cilj projekta je ublažavanje klimatskih promena kroz primenu cirkularne ekonomije u upravljanju otpadom u izabranim regionima u Srbiji. Period realizacije projekta je do kraja 2020. godine.

Opširnije: Održana dvodnevna radionica u cilju planiranja aktivnosti u okviru GIZ projekta „Upravljanje...

Opširnije: Izveštaj sa XIX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (12.06.2018. godine)Devetnaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 12.06.2018. godine, sa početkom u 16,07 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šulјana.
Sednici je prisustvovalo 26 odbornika Skupštine, i to: Jaroslav Danko, Zdeno Đivjak, Đura Govorčin, Branislav Kelečević, Kristina Kevenska, Ana Leginj, Andrea Mandač, Pavel Marčok, Dragica Pejković, Jarmila Pucovski, Veroslava Slјuka-Cerovski, Vesna Spevakova, Darko Stojanović, Jan Šulјan, Vlastislav Urbanček, Ondrej Fekete, Ana Huđanova, Pavel Žemberi, Tatjana Deman-Javornik, Gavra Govorčin, Milanko Kolarski, Branislav Kozarov, Aleksandra Kralik, Spasoje Prodanov, Darko Valenćik i Nemanja Pojužina.
Svoj izostanak sa sednice nisu opravdali odbornici: Jan Bohuš, Pavel Pagač, Miroslav Čeman, Boris Brklјač i Srđan Ilijevski.

Opširnije: Izveštaj sa XIX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (12.06.2018. godine)

Opširnije: MARBO PRODUCT URUČIO DONACIJU LOPTI OSNOVNOJ ŠKOLI „ŽARKO ZRENJANIN“ U MAGLIĆU

Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product uručila je dana 07. juna 2018. godine donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u  Magliću (opština Bački Petrovac), gde se nalazi i jedna od dve proizvodne fabrike ove kompanije na području Zapadnog Balkana. U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 7000 lopti stići će do više od 1200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Opširnije: MARBO PRODUCT URUČIO DONACIJU LOPTI OSNOVNOJ ŠKOLI „ŽARKO ZRENJANIN“ U MAGLIĆU

Opširnije: Obaveštenje

OBAVEŠTENJE

Tretman iz vazduha protiv komaraca i drugih štetnih insekata  na teritoriji opštine Bački Petrovac biće izvršen, zavisno od vremenskih prilika, prvo povoljno veče u periodu od 08.06.2018. do 23.06.2018. godine.

 

Opširnije: Obaveštenje

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticide  i herbicida

Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticide i herbicida

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticide i herbicida

Opširnije: Na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u Srbiji -

Na Prvoj srpskoj televiziji deca naše opštine se takmiče u televizijskom prenosu direktno iz grada Niša 16. Juna, sa početkom od 14h. Dvadeset dve  zemlje Evrope i 22 grada Republike Srbije se bore za prvo mesto, koje će odrediti iz kojeg grada ili opštine u Srbiji će sledeće godine Prva srpska televizija prenositi ovaj najveći dečiji muzički spektakl u regionu. Gledanost na Prvoj srpskoj televiziji je zagarantovana, a glasanje za naše predstavnike počinje 01. Juna i traje sve do kraja televizijskog programa.

Opširnije: Na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u Srbiji - "Srbija u ritmu Evrope" i Opština Bački...

Opširnije: Obeleženi Dani Petrovca 2018

Ovogodišnji Dani Petrovca već tradicionalno su organizovani poslednji vikend u maju i to od 25.05. do 27.05.2018. godine. U petak su program proslave otpočeli penzioneri koji su u svojim prostorijama organizovali sportska takmičenja u bilijaru, šahu i pikadu. Predvečernje sate su bile rezervisane za izložbe u Biblioteci „Štefana Homolu“ i Udruženju petrovačkih likovnih umetnika. Svečanosti ovom danu je doprinela Svečana akademija Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac koja se odvijala u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac. Ove godine je zvučala nekako neobično u istorijskom svojstvenom duhu, na kojoj su bila obeležena sledeća sportska i istorijska jubileja:

Opširnije: Obeleženi Dani Petrovca 2018

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Dana 26. maja 2018. godine održan je 48. festival „Tancuj, tancuj…“ koji se svake godine održava u Gložanu poslednji vikend u maju. Program se sastoji od narodnih igara i pesama u interpretaciji učesnika koji dolaze iz svih sela i gradova u kojima žive Slovaci i gosti iz Republike Slovačke.

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Opširnije: Poseta ministra Popovića  Opštini Bački Petrovac

Ambasada Slovačke Republike u Beogradu u saradnji sa  SIEA – Slovačkom  inovacionom i energetskom agencijom  iz Bratislave i Poslovnim i inovativnim  centrom  (PIC) organizovala je dana 21.05.2018. godine sa početkom u 09.00 časova u prostorijama PIC  u  Bačkom Petrovcu  workshop na temu kako poboljšati i integrisati inovativne elemente poslovanja, bilo da je to  poljoprivreda, prehrambena, metalska, elektrotehnička,  građevinska industrija  odnosno  zdravstvo, medije, kultura ili  turizam. 

Opširnije: Poseta ministra Popovića Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je dana, 15.05.2018. godine obeležio Međunarodni dan porodice održavanjem okruglog stola na temu „Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora“ u maloj Sali opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora

Opširnije: Poseta delegacije Opštine Bački Petrovac gradu Kirchheim unter Teck

Delegacija iz Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem je imala tu čast da u danima 09. do 14.05.2018. godine boravi u gradu Kirchheim unter Teck u pokrajini Baden- Virtemberg, Nemačka u okviru proslave „Dana Evrope“. Povod ove zvanične posete je prethodilo prošlogodišnjim potpisivanjem sporazuma o partnerskoj saradnji koji je svečano potpisan 05. maja 2017. godine u Bačkom Petrovcu. Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

Opširnije: Poseta delegacije Opštine Bački Petrovac gradu Kirchheim unter Teck

Opširnije: Predstavljena Opština Bački Petrovac u Temišvaru, Rumunija

U sredu 16. maja 2018. godine  u Temišvaru je realizovana zajednička promocija Opštine Bački Petrovac, Akva parka “Petrolend” Bački Petrovac i Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac u saradnji sa NJ.E. Vladanom Tadićem, generalnim konzulom Republike Srbije u Temišvaru, Rumunija.

Opširnije: Predstavljena Opština Bački Petrovac u Temišvaru, Rumunija

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 08.05.2018. godine održana je 50. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Svoje odsustvo je opravdao Aleksandar Nakić.

Zapisnik je vodio sekretar Opštinskog veća Rastislav Labat.

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

U ponedeljak 07. maja 2018. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 10.00 časova održano je svečano potpisivanje ugovora o finansiranju godišnjih programa od javnog interesa između predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića i predstavnika udruženja.

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

Strana 9 od 20