Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Dana 20. januara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je posetio potpredsednik Pokrajinske vlade koji je ujedno i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana povodom obilaska Poslovnog inovativnog centra u Bačkom Petrovcu.

Pokrajinskog potpredsednika g. Ivana Đokovića su u PIC-u primili predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima kao i direktorka centra gđa Jana Zabunov.

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Želimo da Vas obavestimo da je ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Privrednom komorom Srbije, započelo zajednički rad na primeni nove metodologije upisne politike u srednje škole za školsku 2017/18 godinu. 

Novom metodologijom predviđeno je da jedinica lokalne samouprave održi niz konsultativnih sastanaka tokom januara i februara  meseca ove godine.

Opširnije: Obaveštenje poslodavcima na teritoriji opštine Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

U utorak 17. januara 2017. godine sa početkom u 18:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je javna tribina za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine. Ova tribina je realizovana od strane Opštine Bački Petrovac, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS SEME Novi Sad.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić koji je naglasio da Opština Bački Petrovac u saradnji sa sekretarijatom i institutom po prvi put organizuje ovakvu vrstu tribine i da na ovakav način žele edukativno da podstaknu i pomognu poljoprivrednicima u pripremama za predstojeću sezonu sadnje i održavanje mehanizacije kao i da im se predoče sredstva koje je Pokrajinska vlada za njih izdvojila i ove godine. Imenovani se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu, jer poljoprivreda je još uvek nosilac razvoja u našoj opštini.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike

Obaveštavaju se svi poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bački Petrovac da će danas 17. januara 2017. godine u velikoj Sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 18:00 časova, održati javna tribina na temu poljoprivrede.

Na ovoj tribini će učestvovati pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo g. Mladen Petković i g. Vladislav Krsmanović a ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dr Jan  Turan i dr Milisav Stojaković.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Dana 13. januara 2016. godine sa početkom u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predstavnicima Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, načelnikom i komandantom štaba Južnobačkog okruga za vanredne situacije g. Milanom Novakovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije Novi Sad g. Draganom Cvetićaninom i načelnikom Odeljenja za upravljanje rizikom u upravi za vanredne situacije u Novom Sadu g. Vladimirom Ragaji.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Povodom predstojećih praznika u velikoj sali Skupštine opštine je u četvrtak 29. decembra 2016. godine sa početkom u 16.00 časova bila organizovana dodela paketića deci romske nacionalnosti. Ova akcija je bila sprovedena od strane Udruženja „Čirikli“ i Udruženja Roma Bački Petrovac koje predvodi predsednik udruženja Miroslav Necić.

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Dana 29. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojom saradnicom Tatjanom Zabunov, članom Opštinskog veća zaduženom za oblast  poljoprivrede i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine obišao kulpinski atar. Razlog obilaska je bio uređenje kanalske mreže od 4,2 km i za tu namenu su iz Javnog vodovodnog preduzeća „ Vode Vojvodine „  Novi Sad  dobijena sredstva od 4 miliona dinara.

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.Deveta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 28.12.2016. godine, sa početkom u 09,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 27 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.

Opširnije: Izveštaj sa 15. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac Dnevni red: 1. Imovinsko – pravni predmeti:
a) Razmatranje Izveštaja o sprovedenom postupku javnog nadmetanja za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Bački Petrovac
b) Razmatranje nacrta Rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bački Petrovac sticaocu ..>

Opširnije: Izveštaj sa 15. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Čestitka

Prijatne novogodišnje i božićne praznike,
puno zdravlјa, sreće, lјubavi i porodičnog blagostanja u novoj 2017. godini
svojim sugrađanima i svim ljudima dobre volje želе

        predsednik Opštine                   predsednik Skupštine opštine
Bački Petrovac                                     Bački Petrovac
Srđan Simić.                                        dr Jan Šuljan

Opširnije: Čestitka

Opširnije: Izveštaj sa 13. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1.Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017 godinu,
2.Razmatranje i donošenje Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Pravobranilaštvu Opštine Bački Petrovac, ...>

Opširnije: Izveštaj sa 13. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Dana 20.12.2016. godine u Gimnaziji „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem i članovima Saveta prof. Jaroslavom Lekarom i Nebojšom Stojisavlјevićem realizovao je edukaciju za učenike završne godine tj. maturante.

U sklopu akcije „Još uvek vozim“ predavanja  vrše lica sa invaliditetom koja su invalidnost stekla u saobraćajnim nezgodama, pa je tako gost Opštine Bački Petrovac i gimnazije bio Slavolјub Avdić sa svojim saradnicima iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opština Bački Petrovac organizuje doček Nove godine na Trgu slobode, sa početkom u 21. časova. Za dobro raspoloženje će se potruditi: Gaga & the Gentlemen, The Crash, Industrijski kombinat, Triler band i DJ AS FM.

Vatromet u ponoć. Sve ste dobrodošli.

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opširnije: Božićni bazar 2016

U nedelju 18. decembra 2016. godine se u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održala manifestacija Božićni bazar. U organizaciji iste su, osim predstavnika lokalne samouprave, učestvovali Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac, Odeljenje za privredu, urbanizam, komunalno – stambene i inspekcijske poslove i JKP „Progres „ Bački Petrovac.

Cilj ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava po sedmi put svake godine, je pokrenuti božićno raspoloženje tokom celog adventnog perioda i Božića i izmamiti građane na ulice Petrovca, ponuditi im program i sadržaj po ugledu na božićne bazare u drugim evropski državama.

Opširnije: Božićni bazar 2016

Na osnovu člana 12. stav 3. Pravilnika o uslovima i merilima za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova stanovanja, postupku i načinu rada Komisije za izbor korisnika, broj 016-1/272-2016-3-2 od 16.12.2016. godine, a u vezi sa Ugovorom o grantu - Regionalni stambeni program – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 4 – građevinski materijal, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. i opštine Bački Petrovac, Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom najmanje 10 paketa građevinskog materijala

Opširnije: Obaveštenje o javnom pozivu za dodelu paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova...

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinuPoštovani! U skladu sa članom 116. tačka 1. i 117. stav 4. Statuta Opštine Bački Petrovac – prečišćeni tekst („Službeni list Opštine Bački Petrovac“, br. 1/2014) upućujem Vam poziv na  javnu raspravu koja će se održati dana 16.12.2016. godine (petak), u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, ul. Kolarova 6, u Bačkom Petrovcu (na I spratu), sa početkom u 18,00 časova, gde će biti od strane predsednika Opštine Bački Petrovac odnosno rukovodioca Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Opštinske uprave opštine prezentiran i obrazložen nacrt predloga  Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu.

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

  Na osnovu Sporazuma o donaciji zaklјučenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekat br. 5, Ugovora o načinu sprovođenja stambene izgradnje u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 5, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, Društva sa ograničenom odgovornošću „JUP Istraživanje i razvoj” d.o.o. Beograd i Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

U sredu 7. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predsednikom Ureda za Slovake koji žive u inostranstvu i bivšim ambasadorom SR u Srbiji JUDr. Janom Varšom, CSc. Ova radna poseta je realizovana u okviru njegovog obilaska gradova gde žive slovačke nacionalne manjine a trajaće od 6. do 9. decembra 2016. godine. Cilj posete je upoznavanje sa trenutnom situacijom i problemima Slovaka koji žive u inostranstvu.

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

U nedelju 4. decembra 2016. godine u 18.00 časova u velikoj sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta Mesni odbor Matice slovačke u Bačkom Petrovcu je organizovao 24. festival „Spievajže si, spievaj“. Na ovom festivalu slovačkih narodnih pesama, koje se organizuje svake godine, učestvuju izvođači svih uzrasta a ujedno se bira izvođač koji će predstavljati Bački Petrovac na festivalu „U pivničkom polju“ u Pivnicama.

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Dana 02. decembra 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 15.00 časova predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojim pomoćnikom primio i ugostio juniore Udruženje sportskih ribolovaca „Karaš“ iz Bačkog Petrovca, nosioce priznanja, medalja i pehara sa raznih takmičenja.

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Strana 10 od 29