Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Pokrajina regresira prevoz za blizu tri hilјade studenata

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedio 20 miliona dinara. Pravo na ova sredstva ostvarile su na osnovu javnog konkursa 33 lokalne samouprave. Nјihovim predstavnicima je danas, tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

Opširnije: Pokrajina regresira prevoz za blizu tri hilјade studenata

Opširnije: Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „uzmi račun i pobedi“

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ juče 19. aprila 2017. godine su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i zaslužene nagrade – 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija.

Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrlјig, Bački Petrovac, Prokuplјe i Titel. Nakon odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana. Internet preko „wi-fi drveta“ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremlјeno je i priklјučcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetlјenjem tako da će predstavlјati ukras trgova ili parkova.

Opširnije: Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „uzmi račun i pobedi“

Opširnije: Prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ u Opštini Bački Petrovac

U sredu 12. aprila 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac je održana prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ namenjena podršci mikro, malim, srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i potencijalnim preduzetnicima za javne pozive raspisane od strane Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije. Realizacija prezentacije aktuelnih programa podrške MSPP su organizovali Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac.

Opširnije: Prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ u Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Edukacija za učenike osnovnih škola iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima

Infrastruktura železnice Srbije, a.d. iz Beograda kao društveno odgovorno preduzeće je pokrenulo akciju „ Oprez! Izaberi život! „namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta. Tim povodom je Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac u saradnji sa pomenutom institucijom organizovao edukaciju u vidu prezentacije u svim osnovnim školama sa teritorije naše opštine koja je realizovana dana 11. aprila 2017. godine.

Cilj multimedijalne prezentacije je da se deca kroz interaktivnu komunikaciju, upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima.

Opširnije: Edukacija za učenike osnovnih škola iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima

Opširnije: Uspešna akcija uređenja Bačkog Petrovca

U okviru predstojećeg Dana planete Zemlje planirano je  prolećno spremanja sela. Tim povodom Ekološki pokret Zeleni – Petrovac je dana 08. aprila 2017. sa početkom u 9.00 časova pokrenuo radnu akciju uređenje Bačkog Petrovac koja je sprovedena u saradnji sa lokalnom samoupravom, JKP „ Progres“  svim udruženjima iz Bačkog Petrovca i uz učešće učenika osnovne škole. Ovoj akciji su se takođe priključili i odbornici  Skupštine opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Uspešna akcija uređenja Bačkog Petrovca

Opširnije: Izveštaj sa 20. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i donošenje Rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti, 
2. Razmatranje Izveštaja o vraćanju sredstava samodoprinosa građanima naselјenih mesta Bački Petrovac, Gložan i Kulpin za period 1.januar – 23.mart 2017.godine opštinskog pravobranioca,

Opširnije: Izveštaj sa 20. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prezentacija programa

Programi podrške MSPP i potencijalnim preduzetnicima raspisani od strane Razvojne agencije Srbije

Promocije aktuelnih programa podrške MMSPP i potencijalnim preduzetnicima u okviru paketa “Kreiraj život”, a koji raspisuju Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije, održaće se u Opštini Bački Petrovac,

SREDA 12.04.2017. godine u 14:00 časova, Velika sala SO Bački Petrovac, Kolarova 6

 

Opširnije: Prezentacija programa "Kreiraj život"

Opširnije: Predsednički izbori 2017

PREDSEDNIČKI IZBORI REPUBLIKE SRBIJE održani 2. aprila 2017. godine

Pregled privremenih rezultata za opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Predsednički izbori 2017

Opširnije: Uručivanje ugovora sportskim klubovima i udruženjima sa teritorije Opštine Bački Petrovac

U maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac u petak 31. marta 2017. godine sa početkom u 11.00 časova održano je svečano potpisivanje ugovora od strane predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića i predstavnika sportskih klubova i udruženja sa teritorije naše opštine. Ugovori su se odnosili na sufinansiranja godišnjeg i posebnog programa u cilju ostvarenja opšteg interesa u oblasti sporta za 2017. godinu. Ukupna iznos dodeljenih sredstava iz budžeta opštine iznosi 5.500.000,00 dinara. Ovom svečanom činu je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine za sport i društvene delatnosti Srđan Stojanović. 

Opširnije: Uručivanje ugovora sportskim klubovima i udruženjima sa teritorije Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prijem državnih prvakinja u ritmičkoj gimnastici kod predsednika Opštine Bački Petrovac

U maloj sali Spensa u nedelju 26. marta 2017. godine održano je državno prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje je okupilo brojne takmičarske ekipe iz našeg regiona. Organizator ovogodišnjeg prvenstva, na kojem su se takmičile gimnastičarke u grupnim vežbama C-programa u kategoriji kadeta, je bio Gimnastički savez Srbije. Među učesnicima su bila i deca iz Opštine Bački Petrovac koja su na ovom prvenstvu osvojila ponosno prvo mesto i zlatne medalje.

Tim povodom je predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa pokrajinskom poslanicom APV dr Tatianom Vujačić organizovao prijem u njihovu čast u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac dana 29. marta 2017. godine.

Opširnije: Prijem državnih prvakinja u ritmičkoj gimnastici kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Poseta državnog sekretara Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Opštini...

U utorak 28. marta 2017. godine Opštinu Bački Petrovac zvanično je posetio državni sekretar Ministarstva spolјnih i evropskih poslova Slovačke Republike Lukaš Parizek. Cilј njegove posete je bio da se informiše o pitanjima vezanim za život i ostvarenje prava i sloboda slovačke nacionalne manjine u Srbiji.
Poseta je realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 15:30 časova. Inostranu delegaciju je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima.

Opširnije: Poseta državnog sekretara Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Opštini...

Opširnije: Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Opštini Bački Petrovac

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je u ponedeljak 27. marta 2017. godine posetio Opštinu Bački Petrovac. Prijem sekretara je realizovan u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac gde ga je dočekao predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima.

Cilj posete pokrajinskog sekretara bilo je upoznavanje sa stanjem sportske infrastrukture u Opštini Bački Petrovac, sagledavanje funkcionisanja sporta na teritoriji opštine i problema sportskih klubova. Na sastanku je bilo takođe reči i o položaju mladih i razvoju omladine u oblasti sporta, kako bi rukovodioce lokalnih samuprava podstakli na to da u svojim sredinama aktivnije rade na unapređenju sportskih aktivnosti.

Opširnije: Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac održali su dana 23. marta 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac javnu tribinu sa početkom u 17:00 časova. Tema tribine je bila Agrarna politika u pokrajini i pomoć Opštini Bački Petrovac.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić, koji se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Sat za našu planetu

 "Sat za našu planetu" (Earth Hour) je globalna ekološka inicijativa WWF-a. Pojedinci, preduzeća, vlade i zajednice pozvani su da isključe svetla na jedan sat u subotu 25. marta 2017. u 20:30 i time pokažu svoju podršku za ekološki održivo delovanje. „Sat za našu planetu“ počeo je u jednom gradu – Sidneju 2007. godine i do 2016. uključio je stotine miliona ljudi u 178 zemalja širom sveta i ušao u istoriju kao najveća globalna volonterska akcija ikad.

 Opština Bački Petrovec već sedam godinu za redom se uključuje u ovu akciju i ove godine će se ukljućiti  tako što će se isključiti rasveta u centru Bačkog Petrovca na sat vremena u subotu 25.03.2017 od 20.30 do 21.30, časova a u to vreme će se ispred spomenika održati  jednočasovni unplugged koncert grupe „Dan Posle“ u organizaciji udruženja YMCA. Uključimo se u akciju, ugasimo svetla!!!

Opširnije: Obaveštenje o javnoj tribini za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Obaveštavamo Vas da će se u četvrtak 23. marta 2017. godine sa početkom u 17.00 časova u velikoj sali Skupštini opštine Bački Petrovac održati javna tribina za poljoprivrednike u saradnji sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem i direktorom Fonda za poljoprivredu Aleksandrom Bogdanovićem. Tema tribine će biti Agrarna politika u pokrajini i pomoć Opštini Bački Petrovac.

 

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je dana 15.03.2017. godine sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz cele Srbije potpisao ugovore o namenskim transferima namenjenim razvoju postojećih i uspostavlјanju novih usluga socijalne zaštite u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Prošle godine je za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara, naveo je Vulin novinarima nakon potpisivanja ugovora i istakao da je ove godine iz budžeta za tu svrhu izdvojeno 700 miliona dinara.

Opširnije: Potpisivanje Ugovora o namenskim transferima iz oblasti socijalne zaštite

Opširnije: Ravnanje atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac

U subotu 18. marta 2017. godine sa početkom u 08.00 časova je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Klubom poljoprivrednika sprovela akciju ravnanja atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac na kojoj je učestvovalo oko 300 traktora sa priključnim mašinama.

Opširnije: Ravnanje atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac

Opširnije: Výzva na prihlásenie sa na edukačný seminár Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi IIÚstav pre kultúru vojvodinských Slovákov organizuje pokračovanie edukačného seminára Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi.

ÚKVS preto vyzýva predstaviteľov Miestnych spoločenstiev, riaditeľov materských, základných, stredných a vysokých škôl, predsedov, resp. riaditeľov slovenských kultúrnych ustanovizní a spolkov a iných záujemcov, aby sa prihlásili na druhú časť edukačného seminára Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi.

Opširnije: Výzva na prihlásenie sa na edukačný seminár Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi II

Opširnije: Izveštaj sa XI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 13.03.2017Jedanaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 13.03.2017. godine, sa početkom u 17,04 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana. Sednici je prisustvovalo 29 odbornika Skupštine, i to:

Opširnije: Izveštaj sa XI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 13.03.2017

Opširnije: Izveštaj sa 19. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac za period januar – decembar za 2016.godinu, Plan rada za 2017.godinu i Finansijski plan za 2017 godinu Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac, ...>

Opširnije: Izveštaj sa 19. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Strana 10 od 31