Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

5 juna 2017. godine (ponedeljak) prema sledećem rasporedurasporedom :

8.00 do 9.30 časova Kulpin – na ulazu u naselje Kulpin pored mosta na kanalu

10.00 do 13.00 časova Bački Petrovac-kraj ulice Jarmočne u B.Petrovcu

13.30 do 15.00 časova Gložan na ulasku u Gložan na betonskoj pisti.

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

Opširnije: Dani Petrovca 2017

Od 19. do 21. maja 2017. godine održani su Dani Petrovca. Glavni organizator ove proslave je bila Mesna zajednica Bački Petrovac a suorganizator iste Opština Bački Petrovac.

Proslava je otpočela u petak 19. maja otvaranjem raznih izložbi u organizaciji članica udruženja žena, likovnih umetnika i penzionera iz Bačkog Petrovca, na kojima su prikazani razni tradicionalni petrovački proizvodi, slike i druge znamenitosti.

Opširnije: Dani Petrovca 2017

Opširnije: Poljoprivredna tribina u Gložanu

Dana 19. maja 2017. godine sa početkom u 19,00 časova u Gložanu  je održana  poljoprivredna  tribina na temu „Podsticaji za poljoprivredne proizvođače“ na kojoj su poljoprivrednici sa pokrajinskim podsticajima u poljoprivredi za 2017. godinu detaljno upoznati i upućeni od strane pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića.

Domaćin tribine bio je predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić  koji je između ostalog rekao da je tribina jedna od načina da se svi zainteresovani ohrabre da započnu novu ili prošire postojeću proizvodnju. Takođe je izrazio i veliko zadovoljstvo što su se po treći put poljoprivrednici okupili u značajnom broju i ujedno se zahvalio svima a naročito pokrajinskom sekretaru Vuku Radojeviću, koji već po drugi put ove godine u našoj opštini učestvuje na tribini.

Opširnije: Poljoprivredna tribina u Gložanu

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodelјeno 8.984.000,00 dinara  za podršku projekata energetske efikasnosti

U petak 19. maja 2017. godine u 12.00 časova u salonu 23/I u zgradi Pokrajinske vlade direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedelјko Kovačević  svečano je uručio predstavnicima lokalnih samouprava Ugovore o dodeli sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodelјeno 8.984.000,00 dinara za podršku projekata energetske efikasnosti

Opširnije: Nova sportska oprema u Gložanu i Magliću

  U sportskoj hali u Gložanu i Magliću je kuplјena nova i rekonstruisana postojeća oprema u vrednosti od oko 1.200.000. dinara. U Gložanu je kuplјena i postavlјena odbojkaška mreža kao i dva pomoćna koša. Sredstva za nabavku opreme je obezbedila Opština Bački Petrovac u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

Opširnije: Nova sportska oprema u Gložanu i Magliću

Opširnije: Potpisani ugovori za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola u Vojvodini

U sredu 17.05.2017. godine Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je potpisivanju ugovora sa predstavnicima svih 45 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, dobile sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 183.000.000,00 dinara. Na konkurs pokrajinskog sekretarijata nadležnog za obrazovanje prijavile su se sve lokalne samouprave i ovaj iznos je raspoređen na sve opštine i gradove u Vojvodini. Inače, u školskoj 2016/2017. godini učenika-putnika na teritoriji AP Vojvodine ima više od 21.000, što je više od trećine od svih srednjoškolaca u Vojvodini.

Opširnije: Potpisani ugovori za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola u Vojvodini

Opširnije: Uručeno vozilo Policijskoj stanici Bački Petrovac

U  četvrtak 18. maja 2017. godine u dvorištu Policijske stanice u Bačkom Petrovcu sa početkom u 9.00 časova je realizovano svečano uručenje vozila koga dodeljuje Opština Bački Petrovac na korišćenje Policijskoj stanici Bački Petrovac.

Ključeve je načelniku Policijske stanice Bački Petrovac Vukašinu Ivanišević uručio predsednik opštine Srđan Simić.

Opširnije: Uručeno vozilo Policijskoj stanici Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina poljoprivrednika - 19. maja 2017. u Gložanu

Obaveštavaju se svi poljoprivrednici sa teritorije Opštine Bački Petrovac da će dana 19. maja (u petak) 2017. godine u Gložanu u kafeu „Pod lipama“ sa početkom u 19:00 časova održati javna tribina na temu poljoprivrede.

Na  tribini će učestvovati pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Opširnije: Javna tribina poljoprivrednika - 19. maja 2017. u Gložanu

Opširnije: Dunavski kup u Magliću

  U nedelju 14.05.2017. godine u Magliću održana je međunarodna biciklistička manifestacija „Maglić 2017“ u okviru 25. ciklusa Dunavskog kupa. Pored takmičara iz Republike Srbije takmičili su se i gosti iz Makedonije, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine. Održane su dve trke: prepodnevna ulična vožnja i popodnevna kružna vožnja-kriterijum. Ova manifestacija se održava dvaput godišnje i podržana je od strane Opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Dunavski kup u Magliću

Opširnije: Uručeni Ugovori u vrednosti od 5.000.000 dinara udruženjima Opštine Bački Petrovac

U velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac dana 12. maja 2017. godine sa početkom u 11:00 časova održano je svečano potpisivanje Ugovora od strane predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića i predstavnika svih  udruženja, klubova i organizacija  sa teritorije naše opštine. Ugovori su se odnosili na sufinansiranje godišnjeg programa u cilju ostvarenja opšteg interesa za namene  njima predviđene.  Ovom prilikom je potpisivanju pristupilo 51 udruženje i organizacije sa teritorije Opštine Bački Petrovac. Ukupan iznos dodeljenih sredstava iz budžeta opštine iznosi 5.000.000,00 dinara.

Opširnije: Uručeni Ugovori u vrednosti od 5.000.000 dinara udruženjima Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Ambasador Švedske u poseti Opštini Bački Petrovac

Dana 08. maja 2017. godine je Opštinu Bački Petrovac zvanično posetio Nj. E. Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu zajedno sa glavnim organizatorima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ Igorom Karadarevićem, izvršnim direktorom ove manifestacije i Davidom Makević, direktorom kancelarije za konekciju sa Ambasadama EU.

Poseta je bila realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 11.00 časova, gde su goste svečano dočekali predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima.

Opširnije: Ambasador Švedske u poseti Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Simić i Matt-Heidecker potpisali Sporazum o saradnji Opštine Bački Petrovac i Kirchheim unter Teck-a

 U petak 05. maja 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova Opština Bački Petrovac svečano je potpisala Sporazum o partnerstvu sa gradom. Ovo je veliki događaj kako za našu opštinu tako i za sve njene građane.

 Sporazumom se stvara novi okvir uzajamnih prijateljskih odnosa, saradnje, partnerstva i prijateljstva koja će se održavati i unapređivati ne samo između predstavničkih organa opštine i grada, već i kroz saradnju preduzeća, kulturnih i prosvetnih institucija, sportskih klubova, nevladinih organizacija i udruženja građana.

Opširnije: Simić i Matt-Heidecker potpisali Sporazum o saradnji Opštine Bački Petrovac i Kirchheim unter Teck-a

Opširnije: Radni sastanak sa prvim sekretarom delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Richardom Mášom

 Dana 27. aprila 2017. godine je predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić bio je u zvaničnoj poseti kod Prvog sekretara Šefa sekcije – Operacije, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u Beogradu  Richarda Máša. Cilj posete je bio radni sastanak kojem su zajedno sa predsednikom opštine prisustvovali i Radomir Zotović, član Opštinskog veća zadužen za lokalni razvoj i Jana Zabunov, direktorka Poslovnog i inovativnog centra Bački Petrovac.

Opširnije: Radni sastanak sa prvim sekretarom delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Richardom Mášom

Opširnije: Izveštaj  sa XII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (25.04.2017. godine)Dvanaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 25.04.2017. godine, sa početkom u 17,04 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šulјana.

Opširnije: Izveštaj sa XII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (25.04.2017. godine)

Opširnije: Izveštaj sa 21. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i prihvatanje Izveštaja o radu Komisije za komasaciju k.o.Bački Petrovac,
2. Razmatranje i prihvatanje Izveštaja o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bački Petrovac za 2016 godine, Programa rada opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bački Petrovac za 2017.godinu,

Opširnije: Izveštaj sa 21. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Pokrajina regresira prevoz za blizu tri hilјade studenata

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedio 20 miliona dinara. Pravo na ova sredstva ostvarile su na osnovu javnog konkursa 33 lokalne samouprave. Nјihovim predstavnicima je danas, tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

Opširnije: Pokrajina regresira prevoz za blizu tri hilјade studenata

Opširnije: Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „uzmi račun i pobedi“

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ juče 19. aprila 2017. godine su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i zaslužene nagrade – 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija.

Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrlјig, Bački Petrovac, Prokuplјe i Titel. Nakon odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana. Internet preko „wi-fi drveta“ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremlјeno je i priklјučcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetlјenjem tako da će predstavlјati ukras trgova ili parkova.

Opširnije: Uručena priznanja najaktivnijim opštinama u nagradnoj igri „uzmi račun i pobedi“

Opširnije: Prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ u Opštini Bački Petrovac

U sredu 12. aprila 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac je održana prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ namenjena podršci mikro, malim, srednjim preduzećima, preduzetnicima kao i potencijalnim preduzetnicima za javne pozive raspisane od strane Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije. Realizacija prezentacije aktuelnih programa podrške MSPP su organizovali Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac.

Opširnije: Prezentacija programa „KREIRAJ ŽIVOT“ u Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Edukacija za učenike osnovnih škola iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima

Infrastruktura železnice Srbije, a.d. iz Beograda kao društveno odgovorno preduzeće je pokrenulo akciju „ Oprez! Izaberi život! „namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta. Tim povodom je Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac u saradnji sa pomenutom institucijom organizovao edukaciju u vidu prezentacije u svim osnovnim školama sa teritorije naše opštine koja je realizovana dana 11. aprila 2017. godine.

Cilj multimedijalne prezentacije je da se deca kroz interaktivnu komunikaciju, upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima.

Opširnije: Edukacija za učenike osnovnih škola iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima

Opširnije: Uspešna akcija uređenja Bačkog Petrovca

U okviru predstojećeg Dana planete Zemlje planirano je  prolećno spremanja sela. Tim povodom Ekološki pokret Zeleni – Petrovac je dana 08. aprila 2017. sa početkom u 9.00 časova pokrenuo radnu akciju uređenje Bačkog Petrovac koja je sprovedena u saradnji sa lokalnom samoupravom, JKP „ Progres“  svim udruženjima iz Bačkog Petrovca i uz učešće učenika osnovne škole. Ovoj akciji su se takođe priključili i odbornici  Skupštine opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Uspešna akcija uređenja Bačkog Petrovca

Strana 10 od 15