Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

U četvrtak 06. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova pristupilo se svečanom potpisivanju Ugovora o saradnji između Opštine Bački Petrovac i organizacije „ EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT „ s.r.o. pod čijim pokroviteljstvom je manifestacija „ Srbija u ritmu Evrope „.

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za Vašar umetnosti koji će se održati 5. avgusta 2017. godine na Trgu slobode u Bačkom Petrovcu u sklopu kulturne manifestacije Slovačke narodne svečanosti 2017. Sve potrebne informacije nalaze se u prijavi koju možete preuzeti sa link ispod.

Svi ste srdačno dobro došli!

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Program “Evropa za građane i građanke” je program Evropske Unije koji ima za cilј promovisanje saradnje, evropskog identiteta i evropskog građanstva, a namenjen je prvenstveno zemlјama članicama ali je otvoreni i za zemlјe koje su u procesu pristupanja za članstvo u Evropskoj Uniji.

U okviru poziva koji je bio otvoren do marta 2017. godine programa „Evropa za građane i građanke” za meru 2.1 Bratimljenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta.

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

U okviru letnjeg kampa u organizaciji nevladine organizacije YMCA Srbija, koja se već tradicionalno održava svake godine za vreme letnjeg raspusta, Opštinu Bački Petrovac su dana 26. juna 2017. godine posetila deca iz Osnovne škole „Jan Čajak„ iz Bačkog Petrovca koja su učesnici ovog kampa u pratnji volontera YMCA. Decu je u velikoj sali Skupštine opštine primio predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa zamenikom Janom Brnom i načelnicom Opštinske uprave Milinom Labat.

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

Opširnije: Bački Petrovac u ritmu Evrope

Povodom predstojećeg najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održava 25. juna 2017. godine u Somboru, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima dana 23. juna 2017. godine primio je decu iz naše opštine koja su učesnici ovogodišnje manifestacije. Takmičarima je poželeo mnogo sreće i uspeha na nastupu uz obećanje da će ih podržati glasanjem a takođe i svojim ličnim prisustvom sa delegacijom ispred opštine. Simbolično je podelio poklone za njihove navijače u vidu majica, zastavica i sl.

Opširnije: Bački Petrovac u ritmu Evrope

Opširnije: Potpisan ugovor sa izvođačem radova adaptacije ambulante u Magliću

Dana 21. juna 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine sa početkom u 13:30 časova je Opština Bački Petrovac na čelu sa njenim predsednikom Srđanom Simićem potpisala Ugovor o nabavci radova adaptacije ambulante u Magliću sa preduzećem „SLOVAN-PROGRES“ Selenča koga zastupa direktor Đura Bocka i koji se ovim ugovorom obavezuje kao izvođač radova.

Opširnije: Potpisan ugovor sa izvođačem radova adaptacije ambulante u Magliću

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

U ponedeljak 19. juna 2017. godine sa početkom u 12.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano je svečano uručenje nagrada najboljim đacima i Vukovcima osnovnih škola i gimnazije sa teritorije Opštine Bački Petrovac. Njih 29 najuspešnijih su obeležili završetak još jedne školske godine a njih šestoro je ponelo titulu đaka generacije.

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednika opštine

Opširnije: Za uređenje kanalske mreže Opštini Bački Petrovac 8.483.000,00 dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević uručili su dana 14. juna 2017. godine ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja polјoprivrednog zemlјišta. Ukupna vrednost ove investicije, planirane programom Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za 2017. godinu, iznosi 920 miliona dinara.

Opširnije: Za uređenje kanalske mreže Opštini Bački Petrovac 8.483.000,00 dinara

Opširnije: Izveštaj sa XIII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (09.06.2017.)1. a.) Razmatranje i usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac u 2016. godini;
b.) Razmatranje predloga te donošenje Odluke o konsolidovanom Završnom računu budžeta Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu;
2. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Komisije za sprovođenje postupka komasacije zemlјišta u Opštini Bački Petrovac – k.o. Bački Petrovac za period 01.11.2016. – 15.03.2017. i dopune navedenog Izveštaja, od 04.05.2017. godine;

Opširnije: Izveštaj sa XIII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (09.06.2017.)

Opširnije: Izveštaj sa 24. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje Zahteva za saglasnost za prelaz preko parcela, podnetog od strane EPS - Elektrodistribucija Novi Sad.

Opširnije: Izveštaj sa 24. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 23. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje Dopune Izveštaja o radu Komisije za komasaciju k.o. Bački Petrovac br. 27/2017 od 04.05.2017. godine;
2. Razmatranje Izveštaja o izvršenju budžeta Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu;

Opširnije: Izveštaj sa 23. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Edukacija EU fondova

Dana 07. juna 2017 u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac je sprovedena edukacija u oblasti evropskih integracija koja je ostvarena od strane Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine. Edukacije je trajala tri dana odnosno od 07. do 09. juna 2017. godine, kada su polaznicima iste uručeni sertifikati Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine kao dokaz o pohađanju obuke.

Obuka je realizovana iz razloga što boljeg podizanja institucionalnih kapaciteta opština i kancelarija za lokalno – ekonomski razvoj u AP Vojvodini za konkurisanje za EU sredstva kroz projekte.

Opširnije: Edukacija EU fondova

Opširnije: Učenici gimnazije u poseti kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Dana 05. juna 2017. godine su zgradu Opštine Bački Petrovac posetili učenici trećeg ( 3a ) razreda Gimnazije „Jan Kolar„ iz Bačkog Petrovca. Poseta je realizovana u okviru predmeta Građanskog vaspitanja koji predaje profesorica iz gimnazije Tatiana Topoljska i koja je u obilasku zgrade opštine predvodila ovu grupu učenika.

Opširnije: Učenici gimnazije u poseti kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Dan izazova 2017

Dana 31. maja 2017. godine sa početkom u 17.00 časova u Akva parku Petrolend u Bačkom Petrovcu održano je otvaranje manifestacije Dana izazova (Challenge Day) koja je najmasovnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA –Međunarodna Asocijacija za Sport.

Ova akcija je bila organizovana sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Opširnije: Dan izazova 2017

Opširnije: Izveštaj sa 22. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i prihvatanje Izveštaja o radu i aktivnostima organa, Finansijski izveštaj o poslovanju u periodu od 01.01. – 31.12.2016. godine, Plan rada za 2017. godinu i Finansijski plan za 2017. godinu Mesne zajednice Kulpin;
2. Razmatranje i donošenje zaklјučka povodom zahteva za sporazum o korišćenju dela javne površine za potrebe elektropriklјučka podnetog od strane Skutelis Mariosa iz Maglića;
3. Razmatranje i donošenje Odluke o postavlјanju telekomunikacione opreme – metalnog stuba (WiFi drva); ...>

Opširnije: Izveštaj sa 22. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Međunarodni Dan Izazova 2017

Poštovani sugrađani,

sa posebnim zadovoljstvom Vas sve pozivamo da se pridružite milionskom broju učesnika Međunarodnog Dana izazova 2017.godine.

Dan Izazova je najmasovnija , tradicionalna, međunarodna priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA –Međunarodna Asocijacija za Sport. Za Dan Izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda 31. maj 2017. godine.

Ova planirana akcija se  organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativnim aktivnostima sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Opširnije: Međunarodni Dan Izazova 2017

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Dana 27. maja 2017. godine održan je 47. festival „Tancuj, tancuj…“ koji se svake godine održava u Gložanu poslednji vikend u maju. Program se sastoji od narodnih igara i pesama u interpretaciji učesnika koji dolaze iz svih sela i gradova u kojima žive Slovaci i gostiju iz inostranstva.

Cilj festivala, koji ima takmičarski karakter, jeste da se doprinese očuvanju i unapređenju slovačkog folklora, igara, pesama, muzike i običaja.

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

5 juna 2017. godine (ponedeljak) prema sledećem rasporedurasporedom :

8.00 do 9.30 časova Kulpin – na ulazu u naselje Kulpin pored mosta na kanalu

10.00 do 13.00 časova Bački Petrovac-kraj ulice Jarmočne u B.Petrovcu

13.30 do 15.00 časova Gložan na ulasku u Gložan na betonskoj pisti.

Opširnije: Opština Bački Petrovac organizuje sakupljanje prazne ambalaže od pesticida i herbicida

Opširnije: Dani Petrovca 2017

Od 19. do 21. maja 2017. godine održani su Dani Petrovca. Glavni organizator ove proslave je bila Mesna zajednica Bački Petrovac a suorganizator iste Opština Bački Petrovac.

Proslava je otpočela u petak 19. maja otvaranjem raznih izložbi u organizaciji članica udruženja žena, likovnih umetnika i penzionera iz Bačkog Petrovca, na kojima su prikazani razni tradicionalni petrovački proizvodi, slike i druge znamenitosti.

Opširnije: Dani Petrovca 2017

Opširnije: Poljoprivredna tribina u Gložanu

Dana 19. maja 2017. godine sa početkom u 19,00 časova u Gložanu  je održana  poljoprivredna  tribina na temu „Podsticaji za poljoprivredne proizvođače“ na kojoj su poljoprivrednici sa pokrajinskim podsticajima u poljoprivredi za 2017. godinu detaljno upoznati i upućeni od strane pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića.

Domaćin tribine bio je predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić  koji je između ostalog rekao da je tribina jedna od načina da se svi zainteresovani ohrabre da započnu novu ili prošire postojeću proizvodnju. Takođe je izrazio i veliko zadovoljstvo što su se po treći put poljoprivrednici okupili u značajnom broju i ujedno se zahvalio svima a naročito pokrajinskom sekretaru Vuku Radojeviću, koji već po drugi put ove godine u našoj opštini učestvuje na tribini.

Opširnije: Poljoprivredna tribina u Gložanu

Strana 10 od 32