Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Izveštaj sa 35. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 03.11.2017. godine održana je 35. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,10 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 35. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Smotra zimske službe za 2017 / 2018. godinu

Pred nastupajuću zimsku sezonu komandant Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima, održao je smotru zimske službe sa  JKP „PROGRES“ Bački Petrovac, JKP „KOMUNALAC“ Maglić i GLOAKVALIS D.O.O. Gložan  dana 15. novembra 2017. godine, na kojoj je proverena spremnost mehanizacije i utvrđena količina soli i agregata neophodne za održavanje saobraćajnica u Opštini Bački Petrovac u zimskim mesecima. Kako se moglo i videti, današnja smotra je pokazala potpunu opremljenost mehanizacijom i po tvrdnjama rukovodioca službe, spremni su za sve zadatke koje im predstoje ove zime.

Opširnije: Smotra zimske službe za 2017 / 2018. godinu

Opširnije: Prijava za Božićni Bazar koji se održava 17. decembra 2017.god

Poštovani izlagači,

Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:

Manifestacija Božićni bazar će se održati 17. decembra 2017. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode.

Opširnije: Prijava za Božićni Bazar koji se održava 17. decembra 2017.god

Opširnije: Bački Petrovac: Šest đaka promovisano na bilboridma

U Opštini Bački Petrovac od prošle nedelјe nalaze se bilbord panoi na kojima su istaknuti najbolјi đaci sa teritorije ove opštine koji su postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz nauke i umetnosti.

Projekat Učim+Znam=Vredim, koji zajednički na teritoriji ove lokalne samouprave sprovode Udruženje za promociju društvene odgovornosti i Opština Bački Petrovac, predstavio je u Bačkom Petrovcu pet učenica Osnovne škole „Jan Čajak“ i u Gložanu jednu učenicu Osnovne škole „Jozef Marčok Dragutin“. Takođe, u Bačkom Petrovcu na jednom bilbordu predstavlјeno je svih šest đaka sa područja bačkopetrovačke opštine koji su učestvovali u ovogodišnjem projektu Učim+Znam=Vredim.

Opširnije: Bački Petrovac: Šest đaka promovisano na bilboridma

Opširnije: Obilazak radova na državnom putu IIA reda broj 111

Dana 08. novembra 2017. godine delegacija Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem obišla je radove na državnom putu IIA reda broj 111 koji se odvijaju na delovima deonice puta na raskrsnici ulica Hviezdoslavove i 14. VUSB i na raskrsnici ulica Partizanske i Novosadske gde se radi kompletna hladna reciklaža tih deonica, novo autobusko stajalište kod Vrbare, tri pešačka ostrva koja će omogućiti umirenje saobraćaja odnosno povećati bezbednost svih učesnika a u toku je i kompletna rekonstrukcija mosta na Begeju.

Opširnije: Obilazak radova na državnom putu IIA reda broj 111

Opširnije: Prijem juniorskog državnog prvaka u streljaštvu

U maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac dana 8. novembra 2017. godine predsednik opštine Srđan Simić je primio mladog sportistu Zoroslava Brtku, juniorskog prvaka Srbije i Vojvodine u sportskoj disciplini TRAP, sportske grane leteće mete. Prijemu je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine za sport i društvene delatnosti  Srđan Stojanović.

Opširnije: Prijem juniorskog državnog prvaka u streljaštvu

Opširnije: Obaveštenje o podeli dečijih auto sedišta

Obaveštavaju se građani naše opštine da će u toku meseca novembra tekuće godine biti organizovana podela dečijih auto sedišta u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac. Naime, posredstvom Fonda za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac planirana su novčana sredstva za ovu namenu a pored podele samih sedišta biće organizovano i edukativno predavanje na temu pravilne upotrebe i značaja dečijih auto sedišta.

Opširnije: Obaveštenje o podeli dečijih auto sedišta

Opširnije: Pozivamo Vas na tribinu „Put ka uspehu“

Opština Bački Petrovac Vas poziva na tribinu i podelu knjiga  „PUT KA USPEHU“ koja će se realizovati u ponedeljak 27. novembra 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u velikoj Sali Skupštine opštine Bački Petrovac.

 Tribina je odložena sa 14. novembra na 27.novembar.

Opširnije: Pozivamo Vas na tribinu „Put ka uspehu“

Opširnije: Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova DOO „PUT INVEST“ za projekat puta Bački Petrovac - Kulpin

U petak 03. novembra 2017. godine sa početkom u 14.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac realizovano je potpisivanje Ugovora između Opštine Bački Petrovac koju zastupa njen predsednik Srđan Simić i DOO „PUT INVEST“ Sremska Kamenica koga zastupa Ivan Plazonić.

Naime, predmet Ugovora je izvođenje radova na ojačanju i rehabilitaciji kolovozne konstrukcije puta od Bačkog Petrovca do Kulpina.

Opširnije: Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova DOO „PUT INVEST“ za projekat puta Bački Petrovac - Kulpin

Opširnije: Izveštaj sa 34. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.10.2017. godine održana je 34. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 15,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 34. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obaveštenje JKP „Progres“ Bački Petrovac

Obaveštavaju se građani i pravna lica naselja Bački Petrovac da će se u petak 03. novembra 2017. vršiti UGRADNJA HIDRANATA U ABC BLOKOVIMA U BAČKOM PETROVCU u periodu od 08.00 do 13.00 časova te u istom periodu neće biti vode u naseljenom mestu Bački Petrovac.

Molimo građane da se pripreme i obezbede dovoljnu količinu vode dok se isti radovi ne završe.

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Već 76. godinu Opština Bački Petrovac kao i njeni građani brižljivo neguju uspomenu na žrtve okupatora i pale borce u NOR-u. Tim povodom je u subotu 28. oktobra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeleženo sećanje na iste polaganjem venaca i kratkim kulturno-umetničkim programom. Vence su položili predsednik opštine Srđan Simić i njegov zamenik Jan Brna koji se ujedno i obratio skupu.

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Opširnije: Obaveštenje za građane povodom radova na državnom putu IIa reda kroz Bački Petrovac

Obaveštavamo građane naše opštine i građane koji tranzitiraju kroz Bački Petrovac da su u toku radovi na pojačanom održavanju državnog puta IIA reda broj 111, deonica kroz naselјe Bački Petrovac te da se radovi izvode u 3 faze.

Opširnije: Obaveštenje za građane povodom radova na državnom putu IIa reda kroz Bački Petrovac

Opširnije: Pažlјivko u poseti Opštini Bački Petrovac

Dana 17.10.2017. godine prvi put u gostima u našoj opštini bio je Pažlјivko sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.

Naime, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem, ugostio je predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja, načelnika sektora za lokalne samouprave Branka Stamatovića sa njegovim saradnicima i tom prilikom održan je prvi zajednički sastanak sa članovima Saveta naše opštine. Na sastanku je pored predloženog dnevnog reda bilo reči i o merama koje je lokalna samouprava preduzela u cilјu unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju kao i predlozima i merama čija se realizacija planira za naredni period.  

Opširnije: Pažlјivko u poseti Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Započeti radovi na rekonstrukciji državnog puta IIA reda

Povodom Dana Opštine Bački Petrovac 16. oktobra 2017. godine sa početkom u 13:00 časova po završetku svečane sednice Skupštine opštine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zvanično je otvorio početak radova na Rekonstrukciji - pojačanom održavanju državnog puta IIA reda br. 111 u Bačkom Petrovcu deonica od km 31 + 520 (ukrštaj sa Masarikovom ulicom ) do km 33 + 460.

Opširnije: Započeti radovi na rekonstrukciji državnog puta IIA reda

Opširnije: Obeležen Dan Opštine Bački Petrovac

Svečanom sednicom u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac 16. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova obeležen je Dan Opštine Bački Petrovac. Dan opštine se tradicionalno održava 15. oktobra, ali izuzev i ove godine, proslava je pomerena za jedan dan.

Opširnije: Obeležen Dan Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prvi Jesenji sajam poljoprivrede u Bačkom Petrovcu

U subotu 14. oktobra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova na vašarištu u Bačkom Petrovcu je održan prvi Jesenji polјoprivredni sajam na kojem se prezentovalo stočarstvo, polјoprivredni proizvodi, mehanizacija, stari zanati, ekološka polјoprivredna proizvodnja, etno i ekoturizam. Bilo je prisutno više od 25 izlagača sa teritorije naše opštine a i šire, među kojima su bili i naša udruženja žena, penzionera, privatnika, sa raznim domaćim proizvodima kao što su med, sirevi, kobasice i drugo.

Opširnije: Prvi Jesenji sajam poljoprivrede u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac Na osnovu Plana i programa rada Radne grupe za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana za Opštinu Bački Petrovac, koji je usvojen na sednici dana 28.09.2017. godine, javnosti Opštine Bački Petrovac se upućuje na javnu raspravu izrađen nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac, radi upoznavanja te davanja predloga, primedbi i sugestija na isti.

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 02.10.2017. godine održana je 33. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Strana 10 od 18