Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Gimnazija „Jan Kolar“ sa domom učenika Bački Petrovac dana 07.10.2016. godine svečano obeležava 97. godišnjicu  od osnivanja škole. Tim povodom su u dvorištu gimnazije zasađena tri drveta magnolije koja simbolizuju novu generaciju  učenika ove obrazovne ustanove, u čijoj sadnji su učestvovali đaci prvih razreda sa svojim razrednim starešinama. Prisutan je bio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojom pomoćnicom za komunalne delatnosti Jasnom Šproh i Ana Medveđova, direktorka gimnazije.   

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Opširnije: Prijem delegacije partnerskog grada Policijske stanice Nitra kod predsednika opštine

Dana 06.10.2016. godine u maloj sali Skupštine opštine predsednik opštine Srđan Simić je ugostio i primio delegaciju Policijske stanice iz partnerskog grada Nitra iz Republike Slovačke, načelnika Policijske stanice Nitra Mgr. Erika Duhonja, zamenika načelnika Policijske stanice Nitra Mgr. Pavela Sabu kao i njihove saradnike. Ovaj svečani prijem je upriličen povodom susreta dveju delegacija, partnerskog grada Policijske stanice Nitra i Policijske stanice Bački Petrovac koji se svake godine održava kod nas u Bačkom Petrovcu ili u Nitri. Prijemu su prisustvovali zajedno sa predsednikom opštine i njegovi saradnici, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Jan Brna i pomoćnici predsednika opštine Jasna Šproh i Srđan Stojanović.

Opširnije: Prijem delegacije partnerskog grada Policijske stanice Nitra kod predsednika opštine

Opširnije: Delegacija predsednika opštine sa gostima iz Nitre u poseti prvacima

Dana 05. i 06. oktobra 2016. godine predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac u okviru Dečije nedelje posetili su osnovne škole u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu. Tom prilikom đacima prvacima prikazan je crtani film „Pažljivko“, podeljen edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, zvonca za bicikle i pešačke dozvole. U okviru posete OŠ u Petrovcu osim članova pomenutog Saveta, đake prvake su posetili i predsednik opštine Srđan Simić, njegov zamenik Jan Brna, pomoćnici predsednika opštine Jasna Šproh i Srđan Stojanović, načelnik Policijske stanice Vukašin Ivanišević sa gostima iz Nitre, načelnikom policije Erikom Duhonjom i njegovim zamenikom Pavelom Sabom.

Opširnije: Delegacija predsednika opštine sa gostima iz Nitre u poseti prvacima

Opširnije: Prijem učenika kod predsednika povodom Dečije nedelje

Dana 04. oktobra 2016. godine su zgradu Opštine Bački Petrovac posetili učenici sedmog razreda Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca.  Poseta je upriličena povodom obeležavanja Dečije nedelje. Sedmake je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Janom Brnom i načelnicom Opštinske uprave Milinom Labat. Ovom prilikom su učenicima približili način rada  Opštinske uprave odnosno objasnili sam rad lokalne samouprave i sproveli ih u kratak obilazak  opštinske zgrade.

Opširnije: Prijem učenika kod predsednika povodom Dečije nedelje

Opširnije: Izveštaj sa VI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (29.09.2016.)Šesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 29.09.2016. godine, sa početkom u 17,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa VI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (29.09.2016.)

Opširnije: Izveštaj sa 7. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1.Razmatranje  i usvajanje Izveštaja o izvršenju Godišnjeg plana rada PU „Včielka“ Bački Petrovac za radnu 2015/2016 godinu i Godišnjeg plana rada PU „Včielka“ Bački Petrovac za radnu 2016/2017 godinu,
2. Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o dopuni odluke o organizaciji Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa 7. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prijem para reprezentativca u plivanju Stevana Nakića kod predsednika opštine

 U četvrtak 29. septembra 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 9.00 časova predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i pomoćnicima predsednika opštine Jasnom Šproh i Srđanom Stojanovićem primio je našeg uspešnog sportistu, parareprezentativca u plivanju  Stevana Nakića. Prijem je realizovan povodom Stevanovog učešća prošlog vikenda na beogradskom mitingu gde je osvojio prvo mesto u kategoriji S8 i uoči najave za takmičenje u državnom prvenstvu koje će se održati ovog vikenda.

Opširnije: Prijem para reprezentativca u plivanju Stevana Nakića kod predsednika opštine

Opširnije: 28. Petrovački maraton

Dana 25. septembra 2016. godine, održan je 28. Petrovački maratom sa startom na školskom igralištu  OŠ „ Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u  9.00 časova i Trgu slobode sa početok u 10.00 časova. Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju i njeno svečano otvaranje na Trgu slobode je upriličio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić koji je u svom govoru istakao da je maraton pravi način da promovišemo sport i zdrav način života.

Opširnije: 28. Petrovački maraton

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

U petak 23. septembra  2016. godine povodom otvaranja sportske hale u Gložanu Opštinu Bački Petrovac zvanično su  posetili predsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine  Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i pokrajinski poslanik Pavel Surovi. Cenjene goste je  primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Bački Petrovac Janom Brnom, predsednikom Skupštine opštine Janom Šuljanom i  članovima Opštinskog veća. Ovom prilikom održan je radni sastanak na kome su razmatrani prioriteti Opštine Bački Petrovac, mogućnosti za kapitalna ulaganja, razvoj privrede i poljoprivrede.

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Dana 15. i 16. septembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, članovima Opštinskog veća - Radomirom Zotovićem, zaduženim za lokalni razvoj, Milanom Anušjakom, zaduženim za privredu i Tatianom Zabunov, zaduženom za oblast poljoprivrede posetili su Opštinu Slovenska Bistrica u Sloveniji. Predsednika Srđana Simića i njegove saradnike je primio gradonačelnik ove opštine dr Ivan Žagar. U razgovoru sa njim su razmenjena mišljenja o mogućnostima saradnje na projektima EU koji će biti otvoreni za Srbiju, o privrednoj i kulturnoj saradnji dve opštine, reformi lokalne samouprave i iskustvima Slovenije u toj oblasti. Nakon ovih razgovora za očekivati je intenzivniji kontakt i saradnja opština Bački Petrovac i Slovenske Bistrice.

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Opširnije: Informacija Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački PetrovacU skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o Nagradi opštine i ostalim javnim priznanjima Opštine Bački Petrovac (prečišćeni tekst), Komisija za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac, sa svoje I konstitutivne a ujedno i radne sednice održane 15.09.2016. godine, javnost opštine informiše o sledećem:

Opširnije: Informacija Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa V sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (08.09.2016)Peta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 08.09.2016. godine sa početkom u 10,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.

Opširnije: Izveštaj sa V sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (08.09.2016)

Opširnije: Pokrajinski sekretar u poseti Opštini Bački Petrovac

Dana 09. septembra 2016. godine je Opštinu Bački Petrovac zvanično posetio Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Povodom te posete u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12.00 časova je predsednik opštine Srđan Simić sa predsednikom Skupštine opštine Bački Petrovac Janom Šuljanom, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom, pomoćnicom predsednika opštine za komunalne delatnosti Jasnom Šproh, pomoćnikom predsednika opštine za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem i članom Opštinskog veća zaduženim za lokalni razvoj Radomirom Zotovićem održao prvi radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjenom Bjelićem.

Opširnije: Pokrajinski sekretar u poseti Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Poklon paketi za bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju

Predsednik opštine Srđanom Simićem koji je ujedno i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac, zamenik predsednika opštine Jan Brna, pomoćnici predsednika Jasna Šproh i Srđan Stojanović,  predstavnici Policijske stanice Bački Petrovac  i istoimenog Saveta  dana 09. septembra 2016. godine su posetili osnovne škole na teritoriji naše opštine.

Opširnije: Poklon paketi za bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju

Opširnije: Izveštaj sa 6. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o izvršenju plana rada za 2015 godinu, Finansijskog izveštaja za 2015 godinu, Plana rada za 2016 i Finansijskog plana za 2016 godinu Zdravstvene ustanove Dom zdravlja Bački Petrovac,
2. Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o izmeni Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Opštine Bački Petrovac, ..>

Opširnije: Izveštaj sa 6. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 5. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o sprovedenom postupku prikupljanja ponuda javnim oglasom Komisije za davavanje u zakup, otuđenje i pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Bački Petrovac.,
2. Razmatranje i utvrđivanje predloga Odluke o prvom izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za komunalne i stambene poslove „Progres“ Bački Petrovac, ...>

Opširnije: Izveštaj sa 5. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem

Dana 02.09.2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je održao radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem i njegovim saradnikom u prisustvu pomoćnice predsednika opštine za komunalne delatnosti Jasne Šproh, komunalnog inspektora Lukač Duška i inspektora za zaštitu životne sredine Tatiane Miline Turan.

Opširnije: Radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem

Opširnije: Predsednik Opštine zajedno sa svojim saradnicima podelili poklon-pakete đacima prvacima

U četvrtak 01.09.2016. godine povodom početka nove školske godine i prijema đaka prvaka u školske klupe, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, predsednikom Skupštine opštine Bački Petrovac Janom Šuljanom, zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Predragom Bojanićem, obišli su sve osnovne škole na teritoriji naše opštine i tom prilikom đacima prvacima podelili poklon-pakete u vidu školskog pribora. Po prvi put je Opština Bački Petrovac izdvojila sredstva iz lokalne samouprave i pripremila poklone za svu decu na teritoriji opštine koja kreću u prvi razred i na taj način olakšala roditeljima u pripremi njihovog deteta za polazak u školu.

Opširnije: Predsednik Opštine zajedno sa svojim saradnicima podelili poklon-pakete đacima prvacima

Opširnije: IN MEMORIAM - Prof. dr sc. med. Ružica Beljanski-Čonkić

Sa žaljenjem obaveštavamo sve građane Opštine Bački Petrovac da je posle kratke bolesti preminula prof. dr sc. med. Ružica Beljanski-Čonkić,  spec. pneumofiziolog (1932-2016) koja je u Domu zdravlja „Bački Petrovac“ radila 50 godina, od 1964. do 2014. godine i samostalno  vodila antituberkulozni dispanzer.

U ime Opštine Bački Petrovac  porodici izjavljujemo duboko i iskreno saučešće.

Opširnije: Povodom početka nove školske godine...

Povodom početka nove školske godine u petak 26.08.2016. godine sa početkom u 14,00 časova u maloj sali Skupštine opštine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Predragom Bojanićem, održao je prvi radni sastanak sa svim direktorkama osnovnih škola i gimnazije na teritoriji naše opštine.

Opširnije: Povodom početka nove školske godine...

Strana 10 od 27