Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Dana 13. januara 2016. godine sa početkom u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predstavnicima Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, načelnikom i komandantom štaba Južnobačkog okruga za vanredne situacije g. Milanom Novakovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije Novi Sad g. Draganom Cvetićaninom i načelnikom Odeljenja za upravljanje rizikom u upravi za vanredne situacije u Novom Sadu g. Vladimirom Ragaji.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Povodom predstojećih praznika u velikoj sali Skupštine opštine je u četvrtak 29. decembra 2016. godine sa početkom u 16.00 časova bila organizovana dodela paketića deci romske nacionalnosti. Ova akcija je bila sprovedena od strane Udruženja „Čirikli“ i Udruženja Roma Bački Petrovac koje predvodi predsednik udruženja Miroslav Necić.

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Dana 29. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojom saradnicom Tatjanom Zabunov, članom Opštinskog veća zaduženom za oblast  poljoprivrede i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine obišao kulpinski atar. Razlog obilaska je bio uređenje kanalske mreže od 4,2 km i za tu namenu su iz Javnog vodovodnog preduzeća „ Vode Vojvodine „  Novi Sad  dobijena sredstva od 4 miliona dinara.

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.Deveta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 28.12.2016. godine, sa početkom u 09,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 27 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.

Opširnije: Čestitka

Prijatne novogodišnje i božićne praznike,
puno zdravlјa, sreće, lјubavi i porodičnog blagostanja u novoj 2017. godini
svojim sugrađanima i svim ljudima dobre volje želе

        predsednik Opštine                   predsednik Skupštine opštine
Bački Petrovac                                     Bački Petrovac
Srđan Simić.                                        dr Jan Šuljan

Opširnije: Čestitka

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Dana 20.12.2016. godine u Gimnaziji „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem i članovima Saveta prof. Jaroslavom Lekarom i Nebojšom Stojisavlјevićem realizovao je edukaciju za učenike završne godine tj. maturante.

U sklopu akcije „Još uvek vozim“ predavanja  vrše lica sa invaliditetom koja su invalidnost stekla u saobraćajnim nezgodama, pa je tako gost Opštine Bački Petrovac i gimnazije bio Slavolјub Avdić sa svojim saradnicima iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opština Bački Petrovac organizuje doček Nove godine na Trgu slobode, sa početkom u 21. časova. Za dobro raspoloženje će se potruditi: Gaga & the Gentlemen, The Crash, Industrijski kombinat, Triler band i DJ AS FM.

Vatromet u ponoć. Sve ste dobrodošli.

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opširnije: Božićni bazar 2016

U nedelju 18. decembra 2016. godine se u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održala manifestacija Božićni bazar. U organizaciji iste su, osim predstavnika lokalne samouprave, učestvovali Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac, Odeljenje za privredu, urbanizam, komunalno – stambene i inspekcijske poslove i JKP „Progres „ Bački Petrovac.

Cilj ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava po sedmi put svake godine, je pokrenuti božićno raspoloženje tokom celog adventnog perioda i Božića i izmamiti građane na ulice Petrovca, ponuditi im program i sadržaj po ugledu na božićne bazare u drugim evropski državama.

Opširnije: Božićni bazar 2016

Na osnovu člana 12. stav 3. Pravilnika o uslovima i merilima za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova stanovanja, postupku i načinu rada Komisije za izbor korisnika, broj 016-1/272-2016-3-2 od 16.12.2016. godine, a u vezi sa Ugovorom o grantu - Regionalni stambeni program – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 4 – građevinski materijal, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. i opštine Bački Petrovac, Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom najmanje 10 paketa građevinskog materijala

Opširnije: Obaveštenje o javnom pozivu za dodelu paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova...

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinuPoštovani! U skladu sa članom 116. tačka 1. i 117. stav 4. Statuta Opštine Bački Petrovac – prečišćeni tekst („Službeni list Opštine Bački Petrovac“, br. 1/2014) upućujem Vam poziv na  javnu raspravu koja će se održati dana 16.12.2016. godine (petak), u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, ul. Kolarova 6, u Bačkom Petrovcu (na I spratu), sa početkom u 18,00 časova, gde će biti od strane predsednika Opštine Bački Petrovac odnosno rukovodioca Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Opštinske uprave opštine prezentiran i obrazložen nacrt predloga  Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu.

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

  Na osnovu Sporazuma o donaciji zaklјučenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekat br. 5, Ugovora o načinu sprovođenja stambene izgradnje u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 5, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, Društva sa ograničenom odgovornošću „JUP Istraživanje i razvoj” d.o.o. Beograd i Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

U sredu 7. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predsednikom Ureda za Slovake koji žive u inostranstvu i bivšim ambasadorom SR u Srbiji JUDr. Janom Varšom, CSc. Ova radna poseta je realizovana u okviru njegovog obilaska gradova gde žive slovačke nacionalne manjine a trajaće od 6. do 9. decembra 2016. godine. Cilj posete je upoznavanje sa trenutnom situacijom i problemima Slovaka koji žive u inostranstvu.

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

U nedelju 4. decembra 2016. godine u 18.00 časova u velikoj sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta Mesni odbor Matice slovačke u Bačkom Petrovcu je organizovao 24. festival „Spievajže si, spievaj“. Na ovom festivalu slovačkih narodnih pesama, koje se organizuje svake godine, učestvuju izvođači svih uzrasta a ujedno se bira izvođač koji će predstavljati Bački Petrovac na festivalu „U pivničkom polju“ u Pivnicama.

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Dana 02. decembra 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 15.00 časova predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojim pomoćnikom primio i ugostio juniore Udruženje sportskih ribolovaca „Karaš“ iz Bačkog Petrovca, nosioce priznanja, medalja i pehara sa raznih takmičenja.

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Opširnije: Izveštaj sa 12. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1.Razmatranje i usvajanje  Izveštaja o realizaciji godišnjeg plana rada škole za školsku 2015/2016 godinu i Godišnjeg plana rada škole za školsku 2016/2017 godinu Osnovne škole „Jozef Marčok Dragutin“ Gložan,...>

Opširnije: Izveštaj sa 12. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanjuRRA Bačka, u okviru Standardizovanog seta usluga, organizuje dvodnevne besplatne obuke:

„Obuke za početnike u poslovanju”, 12. i 13.12.2016.g. sa početkom u 10,00 časova  i 19. i 20.12.2016. g. sa početkom u 10,00 časova, namenjenu nezaposlenim licima i fizičkim licima koja žele da započnu svoj posao.

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanju

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bački Petrovac, u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova, Vas poziva da učestvujete u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA! u okviru međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, na tribini, koja će se održati 2. decembra 2016. godine u sali Skupštine opštine Bački Petrovac, u Bačkom Petrovcu, ul. Kolarova br. 6 (I sprat), sa početkom u 18,00 časova.

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

U Klubu poslanika u Beogradu dana 22.11.2016. godine su uručeni ugovori predstavnicima 53 jedinice lokalnih samouprava za realizaciju 899 stambenih rešenja namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute. Stambena rešenja su dodelјena u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

Opširnije: Izveštaj sa  8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)Osma sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 16.11.2016. godine, sa početkom u 10,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac, i to:

Opširnije: Izveštaj sa 8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)

Strana 15 od 17