Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanjuRRA Bačka, u okviru Standardizovanog seta usluga, organizuje dvodnevne besplatne obuke:

„Obuke za početnike u poslovanju”, 12. i 13.12.2016.g. sa početkom u 10,00 časova  i 19. i 20.12.2016. g. sa početkom u 10,00 časova, namenjenu nezaposlenim licima i fizičkim licima koja žele da započnu svoj posao.

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanju

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bački Petrovac, u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova, Vas poziva da učestvujete u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA! u okviru međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, na tribini, koja će se održati 2. decembra 2016. godine u sali Skupštine opštine Bački Petrovac, u Bačkom Petrovcu, ul. Kolarova br. 6 (I sprat), sa početkom u 18,00 časova.

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

U Klubu poslanika u Beogradu dana 22.11.2016. godine su uručeni ugovori predstavnicima 53 jedinice lokalnih samouprava za realizaciju 899 stambenih rešenja namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute. Stambena rešenja su dodelјena u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

Opširnije: Izveštaj sa  8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)Osma sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 16.11.2016. godine, sa početkom u 10,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac, i to:

Opširnije: Izveštaj sa 8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)

Opširnije: Prva poseta ambasadorke Slovačke Republike PIC-u

Dana 15.11.2016. godine ostvarena je prva poseta ambasadorke Slovačke Republike u Beogradu Dagmar Repčekove PIC-u na poziv nove direktorke Poslovnog i inovativnog centra Bački Petrovac Jane Zabunov i predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića. Tim povodom je održana prezentacija RAZVOJ MSP I REALIZOVANE REFORME čiji cilj je bio da se bliže približi stanje i perspektive slovačko – srpske privredne saradnje. Prezentaciju su održali NJ.E. Dagmar Repčekova i direktorka Jana Zabunov. Uvodna reč sa prigodnim govorom je pripala predsedniku opštine Srđanu Simiću, nakon koje je direktorka PIC-a predstavila sve atraktivne lokacije u Bačkom Petrovcu koje bi bile privlačne slovačkim investitorima.

Opširnije: Prva poseta ambasadorke Slovačke Republike PIC-u

Opširnije: Božićni bazar 2016

Poštovani izlagači,
Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:
Manifestacija Božićni bazar će se održati 18. decembra 2016. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode. Zvaničan početak manifestacije i programski deo je planiran za 14,00 časova.

Opširnije: Božićni bazar 2016

Opširnije: Međunarodna konferencija u Pragu i proslava državnog praznika

U Slovačkom domu u Pragu u petak 28.10.2016. godine održana je III. međunarodna konferencija „BEZBEDNOSTNI I KRIZNI MENADŽMENT U REALNOJ SREDINI“. Istog dana obeležena je i 98. godišnjica proglašenja nezavisne država Českoslovačke i  sećanje na prvog predsednika ČSR polaganjem venaca na grob T. G. Masarika.

Opširnije: Međunarodna konferencija u Pragu i proslava državnog praznika

Opširnije: Obeležavanje 28. oktobra

U petak 28. oktobra 2016. godine sa početkom u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu naša opština je obeležila 75. godišnjicu tragičnog stradanja boraca za slobodu u narodnooslobodilačkom ratu.

Pri obeležavanju ovog istorijskog dana za našu opštinu prisutni su bili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem, predstavnik udruženja SUBNOR-a Jan Kanja, predstavnici javnih preduzeća, institucija, udruženja, učenici viših razreda Osnovne škole „ Jan Čajak“ sa profesorom istorije i učenici Gimnazije „Jan Kolar“.

Opširnije: Obeležavanje 28. oktobra

Opširnije: Izveštaj sa VII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (26.10.2016)Sedma sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 26.10.2016. godine, sa početkom u 10,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac, i to:

Opširnije: Izveštaj sa VII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (26.10.2016)

Opširnije: Poseta predstavnika KIA i Volkswagen kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Dana 25.10.2016. godine Opštinu Bački Petrovac su posetili predstavnici fabrika automobila iz Slovačke, KIA iz Žilina i Volkswagen iz Bratislave. Cenjene goste je primio predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima. U okviru ove posete predsednik opštine je sa predstavnicima fabrike automobila održao radni sastanak.

Opširnije: Poseta predstavnika KIA i Volkswagen kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Dan Opštine Bački Petrovac

Dan Opštine Bački Petrovac se tradicionalno proslavlja 15. oktobra, izuzev ove godine, kada je isti uz svečanu proslavu obeležen u petak 14.10.2016. godine. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Tim povodom u 10. 00 časova položeni su venci kod spomenika palim borcima na Trgu slobode u Bačkom Petrovcu. Vence su položili predstavnici opštine na čelu sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem i predstavnik SUBNOR-a Pavel Kanja.

Opširnije: Dan Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Gimnazija „Jan Kolar“ sa domom učenika Bački Petrovac dana 07.10.2016. godine svečano obeležava 97. godišnjicu  od osnivanja škole. Tim povodom su u dvorištu gimnazije zasađena tri drveta magnolije koja simbolizuju novu generaciju  učenika ove obrazovne ustanove, u čijoj sadnji su učestvovali đaci prvih razreda sa svojim razrednim starešinama. Prisutan je bio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojom pomoćnicom za komunalne delatnosti Jasnom Šproh i Ana Medveđova, direktorka gimnazije.   

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Opširnije: Prijem delegacije partnerskog grada Policijske stanice Nitra kod predsednika opštine

Dana 06.10.2016. godine u maloj sali Skupštine opštine predsednik opštine Srđan Simić je ugostio i primio delegaciju Policijske stanice iz partnerskog grada Nitra iz Republike Slovačke, načelnika Policijske stanice Nitra Mgr. Erika Duhonja, zamenika načelnika Policijske stanice Nitra Mgr. Pavela Sabu kao i njihove saradnike. Ovaj svečani prijem je upriličen povodom susreta dveju delegacija, partnerskog grada Policijske stanice Nitra i Policijske stanice Bački Petrovac koji se svake godine održava kod nas u Bačkom Petrovcu ili u Nitri. Prijemu su prisustvovali zajedno sa predsednikom opštine i njegovi saradnici, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Jan Brna i pomoćnici predsednika opštine Jasna Šproh i Srđan Stojanović.

Opširnije: Prijem delegacije partnerskog grada Policijske stanice Nitra kod predsednika opštine

Opširnije: Delegacija predsednika opštine sa gostima iz Nitre u poseti prvacima

Dana 05. i 06. oktobra 2016. godine predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac u okviru Dečije nedelje posetili su osnovne škole u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu. Tom prilikom đacima prvacima prikazan je crtani film „Pažljivko“, podeljen edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, zvonca za bicikle i pešačke dozvole. U okviru posete OŠ u Petrovcu osim članova pomenutog Saveta, đake prvake su posetili i predsednik opštine Srđan Simić, njegov zamenik Jan Brna, pomoćnici predsednika opštine Jasna Šproh i Srđan Stojanović, načelnik Policijske stanice Vukašin Ivanišević sa gostima iz Nitre, načelnikom policije Erikom Duhonjom i njegovim zamenikom Pavelom Sabom.

Opširnije: Delegacija predsednika opštine sa gostima iz Nitre u poseti prvacima

Opširnije: Prijem učenika kod predsednika povodom Dečije nedelje

Dana 04. oktobra 2016. godine su zgradu Opštine Bački Petrovac posetili učenici sedmog razreda Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca.  Poseta je upriličena povodom obeležavanja Dečije nedelje. Sedmake je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Janom Brnom i načelnicom Opštinske uprave Milinom Labat. Ovom prilikom su učenicima približili način rada  Opštinske uprave odnosno objasnili sam rad lokalne samouprave i sproveli ih u kratak obilazak  opštinske zgrade.

Opširnije: Prijem učenika kod predsednika povodom Dečije nedelje

Opširnije: Izveštaj sa VI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (29.09.2016.)Šesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 29.09.2016. godine, sa početkom u 17,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa VI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (29.09.2016.)

Opširnije: Prijem para reprezentativca u plivanju Stevana Nakića kod predsednika opštine

 U četvrtak 29. septembra 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 9.00 časova predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i pomoćnicima predsednika opštine Jasnom Šproh i Srđanom Stojanovićem primio je našeg uspešnog sportistu, parareprezentativca u plivanju  Stevana Nakića. Prijem je realizovan povodom Stevanovog učešća prošlog vikenda na beogradskom mitingu gde je osvojio prvo mesto u kategoriji S8 i uoči najave za takmičenje u državnom prvenstvu koje će se održati ovog vikenda.

Opširnije: Prijem para reprezentativca u plivanju Stevana Nakića kod predsednika opštine

Opširnije: 28. Petrovački maraton

Dana 25. septembra 2016. godine, održan je 28. Petrovački maratom sa startom na školskom igralištu  OŠ „ Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u  9.00 časova i Trgu slobode sa početok u 10.00 časova. Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju i njeno svečano otvaranje na Trgu slobode je upriličio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić koji je u svom govoru istakao da je maraton pravi način da promovišemo sport i zdrav način života.

Opširnije: 28. Petrovački maraton

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

U petak 23. septembra  2016. godine povodom otvaranja sportske hale u Gložanu Opštinu Bački Petrovac zvanično su  posetili predsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine  Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i pokrajinski poslanik Pavel Surovi. Cenjene goste je  primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Bački Petrovac Janom Brnom, predsednikom Skupštine opštine Janom Šuljanom i  članovima Opštinskog veća. Ovom prilikom održan je radni sastanak na kome su razmatrani prioriteti Opštine Bački Petrovac, mogućnosti za kapitalna ulaganja, razvoj privrede i poljoprivrede.

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Dana 15. i 16. septembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, članovima Opštinskog veća - Radomirom Zotovićem, zaduženim za lokalni razvoj, Milanom Anušjakom, zaduženim za privredu i Tatianom Zabunov, zaduženom za oblast poljoprivrede posetili su Opštinu Slovenska Bistrica u Sloveniji. Predsednika Srđana Simića i njegove saradnike je primio gradonačelnik ove opštine dr Ivan Žagar. U razgovoru sa njim su razmenjena mišljenja o mogućnostima saradnje na projektima EU koji će biti otvoreni za Srbiju, o privrednoj i kulturnoj saradnji dve opštine, reformi lokalne samouprave i iskustvima Slovenije u toj oblasti. Nakon ovih razgovora za očekivati je intenzivniji kontakt i saradnja opština Bački Petrovac i Slovenske Bistrice.

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Strana 17 od 19