Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

U petak 23. septembra  2016. godine povodom otvaranja sportske hale u Gložanu Opštinu Bački Petrovac zvanično su  posetili predsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine  Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i pokrajinski poslanik Pavel Surovi. Cenjene goste je  primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Bački Petrovac Janom Brnom, predsednikom Skupštine opštine Janom Šuljanom i  članovima Opštinskog veća. Ovom prilikom održan je radni sastanak na kome su razmatrani prioriteti Opštine Bački Petrovac, mogućnosti za kapitalna ulaganja, razvoj privrede i poljoprivrede.

Opširnije: Svečano otvorena sportska hala u Gložanu

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Dana 15. i 16. septembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, članovima Opštinskog veća - Radomirom Zotovićem, zaduženim za lokalni razvoj, Milanom Anušjakom, zaduženim za privredu i Tatianom Zabunov, zaduženom za oblast poljoprivrede posetili su Opštinu Slovenska Bistrica u Sloveniji. Predsednika Srđana Simića i njegove saradnike je primio gradonačelnik ove opštine dr Ivan Žagar. U razgovoru sa njim su razmenjena mišljenja o mogućnostima saradnje na projektima EU koji će biti otvoreni za Srbiju, o privrednoj i kulturnoj saradnji dve opštine, reformi lokalne samouprave i iskustvima Slovenije u toj oblasti. Nakon ovih razgovora za očekivati je intenzivniji kontakt i saradnja opština Bački Petrovac i Slovenske Bistrice.

Opširnije: Delegacija Opštine Bački Petrovac u poseti Sloveniji

Opširnije: Informacija Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački PetrovacU skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o Nagradi opštine i ostalim javnim priznanjima Opštine Bački Petrovac (prečišćeni tekst), Komisija za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac, sa svoje I konstitutivne a ujedno i radne sednice održane 15.09.2016. godine, javnost opštine informiše o sledećem:

Opširnije: Informacija Komisije za priznanja Skupštine opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa V sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (08.09.2016)Peta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 08.09.2016. godine sa početkom u 10,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.

Opširnije: Izveštaj sa V sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (08.09.2016)

Opširnije: Pokrajinski sekretar u poseti Opštini Bački Petrovac

Dana 09. septembra 2016. godine je Opštinu Bački Petrovac zvanično posetio Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Povodom te posete u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12.00 časova je predsednik opštine Srđan Simić sa predsednikom Skupštine opštine Bački Petrovac Janom Šuljanom, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom, pomoćnicom predsednika opštine za komunalne delatnosti Jasnom Šproh, pomoćnikom predsednika opštine za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem i članom Opštinskog veća zaduženim za lokalni razvoj Radomirom Zotovićem održao prvi radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjenom Bjelićem.

Opširnije: Pokrajinski sekretar u poseti Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Poklon paketi za bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju

Predsednik opštine Srđanom Simićem koji je ujedno i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac, zamenik predsednika opštine Jan Brna, pomoćnici predsednika Jasna Šproh i Srđan Stojanović,  predstavnici Policijske stanice Bački Petrovac  i istoimenog Saveta  dana 09. septembra 2016. godine su posetili osnovne škole na teritoriji naše opštine.

Opširnije: Poklon paketi za bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju

Opširnije: Radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem

Dana 02.09.2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je održao radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem i njegovim saradnikom u prisustvu pomoćnice predsednika opštine za komunalne delatnosti Jasne Šproh, komunalnog inspektora Lukač Duška i inspektora za zaštitu životne sredine Tatiane Miline Turan.

Opširnije: Radni sastanak sa pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem

Opširnije: Predsednik Opštine zajedno sa svojim saradnicima podelili poklon-pakete đacima prvacima

U četvrtak 01.09.2016. godine povodom početka nove školske godine i prijema đaka prvaka u školske klupe, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, predsednikom Skupštine opštine Bački Petrovac Janom Šuljanom, zamenikom predsednika Opštine Bački Petrovac Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Predragom Bojanićem, obišli su sve osnovne škole na teritoriji naše opštine i tom prilikom đacima prvacima podelili poklon-pakete u vidu školskog pribora. Po prvi put je Opština Bački Petrovac izdvojila sredstva iz lokalne samouprave i pripremila poklone za svu decu na teritoriji opštine koja kreću u prvi razred i na taj način olakšala roditeljima u pripremi njihovog deteta za polazak u školu.

Opširnije: Predsednik Opštine zajedno sa svojim saradnicima podelili poklon-pakete đacima prvacima

Opširnije: IN MEMORIAM - Prof. dr sc. med. Ružica Beljanski-Čonkić

Sa žaljenjem obaveštavamo sve građane Opštine Bački Petrovac da je posle kratke bolesti preminula prof. dr sc. med. Ružica Beljanski-Čonkić,  spec. pneumofiziolog (1932-2016) koja je u Domu zdravlja „Bački Petrovac“ radila 50 godina, od 1964. do 2014. godine i samostalno  vodila antituberkulozni dispanzer.

U ime Opštine Bački Petrovac  porodici izjavljujemo duboko i iskreno saučešće.

Opširnije: Povodom početka nove školske godine...

Povodom početka nove školske godine u petak 26.08.2016. godine sa početkom u 14,00 časova u maloj sali Skupštine opštine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Predragom Bojanićem, održao je prvi radni sastanak sa svim direktorkama osnovnih škola i gimnazije na teritoriji naše opštine.

Opširnije: Povodom početka nove školske godine...

Opširnije: Povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog održana je premijera pozorišne predstave...

Povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog pozorišta 27.08.2016. godine u velikoj sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu sa početkom u 20.00 časova održana je premijera pozorišne predstave „Ispod baldahina“ u režiji Ljuboslava Majere, čiji organizator je bilo istoimeno pozorište. Premijeri su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Bački Petrovac Jan Šuljan i zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Jan Brna, sa suprugama.

Opširnije: Povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog održana je premijera pozorišne predstave...

Opširnije: Povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog pozorišta održan je stručan kolokvijum

Dana 27.08.2016. godine povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog pozorišta  u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 10.00 časova održan je stručan kolokvijum sa panel diskusijom pod nazivom „Put između tradicionalnog i modernog“. Glavni organizatori su bili Pozorišni muzej Vojvodine i Pozorišni institut Bratislava. Događaju je prisustvovao zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Jan Brna koji se prisutnima obratio srdačnom dobrodošlicom.

Opširnije: Povodom obeležavanja 150 godina Slovačkog vojvođanskog pozorišta održan je stručan kolokvijum

Opširnije: Umetnička akademija ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”

Povodom proslave obeležavanja 150 godina postojanja Slovačkog vojvođanskog pozorišta 26.08.2016. godine  u svečanoj sali  Gimnazije “Jan Kolar” sa početkom u 20.00 časova održana je Umetnička akademije pod nazivom  ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”.  Umetniča akademija je podsetila na granične tačke u razvoju slovačkog vojvođanskog pozorišta i okupila značajne ličnosti. Ovom značajnom događaju je svojim prisustvom ukazao čast i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je ovom prilikom otvorio pozorišne svečanosti u Bačkom Petrovcu i svojim govorom ukazao na bitni momenat ovog događaja.

Opširnije: Umetnička akademija ”Mit o pozorištu na Donjoj zemlji”

Opširnije: Radni sastanak sa predstavnicima Razvojnog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine

U utorak, 23. avgusta u Opštini Bački Petrovac  održan je radni  sastanak sa predstavnicima Razvojnog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine. Sastanak je održan u cilju uspostavljanja saradnje između Fonda i Opštine kao i povećanje informisanosti o mogućnostima koje pruža Fond.

Opširnije: Radni sastanak sa predstavnicima Razvojnog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine

Opširnije: Program SNS 2016

5. avgust 2016. (petak)

10.00 - Vernisaž 12. međunarodne filatelističke izložbe „PETROVAC FILA 2016“ (OŠ „Jan Čajak“)
11.00 - Vernisaž izložbe „25. godišnjica obnovljenih SNS“ i otkrivanje biste Dr. Janka Bulika (Dom MSS „Ljudevit Mišik“)
12.00 - Prijem delegacija partnerskih gradova kod predsednika Opštine B. Petrovac
17.00 - Narodno veselje sa ovčijim paprikašem (Klub poljoprivrednika)
17.00 - Vernisaž izložbe „Naiva Padine“ (prodajna izložba, Galerija Pegaz)
18.00 - Vernisaž izložbe „Zuzka i Zuzka“ (Galerija Zuzke Medveđove)
19.00 - Vernisaž izložbe „150 godina pozorišta u Petrovou“ (Slovačko vojvođansko pozorište)
20.00 - „Zypa Cupak ponovo na Donjoj zemlji“- uvodni program SNS (sala Slovačkog vojvođanskog pozorišta)
22.00 - „Rokton 2016“ (Vrbara)

Opširnije: Program SNS 2016

Opširnije: Otvaranje izložbe „Radovi u prošlosti u našim selima“ u okviru Slovačkih narodnih svečanosti

Dana 31. jula 2016. godine sa početkom u 19.00 časova u prostorijama Udruženja petrovačkih žena održana je prva manifestacija u okviru ovogodišnjih Slovačkih narodnih  svečanosti. Otvaranju izložbe pod nazivom „Radovi u  prošlosti u našim selima“ prisustvovalo je i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

Izložbu su zajedno pripremile žene iz Udruženja petrovačkih žena i Asocijacije slovačkih udruženja žena. Posetioci istu mogu pogledati tokom Slovačkih narodnih svečanosti i tako se upoznati sa istorijom, kulturom, tradicijom naših slovačkih sela. 

Opširnije: Otvaranje izložbe „Radovi u prošlosti u našim selima“ u okviru Slovačkih narodnih svečanosti

Opširnije: Komisija za bezbednost saobraćaja Оpštine Bački Petrovac sprovela akciju namenjenu motociklistima

U petak  29.07.2016. godine Komisija za bezbednost saobraćaja Оpštine Bački Petrovac zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovela je akciju namenjenu motociklistima kao jedne od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju na teritoriji naše opštine.

Opširnije: Komisija za bezbednost saobraćaja Оpštine Bački Petrovac sprovela akciju namenjenu motociklistima

Opširnije: Bački Petrovac na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” i u 2017.god

Dana 21. jula 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12,00 časova  predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojom saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom i članom Opštinskog veća zaduženim za kulturu Janom Melegom potpisali su Ugovor o saradnji sa organizacijom “EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT” pod čijom ingerencijom je organizovana manifestacija “ SRBIJA U RITMU EVROPE”.

Opširnije: Bački Petrovac na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” i u 2017.god

Opširnije: Izveštaj sa IV sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (19.07.2016.)Četvrta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 19.07.2016. godine, sa početkom u 10,06 časova a na poziv predsednika Skupštine, Jana Šuljana.

Opširnije: Izveštaj sa IV sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (19.07.2016.)

Opširnije: Predsednik Opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima u okviru Memorijalnog noćnog turnira...

U nedelju 10. jula 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 17.30 časova predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima, zamenikom predsednika opštine Janom Brnom, članom Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac Aleksandrom Nakićem, zaduženim za oblast omladine i sporta, primili su i ugostili Vladimira Petrovića - Pižona, bivšeg selektora reprezentacije Srbije i vrhunskog igrača Crvene zvezde. 

Opširnije: Predsednik Opštine Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima u okviru Memorijalnog noćnog turnira...

Strana 19 od 20