Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Opštini Bački Petrovac

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je u ponedeljak 27. marta 2017. godine posetio Opštinu Bački Petrovac. Prijem sekretara je realizovan u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac gde ga je dočekao predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima.

Cilj posete pokrajinskog sekretara bilo je upoznavanje sa stanjem sportske infrastrukture u Opštini Bački Petrovac, sagledavanje funkcionisanja sporta na teritoriji opštine i problema sportskih klubova. Na sastanku je bilo takođe reči i o položaju mladih i razvoju omladine u oblasti sporta, kako bi rukovodioce lokalnih samuprava podstakli na to da u svojim sredinama aktivnije rade na unapređenju sportskih aktivnosti.

Opširnije: Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i direktor pokrajinskog Fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović u saradnji sa Opštinom Bački Petrovac održali su dana 23. marta 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac javnu tribinu sa početkom u 17:00 časova. Tema tribine je bila Agrarna politika u pokrajini i pomoć Opštini Bački Petrovac.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić, koji se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Sat za našu planetu

 "Sat za našu planetu" (Earth Hour) je globalna ekološka inicijativa WWF-a. Pojedinci, preduzeća, vlade i zajednice pozvani su da isključe svetla na jedan sat u subotu 25. marta 2017. u 20:30 i time pokažu svoju podršku za ekološki održivo delovanje. „Sat za našu planetu“ počeo je u jednom gradu – Sidneju 2007. godine i do 2016. uključio je stotine miliona ljudi u 178 zemalja širom sveta i ušao u istoriju kao najveća globalna volonterska akcija ikad.

 Opština Bački Petrovec već sedam godinu za redom se uključuje u ovu akciju i ove godine će se ukljućiti  tako što će se isključiti rasveta u centru Bačkog Petrovca na sat vremena u subotu 25.03.2017 od 20.30 do 21.30, časova a u to vreme će se ispred spomenika održati  jednočasovni unplugged koncert grupe „Dan Posle“ u organizaciji udruženja YMCA. Uključimo se u akciju, ugasimo svetla!!!

Opširnije: Obaveštenje o javnoj tribini za poljoprivrednike u Bačkom Petrovcu

Obaveštavamo Vas da će se u četvrtak 23. marta 2017. godine sa početkom u 17.00 časova u velikoj sali Skupštini opštine Bački Petrovac održati javna tribina za poljoprivrednike u saradnji sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem i direktorom Fonda za poljoprivredu Aleksandrom Bogdanovićem. Tema tribine će biti Agrarna politika u pokrajini i pomoć Opštini Bački Petrovac.

 

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je dana 15.03.2017. godine sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz cele Srbije potpisao ugovore o namenskim transferima namenjenim razvoju postojećih i uspostavlјanju novih usluga socijalne zaštite u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

Prošle godine je za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara, naveo je Vulin novinarima nakon potpisivanja ugovora i istakao da je ove godine iz budžeta za tu svrhu izdvojeno 700 miliona dinara.

Opširnije: Potpisivanje Ugovora o namenskim transferima iz oblasti socijalne zaštite

Opširnije: Ravnanje atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac

U subotu 18. marta 2017. godine sa početkom u 08.00 časova je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Klubom poljoprivrednika sprovela akciju ravnanja atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac na kojoj je učestvovalo oko 300 traktora sa priključnim mašinama.

Opširnije: Ravnanje atarskih puteva u k.o. Bački Petrovac

Opširnije: Výzva na prihlásenie sa na edukačný seminár Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi IIÚstav pre kultúru vojvodinských Slovákov organizuje pokračovanie edukačného seminára Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi.

ÚKVS preto vyzýva predstaviteľov Miestnych spoločenstiev, riaditeľov materských, základných, stredných a vysokých škôl, predsedov, resp. riaditeľov slovenských kultúrnych ustanovizní a spolkov a iných záujemcov, aby sa prihlásili na druhú časť edukačného seminára Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi.

Opširnije: Výzva na prihlásenie sa na edukačný seminár Spoločenský protokol a jeho uplatnenie v praxi II

Opširnije: Izveštaj sa XI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 13.03.2017Jedanaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 13.03.2017. godine, sa početkom u 17,04 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana. Sednici je prisustvovalo 29 odbornika Skupštine, i to:

Opširnije: Izveštaj sa XI sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 13.03.2017

Opširnije: Izveštaj sa 19. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac za period januar – decembar za 2016.godinu, Plan rada za 2017.godinu i Finansijski plan za 2017 godinu Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac, ...>

Opširnije: Izveštaj sa 19. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Radna poseta ambasadorke Dagmar Repčekove Opštini Bački Petrovac

Ambasadorka  Republike Slovačke u Srbiji NJ.E. Dagmar Repčekova je dana 9. marta 2017. godine posetila Opštinu Bački Petrovac gde se sastala sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem i njegovim saradnicima. Cilj posete je bio radni sastanak na kojem se razgovaralo o  mogućnostima slovačko – srpske privredne saradnje, konkretnim projektima za unapređenje saradnje u oblasti privrede, složivši se da su ekonomske teme veoma važne, jer utiču na ukupan društveni razvoj i poboljšanje različitih sfera života svih građana, naročito građana Opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Radna poseta ambasadorke Dagmar Repčekove Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 17,5 miliona za izgradnju puta u industrijskoj zoni i...
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas u Pokrajinskoj vladi ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320,oo dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.

Opširnije: Od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 17,5 miliona za izgradnju puta u industrijskoj zoni i...

Opširnije: Izveštaj sa 18. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o finansijskom poslovanju PU „Včielka“ Bački Petrovac za 2016 godinu,
2. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu pravobranilaštva Opštine Bački Petrovac za 2016.godinu,
3. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac za 2016.godinu,..>

Opširnije: Izveštaj sa 18. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opština Bački Petrovac zajedno sa Mesnom zajednicom Bački Petrovac organizovali su dana 18. februara 2017. godine II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017. Učestvovale su 32 ekipe sa teritorije Opštine Bački Petrovac, iz Novog Sada, Beograda, Aradca, Kisača i drugih gradova, te gosti iz Slovačke i Rumunije odnosno iz Martina i Nadlaka.
Na festivalu su zainteresovani mogli učestvovati kao članovi takmičarske ekipe, kao prodavci vlastitih proizvoda ili kao posetioci koji su glasanjem ocenjivali kvalitet izrađenih kobasica. Osim degustacije ponuđenih specijaliteta, posetioci su mogli da se zabave, zaigraju, zapevaju uz slovačku muziku ili igraju tombolu.

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacPredsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je za 08.02.2017. godine sazvao 17. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Sednici Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Simić Srđan, i članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac – Aleksandar Nakić, Jan Meleg, Zotović Radomir, Werle Karol, Bojanić Predrag, Anušjak Milan i Tatjana Zabunov.

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)Deseta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 30.01.2017. godine, sa početkom u 18,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 30 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

U četvrtak 02. februara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je zvanično posetio potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12.00 časova gde je održan radni sastanak sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem. Sastanku su prisustvovali i saradnici predsednika opštine kao i pokrajinska poslanica AP Vojvodine dr Tatijana Vujačić. Cilj ove posete kao i samog radnog sastanka je bio predočenje plana i programa lokalne samouprave u 2017. godini, infrastrukturnih projekata, podsticajnih mera i mogućnosti za unapređenje saradnje u predstojećem periodu.

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Dana 27. januara 2017. godine u Osnovnoj školi „ Žarko Zrenjanin“ u Magliću je tradicionalno obeležena školska slava Sveti Sava. Tim povodom u goste su pristigli roditelji i prijatelji škole, postavljena je slavska trpeza gde su kolačari i sveštenstvo uz slavsku sveću lomili kolač.

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Opširnije: Pušten u rad video nadzorU petak 27. januara 2017. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je posetio Policijsku stanicu u Bačkom Petrovcu. Cilj ove posete je bio uključivanje sistema video nadzora opšte namene na saobraćajnici  glavnog puta u Bačkom Petrovcu kod ulaza iz pravca Novog Sada. Sredstva za ovu namenu su obezbeđena od strane Pokrajinske Vlade. Primopredaja ove opreme je ostvarena 19. januara 2017. godine između Opštine Bački Petrovac i Ministarstvo unutrašnjih poslova PS u Bački Petrovac.

Opširnije: Pušten u rad video nadzor

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Dana 20. januara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je posetio potpredsednik Pokrajinske vlade koji je ujedno i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana povodom obilaska Poslovnog inovativnog centra u Bačkom Petrovcu.

Pokrajinskog potpredsednika g. Ivana Đokovića su u PIC-u primili predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima kao i direktorka centra gđa Jana Zabunov.

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

U utorak 17. januara 2017. godine sa početkom u 18:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je javna tribina za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine. Ova tribina je realizovana od strane Opštine Bački Petrovac, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS SEME Novi Sad.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić koji je naglasio da Opština Bački Petrovac u saradnji sa sekretarijatom i institutom po prvi put organizuje ovakvu vrstu tribine i da na ovakav način žele edukativno da podstaknu i pomognu poljoprivrednicima u pripremama za predstojeću sezonu sadnje i održavanje mehanizacije kao i da im se predoče sredstva koje je Pokrajinska vlada za njih izdvojila i ove godine. Imenovani se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu, jer poljoprivreda je još uvek nosilac razvoja u našoj opštini.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

Strana 20 od 23

ZAIZBORE2020

Preuzimanje dokumenata

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac