Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: 1. opštinska biznis konferencija o ekonomskom razvoju i biznis inkubaciji U Bačkom Petrovcu od 24. – 25. maja održaće se 1. opštinska biznis konferencija o ekonomskom razvoju i biznis inkubaciji, u prostorijama Velike sale Opštine Bački Petrovac i Poslovnog i inovativnog centra Bački Petrovac.
Naveden događaj je deo projekta: „Jačanje kapacita Opštine Bački Petrovac u oblasti biznis inkubacije“, koji finansira Delegacija EU a koji realizujemo u saradnji sa partnerskim opštinama Martin iz Slovačke i Kamnik iz Slovenije i nevladinom organizacijom Akademijom ženskog preduzetništva iz Bačkog Petrovca.
Pratećim događajem konferencije je i izložba i prezentacija firmi iz Slovačke, Slovenije i Srbije, sa ciljem unapređenja poslovne saradnje sa navedenim državama EU, ali i sa partnerskim institucijama iz Srbije, koje se bave podrškom preduzetništva i razvojem malih i strednjih preduzeća.

Opširnije: 1. opštinska biznis konferencija o ekonomskom razvoju i biznis inkubaciji

Opširnije: Otvaranje turističko-sportskog centra „Oaza MB“ u Gložanu
Predsednik Vlade AP Vojvodine je samo dva dana nakon otvaranja akvaparka otvorio još jedan turistički kompleks, koji je izuzetno značajan zbog toga što upotpunjuje turističku ponudu u ovom delu Bačke.
 Milan Božović koji je investitor i vlasnik „Oaza MB“ je na otvaranju rekao da je nakon dve godine rada otvoren kompleks koji se sastoji od motela i jezera. U poslednjoj fazi je izgradnja terena za tenis i mali fudbal kao i bazen sa termalnom vodom. Projekat je podržan od strane Opštine Bački Petrovac i Mesne zajednice Gložan. Reč je o 6000 m2 kompleksa, na kome se na 3000 m2 nalazi spotsko-ribolovačko jezero, bazen sa termalnom vodom od 30 stepeni C i smeštajni kapaciteti od 53 ležaja u bungalovima i hotelu. 

Opširnije: Otvaranje turističko-sportskog centra „Oaza MB“ u Gložanu

Opširnije: Svečano otvaranje petrovačkog Aqua Parka PETROLAND
 Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je dana 23. aprila u Bačkom Petrovcu otvorio AquaPark Petroland. To je za sada najveća izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji a ujedno i najmoderniji akvapark na prostoru celog Balkana.
  Mnogobrojne zvanice iz Vojvodine, Srbije i Republike Slovačke je u ime investitora pozdravio Jan Brtka. U ime lokalne samouprave Opštine Bački Petrovac prisutnim se obratio predsednik Opštine Bački Petrovac Vladimir Turan a u ime Ambasade Republike Slovačke Rastislav Kostilník, zamenik ambasadora. Skup su pozdravili i poslanik u Skupštini AP Vojvodine Jan Bohuš i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Pavel Marčok. Svečanoj ceremoniji otvaranja su takođe prisustvovali potpredsednica Vlade AP Vojvodine a ujedno i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ana Tomanova Makanova, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović i narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije Nada Kolundžija.

Opširnije: Svečano otvaranje petrovačkog Aqua Parka PETROLAND

Poštovane građanke i poštovani građani,
U okviru modernizacije Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac, kao prvi korak pri uvođenju elektronske uprave, zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo novi servis – „Virtuelnog matičara“.
Od 1. marta 2012. godine, posredstvom opštinske internet stranice www.backipetrovac.rs možete naručiti izvode iz matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih kao i uverenja o državljanstvu za lica koja su upisana u matične knjige i knjige državljana za matična područja Bački Petrovac, Gložan, Kulpin i Maglić.

Opširnije: Virtuelni matičar

Z A P I S N I K O KOMASACIONOJ PROCENI ZEMLJIŠTA KATASTARSKE OPŠTINE BAČKI PETROVAC

BAČKI PETROVAC, DECEMBAR 2011. GODINE

Opširnije: Zapisnik o komasacionoj proceni zemljišta Katastarske opštine Bački Petrovac

Strana 31 od 31