Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Bezbednosna politika i politika borbe protiv korupcije u Evropskoj uniji
Trodnevna međunarodna naučna konferencija pod nazivom „bezbednosna politika i politika borbe protiv korupcije u evropskoj uniji“ održana je od 11. do 13. oktobra u Gložanu. Cilj konferencije je bio sagledati problem korupcije u najširem kontekstu, posebno u ekonomskom i pravnom.
Druga po redu međunarodna naučna konferencija „BEZBEDNOSNA POLITIKA I POLITIKA BORBE PROTIV KORUPCIJE U EVROPSKOJ UNIJI“ bila je posvećena modernim pristupima u borbi protiv korupcije kao i aktuelnim pitanjima vezanim za korupciju.

Opširnije: Bezbednosna politika i politika borbe protiv korupcije u Evropskoj uniji

Opširnije: Sređivanje parka kod Lesika
U utorak, 10. oktobra u organizaciji Direkcije za građevinsko zemljište, putnu privredu i komunalne delatnosti opštine Bački Petrovac na čelu sa v. d. direktorom Ondrejom Bovđišom organizovana je radna akcija u okviru koje je sređen park kod Lesika. Svojim učešćem akciju je podržao i Pavel Marčok, predsednik Opštine Bački Petrovac, koji je istakao važnost zaštite javnih zelenih površina, kako bi bile lepše i zelenije, jer samo na taj način  se izgrađuje odnos građana prema uređenom životnom prostoru. U radnu akciju su bili uključeni radnici javnih radova i radnici  Javnog komunalnog preduzeća „Progres“. Akciju su svojim aktivnim učešćem podržale članice Udruženja petrovačkih žena,  kao i volonteri i članovi Kancelarije za mlade opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Sređivanje parka kod Lesika

Opširnije: Prijem kandidatkinja za Miss Srbije 2012
 U utorak 9.oktobra u maloj sali Skupštine opštine organizovan je prijem dveju kandidatkinja za Miss Srbije 2012, koje su boravile u Grčkoj na pripremama za prestižno takmičenje lepote. Obe devojke su iz Bačkog Petrovca: Monika Stracinski, 20-godišnja studentkinja Poljoprivrednog fakulteta i Ivona Šimon, 19-godišnja studentkinja Fakultet za prehrambenu tehnologiju

Opširnije: Prijem kandidatkinja za Miss Srbije 2012

 Četvrta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održan je 25.09.2012. godine sa početkom u 10,12 časova.
 Sednici je od ukupno 31 odbornika prisustvovalo 25 te 3 novoizabrana odbornika, kojima je trebao biti potvrđen odbornički mandat. Tri odbornika nisu obavestila predsednika SO-e o razlozima svog nedolaska na sednicu.
Na sednici SO-e su bili prisutni: predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Miroslav Čeman, načelnik Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac Vladislav Tarnoci, rukovodioci odeljenja Opštinske uprave – Boško Bogunović, Jan Jovankovič i Dušan Govorčin, direktori javnih preduzeća, ustanova i institucija, čiji je osnivač Opština Bački Petrovac, predstavnici mesnih zajednica iz Opštine Bački Petrovac, predstavnici javnih glasila te predstavnici pojedinih udruženja građana iz Opštine Bački Petrovac.
 Na početku sednice, nakon pozdrava svih prisutnih na sednici, predsednik SO-e Rajko Perić je informisao odbornike da je 25.09.2012. godine formirana Odbornička grupa „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, koju sačinjavaju odbornici: Rajko Perić, Slobodan Bošnjak, Ivan Zabunov, Srđan Ilijevski i Jarmila Pucovski a kojoj predsednik je Ivan Zabunov.

Opširnije: Izveštaj sa IV sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (25.09.2012.)

Opširnije: U Opštini Bački Petrovac je obeležen Međunarodni dan starih
Opština Bački Petrovac u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta tadicionalno svake godine obeležava Međunarodni dan starih i ujedno finansijski pomaže ovu aktivnost. Zajedno predstavnici Crvenog krsta i predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok su obišli naše starije sugrađane i predali im prigodne poklone. Ove godine je posećeno 25 starijih sugrađana. Ovakve i slične aktivnosti potvrđuju činjenicu, da naša opština brine o svojim građanima, ukazuje im poštovanje i pruža pomoć u određenim situacijama.

Opširnije: U Opštini Bački Petrovac je obeležen Međunarodni dan starih

Opširnije: Održan 24. u nizu Petrovački maraton
Dana 30. septembra 2012. godine u Bačkom Petrovcu je održan 24. po redu tradicionalni Petrovački maraton. Učesnicima je na raspolaganju bilo 7 staza u kojima su se takmičili učesnici od predškolske ustanove do veterana. Četrdesetdva najbrža učesnika sa sobom su ponela medalje i diplome . I ovogodišnji matatom je održan pod sloganom „Korakom i trkom ka zdravlju“. Pre otvaranja maratona učesnike istog je pozdravio predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok.

Opširnije: Održan 24. u nizu Petrovački maraton

Opširnije: Počela izgradnja kapele na pravoslavnom groblju u Kulpinu
 Dana 27. septembra 2012. godine predsednik Opština Bački Petrovac Pavel Marčok je obišao pravoslavno goblje u Kulpinu. Tom prilikom je prisustvovao početku radova na izgradnji pravoslavne kapele. Na otvaranju ovih radova su bili prisutni i Miroslav Čeman, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac a ujedno i predsednik Saveta Mesne zajednice Kulpin i Spasoje Prodanov, zamenik predsednika Skupštine opštine Bački Petrovac. Vrednost investicije je oko 5.000.000,00 dinara a finansira se iz sredstava Vlade APV dobijenih na konkursu, te sredstava Opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Počela izgradnja kapele na pravoslavnom groblju u Kulpinu

Opširnije: Predsednik Opštine Bački Petrovec je primio delegaciju gradske policije iz Njitre
 Dana 27. septembra 2012. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok je primio delegaciju gradske policije iz Njitre. Prijem se održao u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac. Istom su prisustvovali predstavnici gradske policije iz Njitre, načelnik Policijske stanice u Bačkom Petrovcu Jan Vozar sa svojim saradnicima i pomoćnik predsednika Opštine Bački Petrovac Siniša Stanivuk. 
Gradska policija iz Njitre je u poseti svojim kolegama u Bačkom Petrovcu. Radi se o tradicionalnoj saradnji i druženju između Policijske stanice u Bačkom Petrovcu i gradske policije iz Njitre koja traje već 10 godina. Svake godine se predstavnici ovih policija susreću ili u Njitri ili u Bačkom Petrovcu.

Opširnije: Predsednik Opštine Bački Petrovec je primio delegaciju gradske policije iz Njitre

Opširnije: Predsednik Opštine Bački Petrovac je razgovarao sa studentima o mogućnostima u našoj privredi 
Predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok je dana 26. setembra 2012. godine prisustvovao razgovorima sa studentima iz naše zemlje i iz Holandije. Tema je bila razvoj i osnivanje Business parkova, poslovne mogućnosti, razvoj privrede, republički propisi vezani za razvoj privrede, uloga lokalne samouprave u privlačenju investicija i smanjenju nezaposlenosti. 
Poseta studenata je organizovana sa predstavnicima Business parka u Bačkom Petrovcu a u okviru studijske posete studenata iz Holandije našoj zamlji.

Opširnije: Predsednik Opštine Bački Petrovac je razgovarao sa studentima o mogućnostima u našoj privredi

Predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok je za 24. septembar 2012. godine sazvao VII. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
 Sednici Opštinskog Veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Miroslav Čeman, članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac- Samuel Valo, Vladimir Sikora I Đorđo Šarić.
Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i Ondrej Benka, direktor Javnog preduzeća za komunalno-stambene poslove “PROGRES” Bački Petrovac, načelnik Opštinske uprave Vladislav Tarnoci, rukovodioci Odeljenja u Opštinskoj upravi- Jan Jovankovič, Dušan Govorčin i Boško Bogunović.
 Na početku sednice utvrđen je sledeći dnevni red:

Opširnije: Izveštaj sa VII sednice Opštinskog Veća Opštine Bački Petrovac

Predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok je za 17. septembar 2012. godine sazvao VI. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
    Sednici Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Miroslav Čeman, članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac- Pavel Žilaji, Samuel Valo i Vladimir Sikora.
Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i Opštinski javni pravobranilac Katarina Rašeta, direktorka Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac Aleksandra Arsenin, te načelnik Opštinske uprave Vladislav Tarnoci i rukovodioci Odeljenja u Opštinskoj upravi Dušan Govorčin, Boško Bogunović i Jan Jovankovič.

Opširnije: Izveštaj sa VI. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Skupština DOO "Gloakvalis", Gložan na svojoj IX sednici održanoj 10.07.2012. godine razmatrala je i usvojila jednoglasno pod 5. - om tačkom dnevnog reda PREDLOG CENA KOMUNALNIH USLUGA DOO "Gloakvalis" Gložan i tim povodom donela je sledeću odluku:

Opširnije: Nove cene komunalnih usluga u DOO Gloakvalis

 U skladu sa članom 17. stav 4. Odluke o Nagradi opštine i o Posebnom javnom priznanju Opštine Bački Petrovac, Komisija za dodelu Nagrade opštine i Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac, sa svoje I sednice održane 12.09.2012. godine, javnost opštine informiše o sledećem:
Na poziv, koji je upućen javnosti lokalne samouprave dana 21.08.2012. godine, pristiglo je 11 inicijativnih predloga za Nagradu opštine, i to od:
- Uduženja petrovačkih žena, Dorča Drahotine, odbornice SO-e iz Bačkog Petrovca, Asocijacije slovačkih udruženja žena iz Bačkog Petrovca, Udruženja žena „Slovenka“ iz Gložana, Udruženja kulpinskih žena i KUD „Petrovska družina“ iz Bačkog Petrovca – predlog – Matica slovačka u Srbiji;
- od Matice slovačke u Srbiji – predlog – Jan Brtka, iz Bačkog Petrovca;
- STK „Mladost“ iz Bačkog Petrovca i Udruženje preduzetnika „Petrovec 1842“ iz Bačkog Petrovca – predlog – Jan Triaška iz Bačkog Petrovca;
- OK „Kulpin“ iz Kulpina – predlog – Jan Lačok, prof. iz Kulpina;
- OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Maglića – Milada Stanković, prof. iz Bačkog Petrovca.

Opširnije: Informacija komisije za dodelu Nagrade opštine i Posebnog javnog priznanja Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izložba radova mladih iz naše opštine
Dana 13. septembra u sportsko-rekreativnom objektu Vrbara Kancelarija za mlade Opštine Bački Petrovac a omladinsko udruženja Opštinski omladinski parlament organizovali su izložbu radova mladih iz naše opštine. Istu je otvorio predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, koji je govorio o značaju izložbe i pohvalio rad Kancelarije za mlade Opštine Bački Petrovac i Opštinskog omladinskog parlamenta . Izložba je rezultat tri projekta od kojih dva u organizaciji Kancelarije za mlade Opštine Bački Petrovac - „Recikliram jer znam šta je pametno“ i „U zemlji čuda“ , dok projekat „KreAktiviraj se“ je ostavrilo omladinsko udruženje Opštinski omladinski parlament. Na izložbi su bili predstavljeni radovi mladih likovnih umetnika , radovi izrađeni na kreativnim radionicama a atmosferu je uveličao i mlad talentovan muzičar.

Opširnije: Izložba radova mladih iz naše opštine

Opširnije: Akcija „Poštuj saobraćajne propise“
Akcija „Poštuj saobraćajne propise“ namenjena je đacima koji su u školskoj godini 2012/2013 postali đaci prvaci a realizovana je 12. i 13. septembra. Akcija i predavanje u Gložanu i Magliću održano je u sredu a u Bačkom Petrovcu i Kulpinu u četvrtak. Đacima su se obratili predsednik opštine Bački Petrovac Pavel Marčok i načelnik Policijske stanice u Bačkom Petrovcu Jan Vozar.
Saobraćajni policajci su deci objasnili osnovne saobraćajne propise i značaj saobraćajnih znakova koje bi trebali poznavati. Radi bezbednosti u saobraćaju đacima prvacima su uručeni fluorescentni prsluci i priručnik sa saobraćajnim uputstvima kako bi mogli da ponove sa učiteljicama ono što su ih policajci naučili.

Opširnije: Akcija „Poštuj saobraćajne propise“

Opširnije: Đaci osnovnih škola iz opštine boravili u aquaparku
Na inicijativu Opštine Bački Petrovac a u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije naše opštine i  aquaparkom Petroland Bački Petrovac đaci naših  osnovnih škola boravili  su u aquaparku. U sredu 12. septembra ulaz za učenike iz Gložana, Maglića i Kulpina  bio je  slobodan a  organizovan je i njihov prevoz do aquaparka i nazad, dok učenici OŠ iz Bačkog Petrovca imaju mogućnost da  svoju besplatnu kartu iskoriste  do 16. septembra. Osnovce su u aquaparku  pozdravili predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, poslanik u Skupštini APV Jan Bohuš, generalni  direktor aquaparka Stanislav Štefanik i zamenik predsednika opštine Miroslav Čeman

Opširnije: Đaci osnovnih škola iz opštine boravili u aquaparku

Predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok je za 4. septembar 2012. godine sazvao V. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
 Sednici Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Miroslav Čeman, članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac Pavel Žilaji, Samuel Valo, Branislav Kevenski, Đorđo Šarić i Vladimir Sikora.
Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i Opštinski javni pravobranilac Katarina Rašeta, direktorka Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac Aleksandra Arsenin, inspektorka za zaštitu životne sredine Tatiana Milina Turanova, učesnik u projektu DILS Bački Petrovac Danijela Bogdanović, te načelnik Opštinske uprave Vladislav Tarnoci i rukovodioci Odeljenja u Opštinskoj upravi Dušan Govorčin, Boško Bogunović i Jan Jovankovič.

Opširnije: Izveštaj sa V. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Potpisivanje ugovora između Pokr. sekretarijata za nauku i tehn. razvoj i Matice slovačke u Srbiji
Dana 04. septembra 2012. godine u prostorijama Udruženja petrovačkih žena potpisan je Ugovor o finansiranju projekata Matice slovačke u Srbiji. Potpisivanju ugovora su prisustvovali NJ.E. Jan Varšo, ambasador Republike Slovačke u Srbiji , poslanik u Skupštini APV Jan Bohuš, predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, odbornica u Skupštini opštine Bački Petrovac Drahotina Dorčova i predsednica Udruženja petrovačkih žena Katarina Arnjašova. Ugovor su potpisali potpredsednik Vlade APV i pokrajinski sekretara za nauku i tehnološki razvoj prof.dr Dragoslav Petrović i predsednica Matice slovačke u Srbiji Katarina Melegova Melihova. Ovom prilikom prezentovane su i tri publikacije koje su finansirane iz projektnih sredstava dobijenih od pokrajinske Vlade.
Potpisivanjem ovakvih ugovora između Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tenološki razvoj i  Matice slovačke u Srbiji svake godine se finansiraju projekti značajni za očuvanje kulturnog identiteta naše nacionalne manjie .

Opširnije: Potpisivanje ugovora između Pokr. sekretarijata za nauku i tehn. razvoj i Matice slovačke u Srbiji

Opširnije: Projekat DILS
 U okviru projekta DILS Osnovnu školu „Jozef Marčok Dragutin“ u Gložanu u ponedeljak 03. septembra posetili su načelnik Opštinske uprave i opštinski koordinator projekta DILS Vladislav Tarnoci, predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, poslanik u Skupštini APV a ujedno i predsednik Saveta Mesne zajednice Gložan Jan Bohuš i u ime Udruženja „Čiriklji“ Danijela Bogdanović. Cilj posete je bilo uručivanje školskog pribora sedmorici učenika, koji su uključeni u projekat. Ovim lepim gestom će im nova školska godina očigledno početi lepše.

Opširnije: Projekat DILS

Opširnije: Edukativno vatrogasno predavanje za učenike i decu iz predškolske ustanove
U ponedeljak 3. septembra u Osnovnoj školi „Jozef Marčok Dragutin“ iz Gložana održano je edukativno vatrogasno predavanje za učenike i decu iz predškolske ustanove. Na značaj zaštite od požara ukazali su članovi vatrogasnih društava iz Gložana i Petrovca naglašavajući da nije moguće u potpunosti sprečiti sve nemile događaje i gubitke prouzrokovane požarom, ali njegov nastanak se ipak može preuprediti. Najteže je eliminisati ljudski faktor. Kako vatra ne bi ubijala, povređivala i pričinjavala štetu, potrebna je velika opreznost i doslednost u vatrogasnoj prevenciji. Ovom korisnom predavanju prisustvovao je i predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok, koji je pohvalio članove udruženja za organizaciju istog i ujedno novim prvacima poželo puno uspeha u novoj školskoj godini.

Opširnije: Edukativno vatrogasno predavanje za učenike i decu iz predškolske ustanove

Strana 31 od 32