Javni poziv za prijavljivanje kandidata za opštinske instruktore

Republički zavod za statistiku, na osnovu Zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 24/11), objavljuje
JAVNI POZIV
ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA OPŠTINSKE INSTRUKTORE

Republički zavod za statistiku u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2012. godine sprovešće Popis poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije.
Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u svojstvu opštinskog instruktora u Popisu poljoprivrede da se u periodu od 1. do 30. juna 2012. godine prijave Republičkom zavodu za statistiku putem popunjavanja elektronske prijave na veb-adresi: www.stat.gov.rs.
Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:
- državljanstvo Republike Srbije
- najmanje 18 godina starosti
- stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju
- dobro poznavanje terena (da kandidat stanuje ili radi na teritoriji opštine za koju se prijavljuje za rad u Popisu poljoprivrede)
- protiv kandidata nije pokrenuta istraga i nije podignuta optužnica.
Kriterijumi za izbor su:
- stručna sprema
- oblast obrazovanja
- radni status
- učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima u poslednje tri godine
- intervju.
Prednost pri izboru imaće kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci.
Od izabranih kandidata očekuje se poznavanje rada na računaru.
Na intervju će biti pozvani kandidati koji uđu u uži izbor prema navedenim kriterijumima. O mestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obavešteni.
Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 10. do 14. septembra 2012. godine na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, nakon čega će se izvršiti finalni izbor opštinskih instruktora.
Detaljne informacije o načinu izbora kandidata i njihovim obavezama u Popisu poljoprivrede mogu se videti na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku: www.stat.gov.rs.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика