Poziv za uključivanje u izradu strategije održivog razvoja Opštine

Opština Bački Petrovac u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka započela je sprovođenje projekta „Izrada Strategije održivog razvoja Opštine Bački Petrovac za period 2014 – 2020 sa akcionim planovima za prioritetne oblasti lokalnog ekonomskog razvoja”. Opština Bački Petrovac je nosilac projekta izrade strategije, koju je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vlade AP Vojvodine a partner na projektu je Regionalna razvojna agencija Bačka. Proces izrade strategije održivog razvoja sprovodi se sa ciljem usaglašavanja lokalnih razvojnih prioriteta sa prioritetima definisanim u Strategiji Evropa 2020, kako bi Opština Bački Petrovac bila u mogućnosti da uspešno koristi sredstva iz novih IPA predpristupnih komponenti čija primena se očekuje tokom 2014.godine. 
Pozivamo sve zaintersovane da se u skladu sa svojom kompetencijom prijave u jednu od radnih grupa:

1. Konkurentnost privrede i preduzetništvo-MSPP. Članice: sva važna mala i srednja preduzeća, preduzetnici, udruženje preduzetnika, članovi veća za privredu i sl.
2. Poljoprivreda. Članice: predstavnici razvojno orijentisanih porodičnih poljoprivrednih gazdinstva (značajniji poljoprivredni proizvođači), predstavnici mešovitih poljoprivrednih gazdinstava (kada neko od članvova gazdinstva radi van poljoprivrede, nisu čisto poljoprivredna gazdinstva), članice zadruga/kooperativa, udruženja poljoprivrednika, predstavnici poljoprivrednih preduzeća, članovi veća za poljoprivredu, instituta za poljoprivredu, savetodavne stručne službe i sl. 
3. Turizam. Predstavnici privatnog sektora: hoteli, moteli, restorani, konsultanstske firme koje posluju u oblasti razvoja turizma, TO, članovi veća zaduženi za turizam i sl. 
4. Infrastruktura. Javna infrastrukturna preduzeća.
5. Ljudski resursi: zapošljavanje i obrazovanje. Predstavnici/direktori škola, predškolskih ustanova, NSZ, organizacije za razvoj ljudskih resursa, centri, sindikati i sl. 
6. Zaštita životne sredine. Predstavnici: NVO sektor, institucije, članovi opštinske uprave zaduženi za zaštitu životne sredine i sl.
7. Omladina, sport, kultura. Predstavnici NVO i javnog sektora, kancelarija za mlade, sportski klubovi i savezi, omladinske organizacije, predstavnici verskih objekata, institucije za kulturu (dom kulture, biblioteka) i sl.
8. Socijalna i zdravstvena zaštita i socijalna inkluzija. Predstavnici Roma/romskih organizacija, izbeglih i raseljenih lica, centri za socijalni rad, NVO sektor, članovi opštinske uprave u okviru socijalne zaštite i sl.

Sastanak će se održati u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac u sredu 18.12.2013. godine sa početkom u 11,00 časova

Svoje prisustvo možete potvrditi putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., odnosno putem telefona 021/ 780-247 ili 062/88 52 816.
 S poštovanjem,
 OPŠTINA BAČKI PETROVAC I RRA BAČKA

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика