Produžen rok konkursa za poljoprivredu do 17. oktobra

Pokrajinski sekretar za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je danas novih 180 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava ostvarenih na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2016. godini.

„Sa ovim ulaganjima, sa zadovolјstvom mogu da konstatujem, biće obezbeđeno navodnjavanje novih 2.016 hektara“, rekao je Vuk Radojević i podržao okuplјene polјoprivrednike u njihovoj nameri da se bave intenzivnom polјoprivrednom proizvodnjom, koja zbog toga što je konkurentnija i ekonomičnija, treba da bude model uspešnijeg razvoja polјoprivrede.

Vrednost danas potpisanih ugovora, odnosno investicije u opremu za navodnjavanje i bunare, iznosi 168.543.361,00 dinara, od čega je iz budžeta AP Vojvodine obezbeđeno 52.883.595,00 dinara.

Pokrajinski sekretar za polјoprivredu Vuk Radojević je naglasio da je, juče usvojenim rebalansom budžeta, za ovu meru podrške, obezbeđeno dodatnih 30 miliona dinara, da se zbog toga konkurs produžava do kraja oktobra, i pozvao fizička i pravna lica, koja imaju registrovano polјoprivredno gazdinstvo, da iskoriste ovu mogućnost i konkurišu za sredstva za navodnjavanje.

Novi krediti Pokrajinskog fonda za razvoj polјoprivrede

Pokrajinski fond za razvoj polјoprivrede raspisao je konkurse za dodelu kredita za:

 

1. Nabavku nove polјoprivredne mehanizacije (pogonske, priklјučne)

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, rok otplate 60 meseci, minimalan iznos od 1.000 do 40.000 evra, otplata u šestomesečnim anuitetima:

- za pogonske mašine grejs period je 6 meseci uz učešće od 20%,

- za priklјučne mašine grejs period je 6 meseci, bez učešća.

Prioritet u dodeli kredita imaće učesnici konkursa sa predračunima proizvođača mehanizacije i zastupnika stranih firmi sa ovlašćenim servisom kao i učesnici koji do sada nisu koristili  kredite Fonda.

Konkurs mehanizacija

Prijava mehanizacija

 

2. Nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici)

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, rok otplate 24 meseci, grejs period 12 meseci, otplata u šestomesečnim anuitetima, minimalan iznos od 1.000 do 15.000 evra.

Konkurs staklenici i plastenici

Prijava staklenici i plastenici

 

3. Nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou, rok otplate 30 meseci, grejs period 12 meseci, otplata u šestomesečnim anuitetima, minimalan iznos od 1.000 do 40.000 evra.

Konkurs navodnjavanje i bunari

Prijava navodnjavanje i bunari

 

4. Nabavku košnica i opreme za pčelarstvo

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, minimalan iznos kredita od 1.000 do 20.000 evra, grej period od 24 meseca, rok otplate 18 meseci, otplata u šestomesečnim anuitetima.

Konkurs pčelarstvo

Prijava pčelarstvo

 

5. Nabavku kvalitetne teladi za tov u 2016. godini

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, minimalan iznos kredita od 5.000 do 15.000 evra, rok otplate 15 meseci.

Korisnik kredita se obavezuje da celokupan iznos vrati jednokratno nakon isteka kredita.

Konkurs tov junadi

Prijava tov junadi

 

6. Nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od 2% na godišnjem nivou, rok otplate 24 meseca, grejs period 12 meseci, minimalan iznos od 1.000 do 40.000 evra, otplata u šestomesečnim anuitetima.

Konkurs protivgradne mreže

Prijava protivgradne mreže

 

Pravo učešća imaju fizička i pravna lica sa područja AP Vojvodine, upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti realizovani tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavlјaču opreme kog bude odabrao učesnik konkursa. Predračuni učesnika konkursa moraju isklјučivo biti od dobavlјača čija je osnovna delatnost vezana za predmetnu investiciju.

Konkurs je otvoren od 24. Septembra do 17. oktobra  2016. godine.

Budi popisivac

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

izbori2022

bilbord izmena baner

baner2022

kupci 1

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Arhiva - Javni pozivi

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика