Vesti

Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 02.12.2021. godine održana je 50. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Mihal Hatalja ,Ondrej Bovđiš.
Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Srđan Stojanović.
Zapisnik je vodio: Dušan Rašeta – sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 29.11.2021. godine održana je 49. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić,Mihal Hatalja ,Ondrej Bovđiš Gavra Govorčin.

Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Srđan Stojanović.

Božićni bazar

Opširnije: Božićni bazar

Poštovani izlagači,

Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:

Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 18.11.2021. godine održana je 48. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović ,Ondrej Bovđiš i Gavra Govorčin.

Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Aleksandar Nakić.

Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 15.11.2021. godine održana je 47. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Aleksandar Nakić.

Potpisano 22 ugovora o sufinasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća

Opširnije: Potpisano 22 ugovora o sufinasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća

Po Konkursu o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća/stanova raspisanog od strane Ministarstva rudarstva i energetike Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara. Iz budžeta opštine za ovu namenu izdvojeno je takođe 1.000.000,00 dinara.

46. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 46. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 25.10.2021. godine održana je 46. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.

 Zapisnik je sačinio Dušan Rašeta,dipl.prav.

Poseta državne sekretarke Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Opštini Bački Petrovac

Opširnije:  Poseta državne sekretarke Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Opštini Bački Petrovac

U utorak 09. novembra 2021.godine  Opštinu Bački  Petrovac je zvanično posetila državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić u okviru svojih redovnih aktivnosti.

Festival „Spievajže, si spievaj...“

Opširnije: Festival „Spievajže, si spievaj...“

U nedelјu 7. novembra 2021. godine u organizaciji MOMS Petrovac u sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Petrovcu održan je 29. Festival mladih pevača slovačkih narodnih pesama pod nazivom „Spievajže, si spievaj…“ uz finansijsku podršku Kancelarije za Slovake u dijaspori i Opštine Bački Petrovac.

OBAVEŠTENJE o objavljivanju zahteva za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika JKP „Komunalac“ Bački Petrovac

U skladu sa članom 28. stav 4. Zakona o komunalnim delatnostima („Sl. glasnik RS“, br. 88/2011 ,104/2016 i 95/2018) o b j a v lj u j e  s e zahtev za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika JKP „Komunalac“ Bački Petrovac.

45. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 45. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 04.11.2021. godine održana je 45. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinio Dušan Rašeta,dipl.prav.

44. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 44. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 25.10.2021. godine održana je 44. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinila Kristina Benka Stojisavlјević, sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Trening bezbedne vožnje za bicikliste

Opširnije: Trening bezbedne vožnje za bicikliste

U petak 29. oktobra 2021. godine u Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu realizovan je projekta pod nazivom “Trening bezbedne vožnje za bicikliste” koji je namenjen deci petog razreda osnovnih škola. Ovim projektom su bile obuhvaćene sve osnove škole na teritoriji naše opštine gde je učestvovalo oko 112 dece.

Obeležen 28. oktobar

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Već 80. godina Opština Bački Petrovac kao i njeni građani brižljivo neguju uspomenu na žrtve okupatora i pale borce u NOR-u. Tim povodom je u četvrtak 28. oktobra 2021. godine u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeleženo sećanje na iste polaganjem venaca i prigodnim programom. Vence su položili predsednica opštine Jasna Šproh i predsednik Skupštine opštine Jan Jovankovič kao i predsednik MSS Branislav Kulik zajedno sa članom Opštinskog veća Aleksandrom Nakićem.

Ministar Nedimović u poseti polјoprivrednom gazdinstvu u Gložanu

Opširnije: Ministar Nedimović u poseti polјoprivrednom gazdinstvu u Gložanu

Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović u pratnji sa predsednicom Opštine Bački Petrovac Jasnom Šproh i njenim saradnicima, obišli su danas polјoprivredno gazdinstvo Ivana Zahorcu u Gložanu koji se bavi ratarskom proizvodnjom.

Dan Opštine 2021.

Opširnije: Dan Opštine 2021.

U petak 15. oktobra 2021. godine obeležen je već tradicionalno Dan Opštine Bački Petrovac. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Ovogodišnja proslava otpočela je polaganjem venaca ispred spomenika u centru Bačkog Petrovca, podignutog u čast boraca i rodolјuba iz ovog kraja, koji su poginuli za vreme II svetskog rata ( 1941-1945) braneći svoju otadžbinu i svoj narod. Spomenik su podigli preživeli učesnici Narodno oslobodilačkog rata i građani ove opštine u znak sećanja na pale heroje i rodolјube iz ove sredine.

Izveštaj sa 43. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 43. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 14.10.2021. godine održana je 43. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,30 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Jana Zabunov, Gavra Govorčin i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odsutni: Srđan Stojanović i Aleksandar Nakić.

OBAVEŠTENјE o objavlјivanju zahteva DOO „Gloakvalis“ Gložan za davanje saglasnosti o povećanju cena održavanja javnih površina, atmosferske kanalizacije, deponije inertnog otpada, javnih zelenih površina i putnog pojasa.

U skladu sa članom 28. stav 4. Zakona o komunalnim delatnostima („Sl. glasnik RS“, br. 88/2011 ,104/2016 i 95/2018) o b j a v lј u j e   s e  zahtev DOO „Gloakvalis“ Gložan za davanje saglasnosti o povećanju cena održavanja javnih površina, atmosferske kanalizacije, deponije inertnog otpada, javnih zelenih površina i putnog pojasa.

KAMPANјA „JOŠ UVEK VOZIM ALI NE HODAM“ I „UM NA DRUM“

Opširnije: KAMPANјA „JOŠ UVEK VOZIM ALI NE HODAM“ I „UM NA DRUM“

U četvrtak 14. oktobra 2021. godine sa početkom u 12.00 časova u pavilјonu Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac realizovao je po peti put edukaciju za učenike završne godine tj. maturante.

vakcina19

JAZAVAC2

razvoj pozitiv baner za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика