Vesti

Važno obaveštenje

 

Opština Bački Petrovac obaveštava sve građane da ne postoje opštinske donacije koje se dele putem telefonske prodaje kao i da građani ne nasedaju na pokušaje prodaje u ime opštine Bački Petrovac. 

S' obzirom da su nam se javili sugrađani koje je kontaktirala izvesna firma koja u ime opštine Bački Petrovac vrši prodaju i dostavu predmeta za domaćinstvo koje je navodno obezbedila opština.  Kako svedoče građani, mahom penzioneri, navodna donacija se plaća u ratama uz obećanje da će biti dostavljena na kućnu adresu uz pomoć opštine. 

Apelujemo na građane da imaju u vidu da je reč o neistinama i da opština Bački Petrovac ne naplaćuje donacije niti bilo ko u ime opštine prodaje pomenutu vrstu proizvoda.  

Ovim putem želimo da vas obavestimo i upozorimo da je došlo do zloupotrebe poverenja građana u lokalnu samoupravu i da su nadležne službe obaveštene o slučaju.

Dodeljena sredstva od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV

 

Na osnovu javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva u visini od 79.960.468,80 dinara za realizaciju projekta ’’Saobraćajna infrastruktura na teritoriji opštine Bački Petrovac’’. Na osnovu javnog poziva podržano je 26 gradova i opština na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Tim povodom dana 21.03.2023. godine predsednica opštine Jasna Šproh u zgradi Pokrajinske vlade prisustvovala je svečanom potpisivanju i uručenju ugovora. Ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Projektom saobraćajne infrastrukture obuhvaćena je rekonstrukcija dela Ulice maršala Tita i Ulica JNA. Predmetnim radovima urediće se jezgro naselјa Bačkog Petrovca uz očuvanje i oplemenjivanje samog izgleda i sadržaja. Takođe je značajno izmeštanje saobraćaja, odnosno formiranje pešačke zone u delu ulice.

Opširnije: Dodeljena sredstva od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV

Izveštaj sa 91. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 91. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 15.03.2023. godine održana je 91. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh,Dragan Krčmar, Mihal Hatalјa, Gavra Govorčin i Ondrej Bovđiš.

PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023

Dana 16.03.2023. godine u prostorijama sportske sale OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Magliću održano je opštinsko takmičenje-druga faza kampanje pod nazivom „Pažlјivkova smotra 2023“ u realizaciji opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na čelu sa predsednicom Opštine Bački Petrovac Jasnom Šproh, koja se po drugi put realizovala u našoj opštini zajedno sa još 71 lokalnom samoupravom. Gosti na opštinskoj smotri su nam bili i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja koji su učesnicima uručili prigodne poklone.

Kampanja „Pažlјivkova smotra“ je smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda na temu bezbednosti saobraćaja. Cilј smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učestvovanju dece u saobraćaju. Pre same opštinske smotre u mesecu februaru tekuće godine održana je i prva faza „Pažlјivkve smotre“-školsko takmičenje gde su učestvovala sve deca predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda a koje je podrazumevalo rešavanje testova na temu bezbednosti dece u saobraćaju.

Na samom takmičenju učestvovale su sve škole i vrtići sa teritorije naše opštine, svim učesnicima su podelјenje zaslužene nagrade i medalјe a najbolјi među njima plasirali su se u treću fazu takmičenja, odnosno izborile plasman na regionalnu smotru.

Opširnije: PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023

Konkursi pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

 Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao konkurse za:

- dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke mehanizacije u sektoru voćarstva i vinogradarstva i opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelјa u 2023. godini

Obaveštenje o sticanju statusa energetski ugroženog kupca

ENERGETSKI UGROŽENI KUPCI

Opština Bački Petrovac

Obaveštenje o sticanju statusa energetski ugroženog kupca

Energetski ugroženi kupac električne energije ili prirodnog gasa je kupac iz kategorije domaćinstvo (samačko ili višečlano), koje živi u jednoj stambenoj jedinici sa jednim mernim mestom na kome se meri potrošnja električne energije ili prirodnog gasa, koje troši maksimalnu količinu električne energije ili prirodnog gasa u skladu sa odredbama Uredbe o energetski ugroženom kupcu ("Službeni glasnik RS", broj 137/2022) (u daljem tesktu uredbe), pod uslovima propisanim zakonom kojim se uređuje energetika, u skladu sa zakonom.

SVP SE PLASIRALO NA 72. FESTIVAL PROFESIONALNE SCENE VOJVODINE

Opširnije: SVP SE PLASIRALO NA 72. FESTIVAL PROFESIONALNE SCENE VOJVODINE

Slovačko vojvođansko pozorište  uspešno  je prošlo selekciju i sa predstavom “Príbeh Krajiny Nekrajiny”  - Priče iz Nedođije, autorke i rediteljke Katarine Mišikove Hicingerove, plasiralo se na 72. Festival profesionalne scene Vojvodine.

Ostvarena saradnja između Opštine Bački Petrovac i Specijalne oftamološke bolnice ELIKSIR Novi Sad

Opširnije: Ostvarena saradnja između Opštine Bački Petrovac i Specijalne oftamološke bolnice ELIKSIR Novi Sad

U subotu 04. marta 2023. godine u prostorijama Zdravstvene ustanove Doma zdravlja „Bački Petrovac“, realizovana je konferencija za štampu povodom ostvarivanja nove saradnje između Specijalne oftamološke bolnice ELIKSIR Novi Sad i Opštine Bački Petrovac.

Ministarstvo za brigu o selu je raspisao javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Subjekti koji mogu da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava su punoletni državlјani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelј, bračni par, vanbračni partneri. Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja.

Ministarstvo za brigu o selu dodelјuje bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće čija procenjena tržišna vrednost nepokretnosti ne može biti veća od 1.200.000,00 dinara. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.200.000,00 dinara.

Rok za podnošenje prijave je najkasnije do 1. novembra 2023. Godine.

Kontakt osoba za više informacija je Sonja Đuriš - Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Bački Petrovac.

SVEČANI ISPRAĆAJ KANDIDATA NA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA I VOJNO STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA REZERVNE OFICIRE

Opširnije: SVEČANI ISPRAĆAJ KANDIDATA NA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA I VOJNO STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA...

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad je dana 27.02.2023. godine organizovao svečani ispraćaj kandidatima za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku.

Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

 

U petak 24. februara 2023. godine realizovano je svečano potpisivanje ugovora sa organizacijama u oblasti sporta za sufinansiranje godišnjeg programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u opštini Bački Petrovac u 2023. godini. Sa rečima dobrodošlice se prisutnim predstavnicima sportskih organizacija obratila predsednica opštine Jasna Šproh poželevši im puno uspeha u daljem radu i zahvalila se na dosadašnjoj odličnoj saradnji sa opštinom. Ugovore sportskim organizacijama je svečano uručio zamenik predsednice opštine Dragan Krčmar.

Na ovaj način podržano je 23 sportskih organizacija a Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2023. godinu za ovu namenu izdvojen je iznosi od 6.500.000,00 dinara.

Opširnije: Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

Poseta visokih savetnica iz dva Ministarstva i osnivača Centra za obrazovanje iz Jagodine

 

Dana 23.02.2023. godine opštinu Bački Petrovac su posetile  generalna savetnica ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Birsena Numanović Duljević, viša savetnica iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Zorica Novaković i Jelena Antić, osnivač i rukovodilac Centra za obrazovanje iz Jagodine. Goste su ljubazno primili i ugostili  predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh i zamenik predsednika Opštine Bački Petrovac Dragan Krčmar, a u drugom delu sastanka se pridružila i Danijela Bogdanović, koordinatorka   Kancelarije za romska pitanja. Nakon ljubaznog prijema aktivno učešće su zauzeli  gosti.

Opširnije: Poseta visokih savetnica iz dva Ministarstva i osnivača Centra za obrazovanje iz Jagodine

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji APV za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji APV za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Pravo na dodelu sredstava imaju supružnici i vanbračni partneri sa prebivalištem na teritoriji APV koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu/suvlasništvu. Učesnici konkursa mogu da apliciraju sa jednom prijavom, a visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od 1.800.000,00 dinara. Građevinska vrednost nekretnine ne sme biti veća od 2.400.000,00 dinara.

Rok za prijavu je 21.04.2023. godine.


Više informacija na sajtu: https://ravnopravnost.org.rs/javni-konkursi-lat/


 

MEÐUNARODNI FESTIVAL KOBASICA „KLOBASAFEST“ 2023.

 

Miris  sveže kobasice na festivalu  kobasica „Klobasafest“ širio se osmi put  Petrovcem

                Tradicija kulture pravljenja kobasica među ovdašnjim Slovacima je duga. Pored kulturnih i verskih vrednosti, na ove prostore su poneli i ovaj prepoznatljivi proizvod, kako bi vekovima unapredili proces i usavršili ljutu poslasticu koja je postala brend Petrovca. Petrovačka kobasica je gastronomski specijalitet koji otvara vrata u svet i zahvaljujući njoj Petrovac postaje sve popularniji na turističkoj mapi. Stoga se i u subotu 11. februara održao  međunarodni  gastro  etno festival kobasica „Klobasafest“. Ovaj jedinstveni događaj  prvi put je organizovan u Vrbari 2018. godine, ali  zbog  malog prostora od 2019.  preselio se na školska igrališta, na kojima je priređen i ove godine  osmi put.

Opširnije: MEÐUNARODNI  FESTIVAL  KOBASICA „KLOBASAFEST“  2023.

 

Okrugli sto u Ambasadi SR u Beogradu

Opširnije: Okrugli sto u  Ambasadi SR u Beogradu

U petak 10. februara 2023. godine u prostorijama  Ambasade Slovačke Republike u Beogradu  Kancelarija za Slovake u dijaspori  organizovao je okrugli sto na temu  investicionih  projekata Slovaka u Srbiji.

Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila opštinu Bački Petrovac

Opštinu Bački Petrovac su dana 13.02.2022. posetio predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić zajedno predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine koju su sačinjavali: Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, Bajram Morina, generalni sekretar romskog nacionalnog saveta, Šeća Kolompar, predsednica odbora za službenu upotrebu jezika, Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica u Skupštini AP Vojvodine i Ljiljana Mihajlović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Novi Sad.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja za porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu nekretnine ili za dogradnju, adaptaciju, rekonstrukciju, tekuće i investiciono održavanje postojeće nekretnine u vlasništvu ili suvlasništvu, porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete sa prebivalištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pravo učešća na konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojima se počev od 01.01.2022. godine rodi treće ili četvrto dete.

Visina traženih sredstava ne može biti veća od 1.500.000,00 dinara.

Rok za prijavu je do 27. marta 2023. godine.

Više informacija o konkursu, uslovima učešća i dokumentaciji na:


Сектор за демографију и бригу о породици – PS za socijalnu politiku (vojvodina.gov.rs)


 

Popis

baner2022

kupci 1

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика