Vesti

Izveštaj sa 1. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 1. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 01.07.2024. godine održana je 1. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 11,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Viere Krstovski.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Viera Krstovski, Srđan Stojanović, Tatjana Vujačić, Ondrej Bovđiš, Miroslav Pindrić i Aleksandar Stojković.

Promocija aktuelnih programa podrške MSPP koje raspisuje Ministarstvo privrede

Opširnije: Promocija aktuelnih programa podrške MSPP koje raspisuje Ministarstvo privrede

Danа 23.07.2024. u 13.00 časova u maloj sali opštine Bački Petrovac, Regionalna razvojna agencija Bačka organizuje Info dan posvećen promociji aktuelnih programa podrške za mikro, mala i srednja preduzeća kao i preduzetničke radnje (MMSPP) koji su raspisani od strane Ministarstva privrede RS.

Događaj će voditi Marija Prokopić, savetnica za privredu u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka a svi zainteresovani preduzetnici za prisustvovanje događaju mogu se prijaviti putem email-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Podrška porodicama sa decom i mladima sa teškoćama u razvoju i invalididtetom

Opširnije: Podrška porodicama sa decom i mladima sa teškoćama u razvoju i invalididtetom

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je u toku jula relizovao akciju kojom je materijalno podržao porodice sa decom i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom / deca i omladina do 26 godina života/ a koja su ostvarila pravo na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica. Pomoć je dodeljena u vidu jednokrane novčane pomoću u iznosu od 12.000 dinara po pojedincu, namenjena je za rehabilitaciju, specijalističke preglede i tretmane dece sa ciljem unapređenja njihovog rasta i razvoja i poboljšanja kvaliteta života. Akcijom je obuhvaćeno 32 dece i omladine porodica, sredstva od 384.000 dinara obezbeđena su iz budžeta opštine Bački Petrovac.
Unazad tri godine Opština Bački Petrovac podržava porodice kroz obezbeđivanje sredstava za ovu namenu.

Saradnja centra za socijalni rad i kupališta u Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Saradnja centra za socijalni rad i kupališta u Opštini Bački Petrovac

I ove godine na inicijativu centra za socijalni rad opštine Bački Petrovac da se tokom letnje sezone 2024.g. omogući besplatno korišćenje kupališta u opštini Bački Petrovac za porodice sa decom sa smetnjama u razvoju, korisnici prava na uvećani dodatak za negu i pomoć drugog lica, / deca i omladina do 26 godina/ prihvatila su opštinska kupališta. Kupališta „Oaza“ MB Gložan i PD“Maglić“ Bazeni porodice mogu da koriste tokom letnje sezone. Akcijom je obuhvaćeno 32 porodice, odnosno 57 njihovih članova.
Naše malo njima znači mnogo, hvala na pokazanom društveno odgovornom poslovanju i prepoznavanju značaja potrebe podrške porodicama. Centar za socijalni rad će i dalje svojim inicijativama i predlozima razvijati solidarnost i altruizam u svojoj lokalnoj zajednici.

Izveštaj sa 142. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 142. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 26.06.2024. godine održana je 142. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Mihal Hatalja, Bojana Ilišević i Srđan Stojanović.

VIDOVDANSKE SVEČANOSTI 2024

Opširnije: VIDOVDANSKE SVEČANOSTI 2024

U petak 28. juna 2024. godine su u Magliću tradicionalno održane Vidovdanske svečanosti. Brojne manifestacije verskog, kulturnog i sportskog karaktera učinile su ovogodišnji Vidovdanski program izuzetno bogatim. Petak je započet Svetom liturgijom u Hramu Svetog Velikomučenika kneza Lazara. Kao i svake godine, tradicionalno, održan je Vidovdanski turnir u fudbalu na kom je učestvovao veliki broj dece iz raznih krajeva naše zemlje kao i iz inostranstva. Vidovdanski turnir otvorila je predsednica Opštine Jasna Šproh na stadionu „Vasilije Micić“. Prazničnom večernjem bogodluženju u Hramu Svetog Velikomučenika kneza Lazara prisustvolali su i predsednica Opštine Jasna Šproh i predsednik mesne zajednice Maglić Dušan Erak a u poslepodnevnim časovima predsednica Opštine je svečano otvorila Vidovdanske svečanosti,nakon čega je usledio tradicionalni koncert Kulturno-umetničkog društva ,,Đura Jakšić,, iz Maglića. Po završetku predivnog kulturno-umetničkog programa usledilo je zabavno veče na trgu u Magliću.

Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednice opštine

Opširnije: Prijem nosilaca Vukove diplome i đaka generacije kod predsednice opštine

U petak 28. juna 2024. godine sa početkom u 12.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održano je svečano uručenje nagrada đacima nosiocima Vukove diplome i đacima generacije osnovnih škola i gimnazije sa teritorije Opštine Bački Petrovac.Đacima, nosiocima Vukove diplome i đacima generacije, nagrade je uručila predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh koja je ovom prilikom uputila iskrene čestitke za postignut uspeh i rezultate tokom školovanja i ujedno im poželela dalji uspešan rad i školovanje.

Dobrodošli na Slovačke narodne svečanosti 2024

Ne propustite bogat program najvećeg praznika Slovaka u Srbiji.

Opširnije: Dobrodošli na Slovačke narodne svečanosti 2024

Vítajte na Slovenských národných slavnostiach 2024. Neprehliadnite bohatý program najväčšieho sviatku Slovákov v Srbsku.

Opširnije: Dobrodošli na Slovačke narodne svečanosti 2024

OBAVEŠTENJE o objavljivanju zahteva za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika konunalnih i drugih usluga JKP „Komunalac“ Bački Petrovac

U skladu sa članom 28. stav 4. Zakona o komunalnim delatnostima („Sl. glasnik RS“, br. 88/2011 ,104/2016 i 95/2018) o b j a v lj u j e s e zahtev za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika JKP „Komunalac“ Bački Petrovac.

Izveštaj sa 141. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 141. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 11.06.2024. godine održana je 141. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Dragan Krčmar, Mihal Hatalja, Ondrej Bovđiš, Gavra Govorčin i Srđan Stojanović.
Opravdano odsutni: Jasna Šproh- predsednica, Bojana Ilišević i Gavra Govorčin - članovi.

Izmena Konačne liste građana kojima su odobrena sredstva za kupovinu bicikala

Usled odustanka jednog građanina za sufinansiranje nabavke bicikala, predsednca Opštine Bački Petrovac je izvršila Izmenu konačne liste građana kojima su odobrena sredstva za kupovinu bicikala.

izmena konačne liste

Z A K Lj U Č A K

Organizatori Slovačkih narodnih svečanosti, Opština Bački Petrovac, Matica slovačka u Srbiji i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, na svojoj 1. sednici jednoglasno su doneli sledeći

Z A K Lj U Č A K

Slovačke narodne svečanosti u 2024. godini će se održati drugog vikenda u avgustu, odnosno od 9.08. do 11.08.2024. godine.

        P R E D S E D N I C A                              P R E D S E D N I K                            P R E D S E D N I C A

     Opštine Bački Petrovac                     Matice slovačke u Srbiji            Nacionalnog saveta slovačke    

         Jasna Šproh, s.r.                                  Branislav Kulik, s.r.                         nacionalne manjine

          Dušanka Petrakova, s.r.

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика